Waar moet je op letten bij het startenh van een online bedrijfWebsite zichtbaar maken in Google

Je hebt een eigen website, maar als je op diverse zoektermen in Google zoekt komt jouw website nog niet eens op de eerste vijf zoekpagina’s terecht. Het is daarom cruciaal om hier aandacht aan te besteden en ervoor te zorgen dat je website zichtbaar wordt op Google. Maar hoe doe je dat?

 

Waarom is zichtbaarheid in Google belangrijk?

Zichtbaarheid in Google is belangrijk omdat je op deze manier meer bezoekers naar je website genereert en dus meer klanten kunt krijgen. Je geeft online bekendheid en dit zorgt voor een goede marketingpositie. Je zorgt er dus voor dat je meer inkomsten genereert.

 

Mensen die maken over het algemeen het meest gebruik van Google. Ze typen een zoekterm in en op basis daarvan krijgen ze een aantal pagina’s met zoekresultaten. Mensen die klikken op de eerste zoekresultaten die je tegenkomen. Ze hebben vaak geen zin om verder te zoeken. Ze klikken op wat ze zien. Sta jij helemaal op pagina tien? Dan is het zaak om je zoekresultaten drastisch te optimaliseren. Je wilt toch bovenaan staan en ervoor zorgen dat mensen snel op jouw pagina klikken.

 

Hoe vergroot ik online zichtbaarheid?

Je weet nu waarom het belangrijk is en dat je echt vindbaar moet zijn in Google. Maar hoe zorg je ervoor dat je website online zichtbaar is in Google. Volg onderstaande stappen en zorg ervoor dat je website zichtbaar wordt in Google.

 

Stap 1: Doel opstellen

Voordat je aan de slag gaat moet je een doel opstellen Bezoekers die zoeken tenslotte naar informatie en Google die zoekt daar weer op. Je moet jezelf dus richten op het doel van de bezoekers. Door een duidelijk doel op te stellen kun je heel eenvoudig ervoor zorgen dat je de juiste informatie verschaft waarnaar klanten zoeken. Dit is dus stap een voordat je verder gaat.

 

Stap 2: Zoekwoorden onderzoek

Je weet nu dat je een doel hebt. Nu is het belangrijk dat je de juiste content gaat ontwikkelen, maar daar heb je wel zoekwoorden voor nodig die je in jouw pagina gaat verwerken. Maak gebruik van diverse zoekwoorden tools en zorg ervoor dat je over de juiste kennis van zoekwoorden beschikt. Kies zoekwoorden die niet te veel concurrentie hebben, maar waar wel veel op wordt gezocht. Verwerk dit in de teksten en zorg ervoor dat dit op zo’n manier gedaan wordt dat jouw website beter door Google gedetecteerd wordt.

Stap 3: Content ontwikkelen

Je weet nu wat jouw doel is en welke zoekwoorden je nodig hebt. Nu is het zaak dat je de juiste content gaat ontwikkelen. Ga je teksten schrijven? Maak je video’s? Of ga je juist foto’s of podcasts maken? Ontwikkel content die bij jouw doelgroep aansluit. Op deze manier zal jouw doelgroep vaker naar jouw website komen en dit bevordert de vindbaarheid.

 

Stap 4: Overzicht creëren

Je hebt nu een doel, content en zoekwoorden. Nu is het zaak dat je zorgt voor overzicht. Je kunt nog wel zo’n goede ideeën hebben en veel content ontwikkelen, maar als je website een rommeltje is heeft het nog geen zin. Mensen die gaan af op de eerste indruk. Ze klikken op je website als alles hen aanspreekt. Zorg daarom voor overzicht en zorg ervoor dat jouw website netjes overkomt. Dit bevordert de zichtbaarheid in Google.

 

website zichtbaar maken in google

 

Stap 5: Stel SEO vriendelijke URL’s in

Het is zaak dat je de URL’s SEO vriendelijk maakt. Alleen op die manier zal Google jouw website makkelijker detecteren en zul je ook makkelijker gevonden worden. Websites met lange URL’s of URL’s die zoekwoorden bevatten die niet relevant zijn zullen lager eindigen. Stel daarom je URL goed in en zorg ervoor dat de juiste zoekwoorden zich in de URL bevinden.

 

Stap 6: Zet social media in

Hoe meer online bekendheid hoe meer bezoekers je naar je website zult genereren. Door social media in te zetten zul je meer bezoekers naar je website trekken. Je kunt links plaatsen en je kunt meer mensen naar je website trekken. Je kunt gebruik maken van content en je kunt op deze manier reclame maken op diverse kanalen. Het is een goede manier om meer bezoekers naar je website te krijgen. Meer bezoekers betekent meer bekendheid dus komt je website ook hoger in Google.

 

Stap 7: Check of je gegevens duidelijk zijn

Het is van belang dat je controleert of al je gegevens duidelijk te vinden zijn. Mensen die zoeken toch naar je bedrijf en willen weten of je bedrijf bestaat. Zet je gegevens op een duidelijke ‘over ons’ of ‘over mij’ pagina, of plaats je gegevens in de footer onderaan. Mensen zien erkenning, raken vertrouwd, Google detecteert je en je komt meer bovenaan.

 

Stap 8: Maak gebruik van een compleet systeem

Je weet nu welke stappen je moet volgen om te zorgen voor meer zichtbaarheid in Google. Met bovenstaande stappen kom je al een heel eind. Bij deze stap kun je ook nog een systeem toevoegen. Dit systeem is zo geoptimaliseerd dat jouw website vanzelf hoger in Google zal eindigen. Het mooie hieraan is dat jouw website automatisch wordt geoptimaliseerd. Je kunt dus de controle meer overlaten aan het systeem. Een mooi systeem hiervoor is Builderall. Dit systeem zorgt ervoor dat jouw website beter gevonden wordt en hoger eindigt in Google. Dit systeem maakt namelijk gebruik van diverse SEO-optimalisatie functies, plaatst automatisch berichten op social media en je kunt het zo inrichten dan jij minder omkijken hebt en dat alles goed wordt bijgehouden.

 

Conclusie

Ik heb mijn website aan de hand van alle bovenstaande stappen zo geoptimaliseerd dat ik nu op pagina een sta. Hiervoor kwam ik altijd onderaan en dat vond ik erg vervelend. Ik koos tenslotte voor een website en online bekendheid. Ik ben blij dat ik uiteindelijk na het volgen van alle stappen Builderall heb ingezet. Dit systeem zorgt voor automatisering, waardoor ik verzekerd ben van een hogere positie in Google.

 

Builderall is een compleet systeem en in combinatie met bovenstaande stappen neemt dit systeem al je zorgen weg. Het is eenvoudig om je website zichtbaar te maken als je maar weet wat je moet doen.

 

Wil je nu je online zichtbaarheid in google vergroten? Klik dan op de link en ga verder naar de pagina van builderall.

 

 

 

Share This