Google Ads gebruiken voor mijn business: hoe doe ik dat?Hoe komt jouw website bovenaan in Google?

Tegenwoordig is het lastiger dan ooit om je website hoger te krijgen in de zoekresultaten van Google. Er is immers heel veel concurrentie. Alleen een website of webshop hebben is niet genoeg natuurlijk. Je wil dat jouw website of webshop zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google terechtkomen en zo makkelijk te vinden is.

 

Maar hoe je dit? En hoe werkt het precies? Dit hoeft allemaal niet heel erg moeilijk te zijn. Enige kennis van strategieën is wel handig. In dit artikel lees je hoe je dit het beste kan aanpakken.

 

Maak gebruik van SEO

Een goede manier is het gebruik maken van SEO. SEO is een veelgebruikte en goede techniek om jouw website hoger in Google te krijgen. De letterlijke betekenis van SEO is: Search Engine Optimization. In het Nederlands betekent dit: zoekmachine optimalisatie.

 

Simpel gezegd, zorg je met zoekmachine optimalisatie ervoor dat jouw website zo hoog mogelijk eindigt in de zoekresultaten van Google. Wanneer je het over SEO hebt, dan denk je al gauw aan zoekwoorden. Wanneer we ergens op zoek gaan in Google, dan zoeken we meestal op de welbekende zoekwoorden. Het doel is bij SEO dus, dat door de juiste zoekwoorden te gebruiken, jouw website al snel gevonden kan worden.

 

Zorg bij het gebruik van SEO ook voor goede en relevante content op jouw website. Het is niet de bedoeling dat je alleen maar met zoekwoorden werkt op jouw website, dit zorgt niet voor een goede content. Door goede content te gebruiken, zal jouw website meer bezoekers krijgen en zal Google de website automatisch hoger in de zoekresultaten plaatsen. Zorg er daarnaast ook voor dat je met regelmaat berichten plaatst op de website. Ook dit zorgt voor hogere zoekresultaten.

 

SEA

Naast SEO, heb je ook SEA dat kan bijdragen aan hogere zoekresultaten op Google. SEA betekent: Search Engine Advertising, wat je in het Nederlands kan vertalen als: zoekmachine adverteren.

 

Bij SEA draait het dus om advertenties in de zoekmachine. Door geld te betalen, krijgt jouw website met behulp van een advertentie, een hogere positie binnen Google. Wanneer je voor een betaalde advertentie wil gaan, kies je van tevoren de zoekwoorden waarbij jouw advertentie zal verschijnen. De advertentie moet daadwerkelijk aangesloten zijn bij de zoekwoorden. Het is niet de bedoeling dat zoekers misleid worden. Bij misleiding eindig je alsnog onderaan in de zoekresultaten.

 

Een strategie waarbij je ervoor kiest om SEO en SEA samen te laten werken, is een hele goede manier om jouw website hoger te laten komen in de zoekresultaten van Google.

social media marketing campagne

Gebruik van social-media

Als het gaat om hogere zoekresultaten, mag het gebruik van social-media zeker niet vergeten worden. Wanneer je het hebt over social-media inzetten bij zoekmachineoptimalisatie, dan gaat dit vooral over bezoekers doorsturen naar je website via social-media. Social-media is prima in te zetten bij het verhogen van de zoekresultaten. Je kan hiervoor een aantal dingen doen.

 

Ook hierbij kan je goede content betrekken. Goede content wordt immers graag en veel gelezen door bezoekers. Voeg in je social-media post altijd een link toe van je website of webshop. Zo klikken lezers sneller door naar je website of webshop en verhoogt het de positie in de zoekmachine.

 

Zorg voor een duidelijke beschrijving van jouw webshop of website op je social-media kanaal. Ieder kanaal biedt namelijk de mogelijkheid voor een goede beschrijving van jouw website of webshop. Probeer het hierbij ook persoonlijk te houden. Gebruik ook hier zoekwoorden bij, zo word je nog eerder gevonden.

 

Zorg voor een goede website

Een belangrijk aspect binnen de zoekresultaten van Google, is het hebben voor een goed werkende- en uitziende website. Wanneer een website optimaal werkt en er goed uitziet, dan komen bezoekers ook regelmatiger terug. Dit verhoogt de relevantie van jouw website en eindigt zo hoger in Google.

 

Maar waar moet een goede website aan voldoen? Hieronder vind je een kort overzicht:

 

  • Professionele uitstraling: Bezoekers zullen binnen enkele seconden snel een oordeel vellen over de website en dus jouw bedrijf. Zorg daarom dat de uitstraling van jouw website aansluit bij het doel van de website.
  • Smartphones en tablet: Het is belangrijk om te zorgen dat de website op ieder apparaat werkt. Bezoekers komen steeds vaker via hun smartphone of tablet terecht op een dergelijke website. Zorg er daarom voor dat jouw website op alle maten scherm er perfect uitziet.
  • Vindbaarheid: Hierover hebben we het al uitgebreid gehad. Maak goed gebruik van SEO; zorg voor de juiste zoekwoorden op jouw website.
  • Zorg voor goede content: Ook dit heb je uitgebreid kunnen lezen. Goede content zorgt voor meer en terugkerende bezoekers. Goede content verhoogt de reputatie en dus de vindbaarheid op Google.
  • Snelheid: Niets is zo vervelend als een website die niet snel werkt. Bezoekers zullen heel snel afhaken wanneer de website niet goed of snel werkt. Zorg altijd voor een optimale snelheid bij jouw website. Hierover lees je hieronder meer.

 

Bouw jouw website bij Builderall

Je hebt hierboven kunnen lezen dat een goede website bijdraagt aan de vindbaarheid in Google. Je wilt immers dat de website goed werkt en er goed uitziet. Tegenwoordig zijn er heel veel programma’s beschikbaar waarbij je een website kan bouwen, zoals WordPress en Wix. Voor een optimaal werkende en goed uitziende website, kun je het beste terecht bij Builderall.

 

 

Builderall is het ideale, alles-in-een platform en perfect voor bijvoorbeeld beginnende website makers. Builderall maakt het voor iedereen mogelijk om een professionele website te kunnen bouwen. Naast het bouwen van websites, beschikt Builderall ook over een websitehosting. Zo kan je alles compact en overzichtelijk houden. In vergelijking tot andere websitehostings, is Builderall de beste en ook nog is voordeligste keuze.

 

Wanneer je kiest voor Builderall, krijg je te maken met een aantal voordelen. Zo is er geen technische kennis nodig bij Builderall om je eigen website te bouwen. Het platform is zo ingericht, dat het zeer makkelijk is gebruik is. Zoals ik hierboven benoemde, is Builderall een alles-in-een platform. Het platform beschikt over veel handige tools om in te zetten bij het bouwen van de website. Alles tools verzameld op een plek. Hoe handig is dat? Builderall onderscheidt zich duidelijk met bijvoorbeeld WordPress.

 

Conclusie

Dit artikel begon met de vraag hoe je je website bovenaan krijgt in Google. Tegenwoordig is dat wat moeilijker, maar niet onmogelijk. Je weet nu dat door SEA, SEO en social-media in te zetten, de zoekresultaten hoger zullen eindigen.

 

Een goed werkende website is in deze kwestie essentieel. Bezoekers haken bij een slecht werkende of niet verzorgde website al snel af. Bij Builderall is het mogelijk om een professionele website te bouwen voor een voordelige prijs.

 

Kortom: voor een goed werkende website om de zoekresultaten te bevorderen, kan je het best terecht bij Builderall.

 

Denk je nu, ik wil wel eens weten wat builderall te bieden heeft? Dan kan dat…. Voor 1 euro kan je builderall een maand lang uitproberen, waar wacht je nog op….

 

 

Share This