Geld verdienen met reclame op je website? De beste manieren opgenoemd!

Heb jij gehoord dat het mogelijk is om geld te verdienen met je website? Dan wil je natuurlijk graag weten wat je daarvoor moet doen en welke manieren er allemaal zijn om geld te verdienen met je website.

Een van de beste manieren om geld te verdienen met je website is door reclame op je website te tonen. Er zijn veel verschillende manieren om reclame te tonen op je website. De meest voorkomende zijn Banner Ads en affiliate marketing.

In dit artikel gaan we dieper in op hoe jij geld kunt verdienen met je website dankzij reclame. Lees daarom zeker verder.

Waarom reclame tonen op je website om geld te verdienen?

Er bestaat een kans dat jij in eerste instantie er niet voor hebt gekozen om een website te beginnen om daar geld mee te verdienen.

Toch zijn er veel website eigenaren die puur een website hebben om geld te verdienen.

Het is daarom belangrijk om te weten dat er veel verschillende manieren zijn om geld te verdienen met je website.

Een van de meest interessante manieren om geld te verdienen met een website is middels reclame.

Om reclame te tonen op je website hoef je namelijk niet veel meer te doen dan ervoor te zorgen dat je website online blijft en dat er voldoende bezoekers naar je website komen.

Als er veel bezoekers naar je website komen zorg je daarmee automatisch dat het plaatsen van reclame op je website winstgevend wordt.

Er zijn verschillende vormen van reclame op je website die we hieronder nader toelichten.

 

Welke manieren zijn er?

We hebben het al kort gehad over dat het mogelijk is om geld te verdienen met je website en dat het voor veel website het hoofddoel is om voor te bestaan.

Daarom laat ik je nu graag kennis maken met de beste manieren om geld te verdienen met je website.

Deze manieren zijn allemaal manieren van reclame die je snel en makkelijk kunt toepassen op je website.

 

Hoe kun je affiliate marketing het beste leren?

1.      Affiliate Marketing

Een van de meest populaire manieren om geld te verdienen met je website is affiliate marketing.

Voorheen was Google Adsense het meest populair, maar sinds er tegenwoordig veel meer geld te verdienen valt met affiliate marketing, staat affiliate marketing op nummer 1.

Met affiliate marketing promoot je producten van andere mensen en krijg je een commissie als je dat succesvol doet.

Hiervoor kun je gebruik maken van zogenaamd promotiemateriaal dat je op je website kunt plaatsen.

Dit promotiemateriaal kan bestaan uit afbeeldingen, banners, video’s en tekstlinks.

Over het algemeen werken tekstlinks het beste, omdat alle overige materialen al snel te verkopend overkomen.

 

2.      Google Adsense

Een andere methode om snel wat geld te verdienen met je website is door Google Adsense in te zetten. Hoewel het erg makkelijk is om te starten met Google Adsense is het belangrijk om te weten dat je met deze manier van reclame niet snel heel veel geld zal verdienen.

Om veel geld te verdienen met Google Adsense is het namelijk belangrijk dat je heel veel bezoekers hebt.

Als je slechts een paar duizend bezoekers naar je website trekt in de maand, is de kans groot dat je maar een paar tientjes per maand zal verdienen.

Als je echt meer dan 100.000 bezoekers per maand hebt, wordt Google Adsense wel een stuk interessanter.

Wel is het dan ook belangrijk om te weten dat er premium netwerken zijn waar je veel meer krijgt voor het tonen van advertenties.

Mijn eigen mening is dat Google Adsense haar beste tijd wel heeft gehad en niet heel waardevol meer is voor websites.

 

3.      Premium Ads

Als je al redelijk wat bezoekers naar je website trekt is het ook een goed idee om eens te kijken naar de mogelijkheid om premium Ads op je website te tonen. Hierbij kun je denken aan de advertentie netwerken; Ezoic en mediavine.

Deze netwerken stellen wel een minimum aantal bezoekers dat jouw website per maand moet opbrengen om er gebruik van te kunnen maken, maar als je eenmaal bent toegelaten tot de premium netwerken krijg je over het algemeen een veel hoger bedrag voor een klik op de advertenties. Heb je meer dan 10.000 bezoekers per maand? Dan is het zeker aan te raden om eens te kijken of jij geaccepteerd wordt bij Ezoic.

Bij MediaVine kun je in de meeste gevallen alleen terecht als je meer dan 100.000  unieke bezoekers per maand binnen haalt.

 

 

4.      Zelf advertentieruimte verkopen

Naast gebruik te maken van advertentienetwerken kun je natuurlijk ook zelf je advertentieruimte verkopen. Je kunt dan adverteerders een vast bedrag per maand laten betalen om een advertentie te tonen.

Afhankelijk van de tarieven die je hanteert kan dat natuurlijk mooi wat extra inkomsten opleveren.

Toch heb ik zelf gemerkt dat het zelf verkopen van advertentieruimte een stuk lastiger is dan wanneer ik gebruik maak van advertentienetwerken.

 

Conclusie

Als je nog niet meer dan 100.000 bezoekers naar je website trekt, is het nog niet mogelijk om gebruik te maken van premium Ads van Mediavine.

Als je nog niet zo lang een website hebt en je wilt er toch wat geld aan verdienen raad ik je aan om altijd te beginnen met affiliate marketing. Na de premium Ads van Media Vine is Affiliate marketing de beste manier om geld te verdienen met je website.

Het mooie aan affiliate marketing is dat je betaald kunt krijgen voor alle producten die jij promoot op je website.

Telkens als iemand op jouw link klikt en via jouw link het product aanschaft, krijg jij daarvoor een commissie. Het voordeel van affiliate marketing in tegenstelling tot advertenties is dat de commissies die je krijgt vaak hoger liggen dan bij kliks op advertenties.

Wil je meer informatie lezen over hoe affiliate marketing werkt en hoe je ermee kunt beginnen? Dan raad ik je aan om eens te kijken naar de affiliate marketing cursus. Dit is een cursus waarin je stap voor stap leert hoe je affiliate marketing op de beste manier kunt toepassen.

 

AMR

Share This