webwinkel starten zonder kvkBenieuwd of je een webwinkel kunt starten zonder KVK? Het is een fabeltje dat je voor elk bedrijf een KVK inschrijving nodig hebt. Het is onder bepaalde voorwaarden namelijk mogelijk om een bedrijf te runnen zonder daarbij een KVK nummer te hebben. Hoe dit exact zit? Over de voorwaarden en de mogelijkheden lees je alles in dit artikel.

In dit artikel focussen wij ons op het starten van een webwinkel zonder KVK inschrijving. Het komt namelijk veelvuldig voor dat men vanuit hobby perspectief een webwinkel wilt starten. Men wilt daarbij echter niet door de KVK als ondernemer getypeerd worden. Gelukkig is dat mogelijk, indien je aan de voorwaarden voldoet.

 

Een webwinkel starten zonder KVK?

 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het mogelijk om een webwinkel te starten zonder een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. De Kamer van Koophandel heeft namelijk bepaalde eisen gesteld aan een inschrijving in hun handelsregister. Een van de eisen is dat je de intentie hebt om winst te maken.

Stel nou voor dat jij hobbymatig een webwinkel wilt gaan runnen. Je wilt andere mensen ook laten genieten van deze hobby en verkoopt daarom producten tegen de inkoopprijs. Op dat moment heb jij absoluut niet de intentie om winst te maken op het verkopen van producten. In dat geval kenmerkt de Kamer van Koophandel jou niet als ondernemer en kan je dus een webwinkel zonder KVK inschrijving hebben.

Let hierbij wel op datgene wat eventueel in de toekomst zou kunnen gebeuren. Is de kans namelijk groot dat jij in de toekomst alsnog geld gaat verdienen met je webshop? Dan ben je, in de ogen van de KVK, wel een ondernemer en dien je dus een KVK inschrijving te hebben. Deze grens is best wel zwart-wit, waardoor we jou willen adviseren om hier voorzichtig mee om te gaan.

 

Online bedrijf inschrijven KVK

 

 

Altijd al een webshop willen beginnen? Klik hier voor meer informatie

De voorwaarden om een webwinkel te starten zonder KVK

 

Als jij je als ondernemer wilt laten registeren bij de KVK dien je aan enkele voorwaarden te voldoen. Zo moet je een winstoogmerk hebben, moet je voldoende tijd aan je onderneming (kunnen) besteden en moet je werk diensten of goederen leveren.

Als jij een webwinkel wilt starten zonder KVK inschrijving is met name het eerste punt van belang; het winstoogmerk. Zoals we hierboven al zeiden: als je geen winstoogmerk hebt, word je niet als een ondernemer aangezien.

Maar, let wel goed op dat dit in de toekomst eventueel zou kunnen veranderen. Op dat moment is het wel noodzakelijk om je bedrijf/webwinkel bij de KVK in te schrijven.

Beperkingen

 

Als je een webwinkel zonder KVK inschrijving hebt, kan je tegen beperkingen aan lopen. Deze beperkingen hebben onder andere invloed op je relatie en handelsvoorwaarden met andere bedrijven. Als je geen KVK inschrijving hebt, kan je de btw namelijk niet terug vragen. Stel dat je wél een KVK inschrijving hebt, kan je deze btw wel terug vragen en worden je uitgaven dus lager.

Een andere beperking heeft betrekking op betaalproviders. Heb jij een webwinkel waarbij je graag wilt dat klanten direct kunnen betalen? In de meeste gevallen gaat dat dan via Ideal. Deze betaalprovider vraagt bij inschrijving echter om één belangrijk gegeven: je KVK nummer.

Zonder KVK nummer is het niet mogelijk om je webwinkel bij Ideal te registeren, waardoor je ook geen gebruik van hun diensten kunt maken. Als je een professionele webwinkel op wilt starten, is het dus zeker wel aan te raden om een KVK nummer aan te vragen.

Wat je hiervoor moet doen? Simpelweg je webwinkel/je bedrijf bij de Kamer van Koophandel inschrijven. Dit kost € 50,00 en je bent hier nog geen halfuurtje mee bezig.

Na dit halfuurtje kan je echter op een professionele manier je webwinkel gaan runnen. Bovendien wordt het dan mogelijk om wél de intentie te hebben om winst te maken.

 

 

webwinkel starten zonder kvk

 

 

Start nu ook met het runnen van je eigen webwinkel zonder inschrijving van de kvk. Klik op de link voor meer informatie!

 

Het runnen en starten van een webwinkel zonder kvk

 

Ben jij de trotse eigenaar van een webwinkel? Heb je veel tijd en energie gestoken in het ontwerpen en ontwikkelen van je website? In dat geval is het uiteraard prettig als je daar iets voor terug krijgt. Mede daarom willen wij je aanraden om het runnen van een webwinkel professioneel aan te pakken.

Een onderdeel daarvan is dus om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. De Kamer van Koophandel ziet je dan officieel als ondernemer. Daardoor krijg je met enkele veranderingen te maken, maar het biedt ook nieuwe mogelijkheden.

Je kunt bijvoorbeeld btw terugvragen, je hebt recht op bepaalde aftrekposten en je kunt gebruikmaken van diensten zoals Ideal. Voor een webwinkel is het daarom eigenlijk een must om een KVK inschrijving te hebben.

Maar, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het ook mogelijk om een webwinkel te starten zonder KVK inschrijving.

Daarbij dien je dus wel rekening te houden met de beperkingen die dit met zich mee brengt. Deze beperkingen hebben niet alleen invloed op je bedrijfsvoering, maar ook op je uitgaven en inkomsten.

Mocht jij op dit moment al een webwinkel hebben, is het dus verstandig om hier goed over na te denken. Heb je op dit moment de intentie om winst te gaan maken of niet? In feite is dat één van de belangrijkste vragen die je moet stellen.

Als wij je één advies mogen geven: ga naar de KVK en schrijf daar je webwinkel/bedrijf in. Hierdoor heb je niet meer met de beperkingen te maken, maar je creëert ook nog eens meer kansen voor je zelf. De consument is anno 2019 namelijk ontzettend kritisch.

Voordat zij overgaan tot een online aankoop, bekijken zij de webshop meestal tot in detail. Als zij binnen jouw webwinkel geen KVK nummer kunnen vinden, gaan wellicht direct alarmbellen rinkelen.

Dat wordt nog eens versterkt als op jouw webwinkel ook geen betaalmogelijkheid, zoals Ideal, gegeven wordt. Op dat moment kan de consument gaan twijfelen of jouw webwinkel te vertrouwen is. Ook met het oog op betrouwbaarheid is een KVK nummer dus een welkome aanvulling.

 

 

 

Marktplaats

 

Overigens is het ook nog altijd mogelijk om je producten via bijvoorbeeld Marktplaats te verkopen. Daarbij heb je geen KVK nummer nodig.

Je dient alleen je extra inkomsten op te geven bij de jaarlijkse inkomstenbelasting. Bij het verkopen via Marktplaats heb je echter niet te maken met de beperkingen die gelden als je geen KVK nummer hebt. Hoe dan ook; wij wensen je veel succes met het runnen van je webwinkel

Bol masterclass

 

Wil jij vandaag nog met je eigen webwinkel zonder inschrijving van een kvk beginnen, klik dan op de link voor meer informatie…

Share This