Je commissies van campagnes komen maar niet door, je ziet je inkomen niet groeien en je hebt er totaal geen plezier meer in. Kortom; je bent niet succesvol met affiliate marketing. Een pijnlijke ontdekking, want je doet er zo je best voor. In deze blog kijken we naar waarom jij niet succesvol bent met affiliate marketing

Waarom het succes wat langer op zich laat wachten kan te maken hebben met dat je té hoge verwachtingen hebt van tevoren, dat je je niet goed inleest of dat je te snel opgeeft. Zo zijn er nog een aantal redenen die ervoor zorgen dat jij niet succesvol bent met affiliate marketing en je succes wat langer uitblijft dan bij andere affiliate marketeers.

Meer weten over succesvol zijn in affiliate marketing of zoek jij naar een effectieve manier om dit te kunnen worden? Lees het blogartikel helemaal tot het einde en ik ga je daarbij kunnen helpen. Door te begrijpen waarom jij niet succesvol bent met affiliate marketing, kun je dit bij de kern gaan aanpakken.

Waarom jij niet succesvol bent met affiliate marketing

Het klinkt allemaal een beetje hard. Je bent niet succesvol met affiliate marketing. Je merkt dat het maar niet wilt vlotten met het krijgen van commissies en je vindt het ook een stuk minder leuk dan toen je ermee begon. Wat heeft het eigenlijk nog voor zin?

Door erachter te komen waarom je niet succesvol bent met affiliate marketing trap je jezelf alles behalve de grond in. Op deze manier weet je namelijk wat er nu eigenlijk mis gaat en wat je er aan kunt doen.

Zodra jij inzichtelijk hebt in wat er niet helemaal goed gaat, kun je dit bij de kern gaan aanpakken en kun je je missers omzetten naar succes. Welke missers plaats kunnen vinden bij affiliate marketing? Dat kunnen de volgende zijn:

Je hebt direct té hoge verwachtingen

Het ziet er rooskleurig uit. Je hebt voor affiliate marketing gekozen en je bent er helemaal klaar voor om duizenden euro’s per maand te gaan verdienen. Is dat reëel? Niet exact.

Natuurlijk kun je een flink inkomen genereren en is dat echt niet onmogelijk. Er zijn tenslotte genoeg succesverhalen en die heb je hoogstwaarschijnlijk ook voorbij zien komen. Maar heb je  direct veel te hoge verwachtingen ervan, dan is de teleurstelling des te groter als je niet in de eerste maand een dikke commissie binnensleept.

Het gevolg? Je raakt gefrustreerd omdat het niet direct wil vlotten. Geef het wat meer de tijd. Je moet nog groeien en ontdekken wat de beste aanpak is. Schaaf je verwachtingen wat bij en ga er wat meer onbezonnen in. Laat het maar over je heen komen.

Je moddert gewoon maar wat aan en leest je niet in

Het wil niet zeggen dat je geen succesvol affiliate marketeer bent omdat je de juiste diploma’s er niet voor hebt. Dat is ook onzin, want er bestaan helemaal geen diploma’s voor affiliate marketing.

Nu hoeft het niet te betekenen dat je geen diploma’s nodig hebt, dat je je niet hoeft in te lezen en dat je maar gewoon wat aan kunt modderen. Een foute gedachte, want dat kan namelijk flink tegen je gaan werken tijdens jouw weg naar de top.

Door je in te lezen over affiliate marketing en bewezen technieken te gebruiken, weet je veel beter van de hoed en de rand en kun jij toe werken naar je succes. Hoe toegankelijk affiliate marketing ook is, onderschat het niet. Dat kan namelijk voor die ene misser zorgen.

Waarom jij niet succesvol bent met affiliate marketing

Je hebt niet duidelijk voor ogen voor welke doelgroep jij wilt gaan

Om affiliate marketing overzichtelijk te maken en om te zorgen dat je de juiste groep mensen kunt bereiken voor het genereren van commissies, kies je van tevoren welke doelgroep jij wilt bereiken en waar je je op wilt richten.

Een grote fout die vaker gemaakt word door affiliate marketeers, dat is dat er geen doelgroep voor ogen is en er zomaar wat producten gepromoot worden.

Helemaal handig is dat niet. De kans dat je de juiste doelgroep bereikt is klein en het is voor toekomstige klanten niet interessant. Ze scrollen in dat geval de producten die jij promoot weer voorbij. Op deze manier blijft succes met affiliate marketing ver te zoeken.

Volgens jou heeft het geen enkele zin meer

We kunnen er kort of lang over praten en het mooier maken dan het is, maar op het moment dat jij merkt dat je niet succesvol bent met affiliate marketing raak je aardig gefrustreerd. Een menselijke reactie. Je hebt je zinnen ergens op gezet en het lukt niet. Je kunt het net zo goed opgeven, toch?

Je zult niet de enige affiliate marketeer zijn die er de brui aan heeft gegeven wanneer het succes wat langer uitblijft. Bedenk je wel dat wanneer je dat doet, je je eigen glazen ingooit en je niet succesvol zult worden. Je hebt het tenslotte opgegeven.

Opgeven, dat is niet de optie. Ja, je bent gefrustreerd. En ja, je bent teleurgesteld. Bijt liever je tanden erin en vecht voor je succes. Een beetje hulp daarbij is mogelijk. Wist je dat?

Waarom jij niet succesvol bent met affiliate marketing

Conclusie – Dit helpt je bij succesvol worden met affiliate marketing

Dat je niet succesvol bent met affiliate marketing, hoeft niet te betekenen dat deze missers permanent zijn en dat je de handdoek in de ring moet gooien. In tegendeel zelfs. Het bied je de mogelijkheid om er iets aan te doen en je missers om te zetten naar succes.

Een affiliate marketing cursus zorgt ervoor dat je je in affiliate marketing gaat verdiepen en dat je leert door middel van bewezen strategieën hoe jij uiteindelijk een succesvol affiliate marketeer kunt worden. Welke cursus dan de beste is om te volgen? Je zult vast weleens van de Affiliate Marketing Revolutie hebben gehoord.

De Affiliate Markering Revolutie is een cursus die vanuit huis en volledig online gevolgd kan worden. Door duidelijke instructievideo’s van professionals en het forum waarop je kunt communiceren met andere marketeers, leer jij effectief succesvol te worden.

Share This