Online geld verdienen met Bol.comHoe verdien je geld met het schrijven van een boek?

Het zal een grote droom zijn van iedere (beginnend) schrijver: geld verdienen met het schrijven van een eigen boek. Naast bekende schrijvers, zijn er ook veel bekende Nederlanders die vandaag de dag een boek schrijven en uitgeven. Zo worden er succesverhalen en biografieën geschreven. In de realiteit is het maar voor een beperkt aantal mensen weggelegd die daadwerkelijk geld verdienen met het schrijven en uitgeven van een boek.

 

Ik kan me voorstellen dat ook jij droomt van het schrijven en uitgeven van je eigen boek. Het is opvallend hoe weinig hierover bekend is. Wanneer je het schrijfproces achter de rug hebt en het boek daadwerkelijk uitgegeven wordt, wil je het natuurlijk zo succes mogelijk maken en ervoor zorgen dat het goed verkoopt. Een eigen boek uitbrengen kost vaak veel tijd en geld. Dit wil je natuurlijk terugverdienen. Hoe je dat doet? Hoe verdien je geld met het schrijven van een boek? Op deze vraag vind je in dit artikel het antwoord.

 

Het uitgeven van je eigen boek

Voordat je daadwerkelijk geld kan verdienen met je eigen boek, is de eerste stap hiervan om het uit te gaan geven. Je boek uitgeven kan op twee manieren:

 

 • Uitgeven bij een uitgever
 • Uitgeven onder eigen beheer

 

Uitgeven bij een uitgever

Vandaag de dag is dit nog steeds een veel gekozen manier. Hierbij hoef je zelf nauwelijks werk te verrichten, dit zal de uitgever allemaal voor jou gaan doen. Ook de kosten hiervan liggen lager. Deze kosten neemt de uitgever op zich. Houd er wel rekening mee dat je per verkocht boek ongeveer 10% moet afdragen aan de uitgeverij. Dit percentage komt voort uit het feit dat de uitgeverij een aantal taken op zich zal nemen. Dit zijn onder andere:

 

 • Taalfouten corrigeren
 • Betaalt publicatiekosten
 • Zorgt voor proefdrukken
 • Zorgt voor ontwerpers voor het binnenwerk en de omslag
 • Legt een voorraad bij het Centraal Boekhuis

 

Uitgeven onder eigen beheer

Wanneer je verwacht dat jouw boek een daverend succes kan gaan worden, is dit een goede optie voor jou. Hierbij komt namelijk geen uitgever of tussenpersoon kijken. Die 10% die ik hierboven benoemde, houd je dus in eigen zak. Sterker nog, uitgeven onder eigen beheer zal veel meer op gaan leveren. Wanneer je je boek onder eigen beheer uitgeeft, steek je ongeveer 50% in je eigen zak. Dat klinkt al aantrekkelijker, toch? Deze percentages zijn ex. btw trouwens. Houd er rekening dat je hier zelf meer kosten voor zal gaan maken. De bovenstaande taken die een uitgeverij op zich neemt, daar zal jij zelf voor moeten zorgen en dus ook zelf moeten gaan betalen.

 

 

 

Op welke manieren kan jij geld verdienen?

Als auteur kan jij op twee manieren geld verdienen aan je eigen boek:

 

 • Marge
 • Royalty’s

 

Marge

De winst die je maakt als je je boek zelf gaat verkopen, noemen we de marge. Bij de meeste uitgevers krijg je korting op de inkoopprijs als je je boeken zelf gaat inkopen voor de verkoop. Deze korting ligt meestal rond de 40%. Als je je boek onder eigen beheer gaat uitgeven, ligt deze korting natuurlijk anders. Deze kan dan rond de 80% zijn.

 

Je kijkt nu dus puur en alleen naar de marge. Je ziet dat de marge onder eigen beheer veel interessanter kan zijn.

 

Royalty’s

Dit is het bedrag dat je krijgt van de uitgever wanneer je boek verkocht wordt. Dit ligt meestal rond de 9% (ex. btw). De verkoop gaat via de uitgever of boekhandels. Het bedrag dat jij aan royalty’s verdiend, wordt jaarlijks uitgekeerd. Dit is meestal tussen januari en april.

 

hoe verdien je geld met het schrijven van een boek

 

Je boek onder de aandacht brengen

Je weet nu hoe een boek uitgeven ongeveer werkt. Hierboven heb je kunnen lezen hoe je geld kan verdienen aan een eigen boek. Nu is er nog een hele belangrijke troef die je kan inzetten om je boek meer onder de aandacht te kunnen brengen: online marketing.

 

Vroeger werd marketing op de traditionele manier gebruikt, zoals bij reclames of voor grote bedrijven. Die tijd is voorbij. Online marketing is steeds meer in opkomst en belangrijker dan ooit. Ook is online marketing veel toegankelijker. Wil jij je boek onder de aandacht brengen om het succesvoller te maken? Dan is online marketing een essentiële strategie. Online marketing stelt jou bijvoorbeeld in staat om gemakkelijker een bepaalde doelgroep te kunnen bereiken.

 

De voordelen van online marketing

 

Wie heeft er tegenwoordig geen smartphone of social-media? Een simpele post op Facebook of Instagram kan veel reacties en likes losmaken. Ook kan een post op social-media gemakkelijk veel gedeeld worden, waardoor het bereik veel groter wordt. Door het gebruik van onlinenetwerken, zet jij je boek meer op de kaart. De voordelen van online marketing zijn onder andere:

 

 • Toegankelijk: Het internet is voor letterlijk iedereen toegankelijk en te gebruiken. Dit houdt in dat alle potentiële klanten die jij wil bereiken, te bereiken zijn. Waar de klant zich ook bevindt, jij kan hem of haar bereiken en wellicht aanspreken.
 • Je houdt de kosten laag: Vroeger werd er bij traditionele marketing veel gebruik gemaakt van papieren flyers of een tv-reclame om producten onder de aandacht te brengen. Deze kosten kunnen erg hoog uitvallen, kosten die jij waarschijnlijk niet kan opbrengen. Bij online marketing kan je de kosten aanzienlijk lager houden. Zo is een post op social-media helemaal gratis en kan het vele groepen mensen makkelijk bereiken.
 • Makkelijk te volgen: De resultaten die je bereikt met online marketing zijn gemakkelijk te volgen en bij te houden.

 

builderall website promoten

Master marketeer

Je wilt je boek graag succesvol maken en zoveel mogelijk onder de aandacht brengen. De beste troef hiervoor, is gebruik maken van online marketing. Zo bereik je immers een grotere groep mensen. Ik kan me voorstellen dat je graag wil beginnen met online marketing, maar dat je geen idee hebt hoe of waar te beginnen. Het kan erg complex zijn. Beginnen met online marketing hoef je niet zelf te doen. Start vandaag nog met de onlinecursus Master Marketeer.

 

Master Marketeer is een onlinecursus en platform dat jou de beste strategieën van online marketing gaat leren. De cursus is heel erg geschikt voor degene die een eigen website hebben of meer resultaten willen halen uit online marketing. Alle belangrijke aspecten zullen tijdens de cursus aan bod komen.

 

De onlinecursus is zeer flexibel te volgen. Na het aanmelden voor de cursus krijg je een persoonlijke inlogcode. Het is mogelijk om op ieder moment van de dag in te loggen en te beginnen aan de opdrachten. De onlinetrainingen staan in het teken van stappenplannen. Naast de trainingen, is er ook een online platform beschikbaar waar jij terecht kan met al jouw vragen. Deze vragen zullen beantwoord worden door een professionele en ervaren marketeer. De coaching zal dus zeer persoonlijk zijn. Naast het vragenplatform, kan je ook in contact komen met medestudenten voor vragen of brainstormsessies.

 

Na het volgen van de cursus weet jij precies hoe je online marketing het beste kan inzetten en hoe je hier het beste resultaat uit kunt halen. Met behulp van de juiste kennis en strategieën kan jouw boek een groot succes worden.

 

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel. We begonnen met de vraag hoe verdien je geld met het schrijven van een  boek. Je weet dat dit normaal gesproken maar voor een kleine groep weggelegd kan zijn. Maar je weet nu ook, dat het niet onmogelijk is. Online marketing is hierbij de belangrijkste troef om in te zetten. Door de juiste kennis en strategieën kan jij jouw boek succesvol maken en onder de aandacht brengen.

 

Deze kennis opdoen gaat niet zomaar. Dit kan met behulp van de onlinecursus Master Marketeer. Hier leer je welke strategieën je kan inzetten en hoe jij een professional wordt. Kortom: door online marketing op de juiste manier in te zetten, kan jij antwoord geven op de vraag, hoe verdien je geld met het schrijven van een eigen boek.

Wil je nu met behulp van bewezen strategieen leren hoe online marketing in zijn werk gaat? Kijk dan eens op de pagina van Master Marketeer

Share This