Online bedrijf beginnenVan plan om een online bedrijf te beginnen? Hier leggen we je uit wat er zo mooi is aan het beginnen van een online bedrijf en welke voordelen je daaruit haalt. Ook geven we je een aantal tips die je helpen om meer uit je online bedrijf te halen. Lees verder.

 

Wat is een online bedrijf?

 

Een online bedrijf is een bedrijf waarmee je het grootste of alle bedrijfsactiviteiten op het internet verricht. Het voordeel hiervan is dat je alles op afstand kunt doen en dus zo je geld kunt verdienen vanaf overal ter wereld.

Er komen steeds meer online bedrijven bij en ook steeds meer fysieke bedrijven stappen over naar online. De voornaamste reden hiervoor is dat ze op deze manier meer mensen kunnen bereiken. Ook zijn de kosten veel lager om deze mensen te bereiken.

Als je van plan bent om een online bedrijf te starten maar niet veel geld hebt om te beginnen, is het heel aantrekkelijk om online te starten.

 

Waarom zou je een online bedrijf beginnen?

 

Er zijn een heleboel voordelen die je gaat ervaren als je begint met een online bedrijf. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je in de meeste gevallen vrijwel geen opstartkosten hebt, en op een simpele en goedkope manier heel veel mensen kunt bereiken.

Daarnaast kun je als je dat zou willen volledig gratis elke maand meer bezoekers naar je website kunnen krijgen door het schrijven van teksten.

Bij een fysieke winkel ben je afhankelijk van de bezoekersstroom die er lang je winkel loopt, zo werkt het in principe ook een beetje voor je website, maar kun je dit sterk beïnvloeden door bepaalde teksten te schrijven die er voor zorgen dat er meer mensen naar je website komen.

Daarnaast kun je ook social media inzetten om meer bezoekers naar je online bedrijf te trekken. Dit leer je allemaal in de cursus Master Marketeer op onze website.

 

Online bedrijf beginnen

 

Online bedrijf beginnen tips

 

Als je een online bedrijf gaat starten wil je dat natuurlijk zo goed mogelijk doen. Om je direct op weg te helpen geven we je een aantal handige tips die het een stuk makkelijker maken om geld te verdienen met je website

 

Besteedt niet te veel aandacht aan het design

 

Er zijn websites die er heel basic uitzien die meer dan 1 miljoen omzet doen per jaar verdienen en er zijn ook hele shiny websites die 0 euro verdienen. Bij een online bedrijf gaat het niet om het design van de website maar vooral over hoe waardevol je content is.

Hoe meer waarde je geeft in de teksten die je schrijft, hoe meer bezoekers je op lange termijn zal aantrekken en hoe meer je uiteindelijk gaat verkopen.

Het heeft ook helemaal geen zin meer om alleen maar verkopende teksten te schrijven. De meeste bezoekers die naar je website zullen komen willen namelijk niet meer verkocht worden. Ze willen zo veel mogelijk informatie van je krijgen en maken dan zelf de beslissing of ze kiezen voor producten op je website.

 

Wees eerlijk en jezelf

 

In deze tijd is het heel belangrijk om vooral jezelf te laten kennen op het internet. Heel vaak kom je nog tegen dat iemand onder een schuilnaam een website maakt, en zelf niet bekend gemaakt wilt worden.

Het werkt tegenwoordig veel beter om jezelf kenbaar te maken en ook je eigen mening over bepaalde zaken te geven op je website. Laat zien wie je bent en je zal merken dat mensen veel eerder wat van je zullen kopen.

Het is dan helemaal niet nodig om speciale sales pagina’s te maken waar jij je producten gaat promoten.

 

Doe altijd meer dan het minimum

 

De meeste beginnende online bedrijven denken dat ze na het opzetten van een website klaar zijn. Ook denken ze dat daarna de bezoekers vanzelf komen.

Maar in vrijwel alle gevallen gebeurd dat niet en moet je blijvend content toevoegen om goed gevonden te worden in de zoekmachines.

Veel bedrijven beginnen direct met adverteren en verspillen daaraan vrijwel alle marketingbudget.

Maar als je net begint met een eigen website is het veel beter om te investeren in SEO. Bijvoorbeeld door teksten schrijven voor je website. Hier heb je namelijk op lange termijn iets, in tegenstelling tot SEA (zoekmachine adverteren) waarbij de resultaten direct stoppen als je niet meer betaalt.

Voor een beginnende website wordt er meestal gezegd dat je minimaal één keer per week een nieuwe blogupdate moet plaatsen, maar uiteindelijk is het veel beter om vaker dan één keer per week een blog te plaatsen omdat je dan regelmatiger nieuwe content op je website krijgt.

Dit helpt niet alleen bij je vindbaarheid in de zoekmachines, maar ook voor je bezoekers om te weten op welke dagen ze een nieuwe update kunnen verwachten.

 

Feedback van bezoekers en klanten

 

De meest waardevolle informatie kun je krijgen van je bezoekers/klanten. Daarom is het belangrijk dat je altijd aan je bezoekers vraagt wat ze vonden van je informatie en of je ze nog ergens mee kunt helpen.

Een van de meest voorkomende manieren om dat te doen is door het email adres te vragen van je bezoekers in ruil voor iets gratis. Dit kan een E-book zijn maar ook een checklist.

Als je dan het email adres hebt gekregen kun je je bezoeker via email vragen wat hij van je informatie vond, en kun je deze bezoeker ook op elk moment weer vragen om terug te gaan naar je website.

 

Cursus Master Marketeer

 

In de cursus Master Marketeer leer je precies hoe je een online business vanaf de grond af opbouwt en hoe je er succesvol mee wordt. Je leert alle aspecten van online marketing die belangrijk zijn voor de groei van je website en het succes van je bedrijf.

Daarnaast leer je ook hoe je met geautomatiseerde processen meer geld kunt verdienen met je online bedrijf en hoe je bepaalde zaken op de automatische piloot laat draaien.

Zo heb je meer tijd om je te richten op het schrijven van content en hoef je niet telkens actief bezig te zijn met het onderhouden van email contact. Zo kun je op de meest makkelijke manier een online bedrijf beginnen.

 

 

direct uitproberen

 

 

Share This