Een online business starten 4Wil jij een online business starten maar heb je geen idee hoe je ermee moet beginnen of waarin je een online business kunt starten? Een online bedrijf beginnen is een heel stuk makkelijker dan wanneer je fysiek voor jezelf gaat beginnen. Ook heb je voor online ondernemen meestal een heel stuk minder geld nodig dan een fysiek bedrijf.

In dit blogbericht gaan we je meer informatie geven over de mogelijkheden die je online hebt en waarom het vooral in deze tijd goed is om voor jezelf te starten. Lees verder.

 

Wat is een online business?

 

Er zijn steeds meer bedrijven die ervoor kiezen om online te beginnen in plaats van in de fysieke wereld. Steeds vaker lees je in de kranten en op het internet dat grote bedrijven failliet gaan.

Online bedrijven hebben hier vaak geen last van omdat de kosten aanzienlijk lager zijn dan wanneer je een fysiek bedrijf begint. Met een online bedrijf verricht je namelijk de meeste werkzaamheden op het internet.

De kans is groot dat het ermee te maken heeft dat steeds meer consumenten online kopen en daardoor minder vaak gaan winkelen.

Vooral omdat er steeds meer gekocht en verkocht wordt is het voor jou een goed idee om je ook te richten op online business. Ondanks dat er al een hele grote toename is geweest in online bedrijven, staan we nog steeds in de kinderschoenen en kun jij de komende jaren nog heel veel moois opbouwen.

 

Een online business starten

 

Verschillende voorbeelden van een online business

 

Als je voor jezelf hebt besloten dat je ook een online bedrijf wilt gaan beginnen zijn de mogelijkheden daarvoor heel veel verschillende mogelijkheden.

Toch zijn niet alle manieren om online geld te verdienen even makkelijk en verdien je niet bij alle manieren direct geld.

 

Affiliate marketing business

 

Een van de meest goedkope manieren om een online business te starten is door middel van affiliate marketing. Hiermee maak je namelijk een eigen website waarmee je een product of meerdere producten promoot van iemand anders. Het doel van deze website is ervoor zorgen dat mensen via jouw website naar de website van de aanbieder gaan.

Als ze het product dan via jouw link kopen bij de aanbieder ontvang jij een commissie. Afhankelijk van de kosten van het product en het percentage aan commissie dat jij ontvangt, kun je met affiliate marketing veel geld verdienen.

Er zijn affiliates die 1000 euro per maand verdienen, maar er zijn ook super affiliates die meer dan 250.000 (dollar) per maand verdienen. Dit hebben ze natuurlijk niet in één keer bereikt, maar door te blijven gaan voor een langere tijd.

 

Online freelance bedrijf

 

Een andere manier om online voor jezelf te beginnen is door het starten van een online freelance bedrijf. Je kunt er dan voor kiezen om meerdere diensten aan te bieden zoals, websites maken, teksten schrijven, SEO optimalisatie etc. Maar in de meeste gevallen is het een beter idee om je te focussen op één taak.

Het nadeel van te veel dingen willen doen is vooral dat je snel je focus verliest. Daarnaast is de kans groot dat je te veel verschillende soorten werkzaamheden doet, je snel te veel werk krijgt waardoor je niet meer zoveel kwaliteit kunt bieden.

Met een online freelance bedrijf kun je ook veel geld verdienen. Er zijn freelancers die alleen werken en daar een maand inkomen mee verdienen, maar er zijn ook freelancers die zelfstandig beginnen en dat vervolgens uitbouwen tot een volwaardig bedrijf met medewerkers.  Ook deze manier van een online business starten is oneindig op te schalen.

 

Virtual Assistent

 

Jezelf aanbieden als virtual assistent zou je kunnen plaatsen onder het rijtje van een freelance bedrijf. Toch is het niet helemaal hetzelfde omdat je jezelf hierbij vooral gaat aanbieden om alle uiteenlopende taken uit te voeren die een bedrijf heeft, van afspraken maken in de agenda tot het verwerken van aanvragen of financiële cijfers.

Het ligt er bij het starten als virtual assistent maar net aan welke dingen jij kunt en wat het bedrijf van je verwacht. Op basis van deze twee elementen worden je werkzaamheden bepaald.

Deze manier van online geld verdienen is moeilijker op te schalen omdat het bedrijf verwacht dat jijzelf de werkzaamheden komt doen voor het bedrijf.

Dat heeft natuurlijk alles te maken met vertrouwen. Je kunt dan niet zomaar een medewerker inhuren en die vervolgens het werk laten doen voor het bedrijf. Maar uiteindelijk is het natuurlijk wel mogelijk om personeel aan te nemen. Dan kun je zelfs hiermee een business volledig uitbouwen tot volwaardig bedrijf.

 

Een online business starten 3

 

Online business skills leren?

 

Een online business beginnen is niet moeilijk en kost weinig geld. Wel heb je bepaalde skills nodig om jezelf goed te plaatsen op het internet. Hierbij gaat het vooral om online marketing.

Hoe meer jij van online marketing weet, hoe beter jij je potentiële klanten kunt bereiken. Om online marketing te leren is het tegenwoordig helemaal niet nodig om een volledige opleiding te volgen.

Er zijn namelijk genoeg cursussen die gemaakt worden door mensen die al jaren in het vak zitten en ook voor zichzelf begonnen zijn. Zij hebben geleerd in de praktijk en dragen de kennis graag aan jou over in de vorm van een cursus.

Niet alleen leer je hier ontzettend veel van, het is vaak ook nog veel goedkoper dan een volledige opleiding.

Daarnaast is het een goed idee om online marketing te leren, omdat de meeste van de online bedrijven draaien op deze skills. Hier kun je dan uiteindelijk weer geld aan verdienen.

Ben jij benieuwd hoe je het beste online marketing kunt leren en wat er belangrijk is om te weten? Dan raad ik je aan eens te kijken naar de online cursus Master Marketeer. Hier leer je namelijk alles wat je moet weten om een succesvolle online business te starten.

 

 

 

 

 

Share This