website maken 3Gratis website of betaalde? – Waarom je best kan kiezen voor een betaalde website?

Tegenwoordig is het niet meer zo moeilijk om een eigen website online te brengen. Vroeger was het noodzakelijk dat je een ervaren programmeur inschakelde, wat meestal heel erg duur was. Vandaag de dag bestaan er heel wat online tools, die het zelfs mogelijk maken om gratis een website te bouwen. Door middel van eenvoudige drag en drop systemen maak je een website die er mooi en verzorgd uitziet. Aan de andere kant, worden diezelfde programma’s ook betalend aangeboden. Je zou je kunnen afvragen waarom je een betaalde website zou maken, terwijl het ook gratis kan.

 

Ik moet je helaas teleurstellen door toe te geven dat een betalende website toch nog heel wat voordelen biedt ten opzichte van een gratis website. Ik kan jullie zelfs meer vertellen: betalende websites boeken ook effectief betere prestaties dan websites die je maakt met een gratis tool. Vraag je je af hoe dat komt? Wel, dan raad ik je zeker aan om verder te lezen.

 

Gratis bestaat niet

Hoewel velen nog steeds de illusie hebben dat ze sommige dingen gratis krijgen, is dit eigenlijk niet waar. Het klopt dat er zaken zijn die mensen voor mekaar doen zonder bijbedoelingen, denk maar aan vrijwilligerswerk en dergelijke.  Websites maken heeft echter niet veel te zien met liefdadigheid. De meeste websites hebben weldegelijk een commercieel doel, waardoor er ook nieuwe bedrijven zijn ontstaan die het makkelijk willen maken om een nieuwe commerciële website te bouwen. Zoals je wel al kan verwachten, hebben al deze bedrijven een winstoogmerk. Ik heb nog nooit gehoord van een vereniging zonder winstoogmerk die het mogelijk maakt om jouw website te bouwen.

Combinatie gratis en betaalde lidmaatschappen

Er bestaan tools waarop je effectief gratis een website kan bouwen, maar als je eens goed kijkt, merk je al snel op dat je ook voor betalende abonnementen kan kiezen bij diezelfde aanbieder. Bij de betaalde abonnementen heb je meer mogelijkheden, websites zijn uitgebreider en beschikken vaak over een betere beveiliging. Relatief gezien zijn er slechts heel weinig van hun klanten die effectief bij het gratis pakket blijven. Bovendien zal er op jouw gratis website, wanneer je daar toch voor kiest, heel vaak reclame of een logo staan van het bedrijf dat jouw website mogelijk heeft gemaakt.

 

Onrechtstreeks betaal je dan eigenlijk ook een vergoeding voor het gebruiken van hun diensten. Je biedt hun namelijk gratis reclame aan. Het oogt echter niet zo professioneel om op jouw website reclame te maken voor een ander bedrijf. Ook kan je je de vraag gaan stellen of jouw gratis website evenveel kansen krijgt als de andere betaalde websites. Zij beheren namelijk de onderliggende code, waaraan je zelf niets kan aanpassen. Zou het dan niet logisch zijn dat ze hun betalende klanten voortrekken?

 

Lay-out en opbouw

Een ander groot verschil tussen gratis en betalende websites kan gevonden worden in de lay-out. Bij betalende programma’s van goede kwaliteit, zoals Builderall bijvoorbeeld, kan je een keuze maken tussen heel veel sjablonen, die je praktisch in alle opzichten kan aanpassen. Bij een gratis tool heb je vaak slechts de keuze uit een heel beperkt aanbod van sjablonen, die je tevens niet helemaal naar je hand kan zetten. Dit zorgt ervoor dat websites zeer sterk op mekaar lijken en dat je geen uniek merk kan creëren. Aangezien jouw site heel sterk zal lijken op vele andere websites, zullen mensen de stijl van je website nooit associëren met jouw bedrijf. Het wordt als het ware heel moeilijk voor je bedrijf om op die manier een eigen identiteit op te bouwen.

 

Ook de mogelijkheden van een betalende site zijn uiteraard veel uitgebreider. Wil je graag werken met bewegende beelden, of speciale kleureffecten? Dan moet je er rekening mee houden dat je die mogelijkheden bijna nooit zal terugvinden bij een gratis website. Om gebruik te maken van speciale effecten, die een extra dimensie toevoegen aan jouw website, en op die manier tot te verbeelding spreken, zal je sowieso een betaald pakket moeten aanschaffen.

 

Gratis websites bieden betaalde opties waar je niet onderuit kan

Tot slot proberen ze op gratis websites nog op een meer verdoken manier toch geld aan jou te verdienen. Indien je een website maakt via een bepaalde gratis tool, moet je vaak ook daar het hostingpakket aankopen. Websitehosting is uiteraard altijd betalend, tenzij je ook gebruik maakt van de gratis domeinnaam van het andere bedrijf zelf. Net zoals dat hun logo op je website zou staan, lijkt ook een domeinnaam als jouwnaam.gratiswebsite.com niet erg professioneel. Normaal valt hosting zeer goed mee qua prijs, maar door een vorm van een monopolie te creëren, vragen deze bedrijven die gratis websites aanbieden plots hele grote sommen die twee- tot driemaal zo duur zijn als normaal.

 

Een website die je hebt ontworpen via een gratis tool, kan je in de meeste gevallen ook niet overzetten naar een ander bedrijf. De sjablonen die je gebruikt, mag je slechts zo lang gebruiken als je bij hun klant bent. De enige optie die je hebt is om bij hen een betalende site te bouwen. Je kan niet zomaar overstappen naar een ander bedrijf.

 

Welke professionele websitebuilder kunnen we aanraden?

Ik denk dat je het ondertussen met me eens bent dat een gratis website uiteindelijk toch geld zal kosten. Het is dan een veel betere optie om meteen te kiezen voor een voordelige betaalde website. Na heel wat systemen te testen, kwamen we terecht bij Builderall. Builderall is een platform waar je SEO geoptimaliseerde websites kan bouwen aan de hand van eenvoudige drag en drop systemen. In tegenstelling tot de gratis website, zijn websites die je bouwt met deze tool meteen geoptimaliseerd voor de zoekmachines, waardoor ze makkelijker gevonden kunnen worden.

Gratis website of betaalde?

Door een kleine som te betalen voor het programma, kunnen ze ervoor zorgen dat er steeds nieuwe mogelijkheden beschikbaar komen. Continu brengen ze nieuwe en innovatieve effecten aan, die ervoor kunnen zorgen dat jouw website steeds met zijn tijd blijft meegaan. Daarbovenop is Builderall zo gemaakt dat elke website die ermee wordt ontworpen, uniek is. De mogelijkheden waarmee je de sjablonen kan aanpassen zijn enorm. Mocht je nog twijfelen, raad ik je zeker en vast aan om een kijkje te nemen op de website van Builderall, zo zal je meteen zien dat het zijn geld meer dan waard is.

 

Builderall het meest complete online platform van dit moment. Kijk snel verder wat voor fantastische tools builderall te bieden heeft>>>

 

Share This