4 redenen waarom jij geen commissies krijgt – Heb jij de keuze gemaakt om met affiliate marketing aan de slag te gaan? Eén ding is zeker: je hebt groot gelijk. Het brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Je kunt werken waar en wanneer je wilt. Zeker naast een fulltime studie of baan, is het goed te combineren.

Een groot nadeel is echter wel, dat affiliate marketing geen vastigheid geeft. Een vast uur salaris zit er dus niet bij. Door middel van producten promoten, kunnen jouw commissies worden binnen gesleept. Maar wat als je geen commissies binnen krijgt? Wat zijn daar de redenen achter?

Dat is precies waar we in dit blogbericht naar gaan kijken. Hier krijg je 4 redenen waarom jij geen commissies krijgt. Door deze redenen in je op te nemen, weet je waar het aan zou kunnen liggen en wat je in de toekomst anders kunt doen om die commissies wél binnen te slepen. Zo word jij namelijk een succesvol affiliate marketeer.

4 redenen waarom jij geen commissies krijgt

4 redenen waarom jij geen commissies krijgt

Door producten te promoten met een affiliate link, is het mogelijk om commissies binnen te slepen. Tenminste, als bezoekers op de affiliate link klikken en het product daadwerkelijk aanschaffen. No cure no pay. Dat is hoe affiliate marketing in elkaar zit.

Echter kan het zeer frustrerend zijn als je nog geen commissies hebt gekregen. Wellicht loop jij hier op dit moment ook tegenaan. Je wilt tenslotte succesvol worden en een groot inkomen creëren voor jezelf. Als die commissies uitblijven is dat niet mogelijk.

Wat zijn de redenen dat deze commissies nog uitblijven? Hieronder geef ik je 4 redenen waardoor dat kan.

Reden 1: Je bent nog maar net begonnen met affiliate marketing

Als net nieuwe marketeer sta je vanzelfsprekend te popelen om aan de slag te gaan. Je hebt je aangemeld bij een affiliate website. Het is een kwestie van tijd voordat de eerste samenwerking een feit is.

Dat je pas net bent begonnen met affiliate marketing, kan de eerste reden zijn waarom jij geen commissies binnensleept. Bovendien is het krijgen van een samenwerking niet direct vanzelfsprekend. In de meeste gevallen heeft het gewoon wat meer tijd nodig.

Je bent tenslotte net nieuw. Je zult jezelf als het ware nog moeten bewijzen en in de kijker moeten spelen. Dat je nog geen commissies krijgt, en zeker in het begin, is dus niet heel gek. Wacht gewoon geduldig af.

Reden 2: De affiliate link is niet te vinden

Een commissie ontvang je pas, als het product via de affiliate link word aangeschaft. Deze wordt aangeschaft door een websitebezoeker of door een volger van jouw socialmedia-account. Het product word door jou gepromoot, met daarbij een affiliate link die je krijgt van het affiliate netwerk.

Maar is deze link wel duidelijk te vinden op je social media of blog? Een reden dat jouw commissies uitblijven, zou kunnen komen doordat de affiliate link niet of nauwelijks te vinden is. Voor jouw bezoekers of volgers.

Zolang deze niet te vinden is, is het dus vrijwel onmogelijk om op deze manier het product aan te schaffen en jou een commissie te verschaffen.

4 redenen waarom jij geen commissies krijgt

Reden 3: Je besteed er weinig tijd aan

Over het algemeen hoeft affiliate marketing niet tijdrovend te zijn. Dat maakt het ook zo interessant.

Een reden dat commissies uitblijven, kan komen doordat je er te weinig tijd in stopt. Zeker als jouw kanaal aan het groeien is en mensen je weten te vinden, zul je een groot deel van de dag online moeten zijn. Mensen zijn op deze manier snel geneigd om af te haken bij geen gehoor.

Reden 4: Je hebt te snel opgegeven

Eerlijk is eerlijk. Ieder begin is lastig. Zo is dat ook het geval bij affiliate marketing. De commissies blijven steeds uit en ook qua strategieën heb je niet het gevoel dat het werkt. Dat is helemaal niet erg. Je leert het tenslotte het beste door in de praktijk aan de slag te gaan.

Echter werkt het vaak niet zo gemakkelijk. Zeker omdat het zeer frustrerend kan zijn, heb je eerder de neiging om het snel op te geven en de handdoek in de ring te gooien.

Ook dit kan een reden zijn dat commissies uitblijven. Je hebt te snel opgegeven. Het is ontzettend belangrijk om te blijven doorzetten en het te blijven proberen. Alleen zo kun je succesvol worden en commissies binnenslepen. Gewoon door het te blijven proberen en niet op te geven. Jouw harde werk word uiteindelijk beloond. Dat zul je zien.

Alle voordelen van affiliate marketing op een rijtje

Ben je nog niet gestart als affiliate marketeer? Grote kans dat je op dit moment met het idee speelt. Dat er redenen zijn dat je geen commissies krijgt uitbetaalt, hoef niet per definitie te betekenen dat het je moet afschrikken.

Er zijn tenslotte genoeg voordelen die affiliate marketing aantrekkelijk maken. Welke voordelen dit zijn? Je vindt ze hieronder op een rijtje:

  • Goed te combineren met een fulltime studie of baan
  • Werken vanuit huis
  • De mogelijkheid om te werken vanuit het buitenland
  • Niet tijdsgebonden
  • Een groot startkapitaal is niet altijd nodig
  • Geen diploma’s of ervaring nodig

4 redenen waarom jij geen commissies krijgt

Conclusie – Zo sleep jij wél commissies binnen

Ben jij affiliate marketeer, maar blijven jouw commissies uit? Dat kan erg frustrerend zijn. Je vraagt je af waar het aan ligt en wat je eraan kunt doen. In het blogbericht heb je 4 redenen gekregen waarom jij geen commissies krijgt. Dit biedt de mogelijkheid om het in de toekomst beter te gaan doen.

Of je kunt leren hoe je commissies binnen kunt slepen en goede strategieën kunt toepassen? Dat is zeker een mogelijkheid. Door je in affiliate marketing in te lezen, is de kans op succes groter. De Affiliate Marketing Revolutie volgen is in dit geval het beste wat je kunt doen.

In deze online cursus leer jij alles wat je moet weten over affiliate marketing. Waaronder dus bewezen strategieën die jou commissies laat binnen slepen. Zeker als jij net begint met affiliate marketing en je hebt veel ambitie, is dit een grote must om te doen.

Share This