succesvolonline ondernemen 2Steeds meer beginnende ondernemers kiezen ervoor om online te ondernemen. Maar hoe wordt je nu succesvol met online ondernemen en welke stappen moet je daarvoor zetten?

In dit blogbericht gaan we je meer vertellen over online ondernemen. Je leest wat de voordelen ervan zijn, welke mogelijkheden je hebt en hoe je succesvol wordt. Lees verder.

 

Wat is online ondernemen?

 

Als je ervoor kiest om online te ondernemen betekent het dat je de meeste werkzaamheden die je verricht in je business online doet. In de meeste gevallen gebeuren zelfs alle werkzaamheden online.

Als je online wilt gaan ondernemen en hier succesvol mee wilt worden heb je een plan nodig. Je moet weten wat je precies wilt gaan doen op het internet, waar je je klanten vandaan haalt maar ook of je alles zelf gaat doen of mensen gaat aannemen om je te helpen.

 

Wat zijn de voordelen van online ondernemen?

 

Een van de grootste voordelen van online ondernemen is dat het een stuk makkelijker is om er succesvol mee te worden. Dat komt omdat de kosten vaak een stuk lager zijn om mee te beginnen en dat deze manier van online ondernemen schaalbaar is. Dat betekent dat je een stuk makkelijker kan opschalen en zo meer geld verdienen.

Daarnaast zijn er ook nog andere voordelen zoals de mogelijkheid om overal in de wereld te werken omdat je alleen maar een laptop met internet verbinding nodig hebt. Afhankelijk van je verdienmodel is je online onderneming vaak 24 uur per dag 7 dagen per week open waardoor je non-stop geld kunt verdienen.

Ook heb je met online ondernemen een grotere kans om succesvol te worden omdat we steeds meer overgaan van fysiek naar online. Steeds meer fysieke bedrijven kunnen niet meer overeind blijven staan en gaan failliet.

Door direct online te beginnen ga je mee met de toekomst en ben je alle fysieke bedrijven al een stap voor.

 

Succesvol online ondernemen 3

 

Hoe wordt je succesvol online ondernemer?

 

Een van de belangrijkste elementen om succesvol online te ondernemen is vooral genoeg motivatie, doorzettingsvermogen en wat kennis van online marketing. Om ervoor te zorgen dat je gevonden wordt op het internet moet je bijvoorbeeld weten hoe Search Engine Optimization (SEO) werkt.

Daarnaast is het vooral belangrijk om te weten dat een online business niet heel anders is dan andere soorten bedrijven en dat je vooral veel doorzettingsvermogen en motivatie moet hebben om er een succes van te maken.

Dat komt omdat er niet direct mensen naar je online bedrijf gaan komen en het een behoorlijke tijd kan duren voordat je er succesvol mee bent.

Maar als je blijft doorzetten en vooral niet opgeeft als het moeilijk wordt, hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn om een succesvol online bedrijf op te zetten.

 

Wat zijn de mogelijkheden?

 

Als je ervoor kiest om online te ondernemen heb je daarin heel veel keuze. Een van de meest voorkomende manieren van een online bedrijf starten zijn:

 

 • Freelancen
 • Affiliate Marketing
 • Social media marketing
 • Virtual assistent
 • Webdesign
 • Content marketing
 • Webshops

 

Om succesvol te worden op het internet moet je natuurlijk wel weten hoe internet marketing werkt. Dit komt namelijk bij vrijwel alle vormen van online ondernemen terug.

 

Succesvol online ondernemen 4

 

Tips om succesvol online te ondernemen

 

Om je direct op weg te helpen naar succes geven we je graag nog een aantal tips die je direct in de praktijk kan brengen.

 

Maak een plan

 

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen bij het starten van een online business is een plan maken. Zelf ben ik begonnen zonder plan en kwam ik al snel in de problemen doordat ik niet meer wist wat ik moest doen.

Nu heb ik inmiddels als nog een plan gemaakt en weet ik in grote lijnen waar ik naar toe wil en hoe ik dat ga bereiken.

 

Blijf doorgaan tot je succesvol bent

 

De grootste reden waarom de meeste online bedrijven het niet redden is omdat de eigenaar van de business te snel opgeeft. In sommige gevallen kan het wel tot 2 jaar duren voordat je een beetje geld begint te verdienen met je online bedrijf.

De meeste beginners hebben niet het doorzettingsvermogen om zo lang vol te houden zonder resultaat. Maar als jou dat wel lukt, ga je er rijkelijk voor beloond worden.

 

Kies een niche en blijf daar bij

 

Toen ik net voor mijzelf begon had ik een niche gekozen. Maar al snel deed ik niet alleen maar waar ik voor begonnen was, maar kwam er allerlei andere taken bij. Hierdoor verloor ik mijn focus.

Blijf daarom bij je core business en bereidt niet uit naar andere opdrachten. Zo geef je jezelf de kans om specialist te worden in je niche en leidt dat uiteindelijk tot veel betere resultaten.

Wil je ook die andere taken gaan doen? Maak dan een nieuw plan voor een nieuwe business. Maar start er niet eerder mee tot je eerste business een succes is.

 

Je kunt niet alles alleen

 

Toen ik net begon deed ik alles alleen. Maar al snel had ik meer klanten dan tijd en werkte ik van ‘s ochtends tot ‘s avonds. Als je wilt groeien met je bedrijf is het belangrijk dat je goede mensen om je heen verzamelt die je kunnen helpen je bedrijf te laten groeien. Zo kun je je bedrijf opschalen en meer werk aannemen terwijl je toch kwaliteit blijft bieden.

 

Cursus Master Marketeer

 

Als je een online bedrijf wilt beginnen is kennis van online marketing en online business belangrijk. Om dit te leren heb ik zelf de cursus Master Marketeer gevolgd waardoor ik nu weet hoe ik succesvol wordt op het internet. Ik heb in deze cursus het volgende geleerd:

 • Hoe ik een website goed vindbaar maak
 • De beste manier om social media te gebruiken
 • Hoe ik teksten schrijf die bezoekers omzetten in klanten.
 • Hoe email marketing werkt.

De cursus Master Marketeer is de meest uitgebreide cursus die je je maar kunt bedenken als het gaat om het starten van je online bedrijf. Naast de punt die ik heb benoemd leer je nog veel meer dingen die belangrijk zijn om succesvol te worden op het internet. Een daarvan is hoe je Sales funnels maakt. Ben jij benieuwd wat je nog meer leert in de cursus? Neem dan eens een kijkje op de pagina van Master Marketeer.

 

Share This