10 nadelen van affiliate marketing. Als er over affiliate marketing word gesproken, dan hoor je in de meeste gevallen alleen over de voordelen. Dat is ook niet zo gek, want affiliate marketing brengt simpelweg heel veel voordelen met zich mee. Helaas zijn het behalve voordelen, ook wat nadelen.

Zo kan het begin van affiliate marketing erg lastig zijn, moet je soms lang op je geld wachten, verdien je überhaupt geen vast salaris en besteed je de meeste tijd door achter de PC. Dat zijn slechts een aantal voorbeelden van enkele nadelen van affiliate marketing.

Wil jij graag weten waar je aan toe bent wat affiliate marketing betreft? Daar kan ik je bij helpen. Hier vind je 10 nadelen van affiliate marketing en weet jij straks waar je rekening mee moet houden.

10 nadelen van affiliate marketing

De 10 nadelen van affiliate marketing, die ga je in het onderstaande overzicht uitgebreid vinden. Hierdoor weet jij wat je van affiliate marketing kan gaan verwachten en waar je rekening mee moet houden. Neem deze goed door en schrijf zo nodig even mee.

Nadeel nummer 1: Begin je net met affiliate marketing? Je zie door de bomen het bos niet meer

Het eerste nadeel geld voornamelijk voor de beginnende affiliate marketeer. Zeker als je nog niet zoveel ervaring hebt met affiliate marketing, kan het een ontzettend grijs gebied voor je zijn.

Je weet soms niet waar je moet beginnen en welke strategieën je moet gebruiken om daadwerkelijk een inkomen te kunnen generen. Je zult je eerst dus moeten verdiepen in affiliate marketing, om ervoor te zorgen dat je weet waar je moet beginnen.

Wil jij als beginnend affiliate marketeer weten waar je aan toe bent en hoe je het moet aanpakken? Daar kom ik later bij je op terug. Blijf hier dus vooral nog even hangen.

Nadeel nummer 2: Je eerste geld verdienen, dat kan weleens lang gaan duren

Als je dan eenmaal weet hoe je moet beginnen en welke strategie je moet gebruiken, kan het erg lang duren voordat je je eerste geld verdiend.

Een commissie word in de meeste gevallen niet direct uitbetaald en daarnaast kan het vaak eventjes duren voordat het product via jouw gedeelde link aangeschaft word. Erg lastig, zeker als je het geld nodig hebt deze maand.

10 nadelen van affiliate marketing

Nadeel nummer 3: Je beschikt niet over een vast salaris of vaste uren waar je op terug kan vallen

Zoals je in nadeel nummer 2 al kon lezen, moet je soms erg lang wachten tot het moment dat je uitbetaald word. Je hebt dus geen vast salaris dat je op een vast moment in de maand krijgt uitbetaald. Dat is iets wat een groot nadeel kan zijn. Zeker als het gaat om bijvoorbeeld het betalen van je rekeningen of wanneer je een hypotheek wilt gaan afsluiten. Dat is bijna onmogelijk.

Daarnaast krijg je ook niet betaald voor de uren die je maakt, zoals je bijvoorbeeld bij een vast contract hebt. Besteed je 20 uur per week aan affiliate marketing, dan krijg je die niet uitbetaald. Je krijgt namelijk betaald naar de prestaties die je behaald.

Nadeel nummer 4: Je besteed je meeste tijd door achter de PC of achter je smartphone

Of er veel afwisseling in affiliate marketing zit? Nou, dat valt eigenlijk best tegen. Je besteedt namelijk veel tijd door achter de PC of achter je smartphone.

Daar doe je tenslotte je werk op. Hoewel veel mensen dat als voordeel zien en hier prima mee uit de voeten kunnen, kan dat voor jou anders zijn.

Nadeel nummer 5: Directe collega’s? Die zijn er niet altijd

Even gezellig bijkletsen bij het koffiezetapparaat met je collega’s? Dat zit er helaas niet in. Natuurlijk zijn er genoeg affiliate marketeers waar je mee in contact kan komen, maar je werkt voornamelijk in je eentje.

Vaak alleen werken bij deze vorm van marketing

Nadeel nummer 6: Je werkt altijd thuis

Naast dat je veel in je eentje werkt, werk je het grootste deel van de tijd thuis. Er is tenslotte geen speciaal kantoor waar je als affiliate marketeer kan werken. Niet iedereen vindt het prettig om altijd vanuit huis te moeten werken.

Nadeel nummer 7: Ben je niet zo’n schrijftalent? Dan kan het erg tegenvallen

Het is onvermijdelijk dat je bij affiliate marketing de pen in moet klimmen. Bijvoorbeeld omdat je reviews wilt gaan schrijven over een product.

Ben jij geen schrijftalent of heb je niet zoveel inspiratie? Dan kan affiliate marketing je behoorlijk tegen gaan vallen. Schrijven, dat zal vaak terug kunnen komen als je als marketeer aan de slag gaat.

Nadeel nummer 8: Geduld, geduld en nog eens geduld

De kans is groot dat het in het begin nog niet zo goed wil lopen. Je zult dus engelengeduld moeten hebben, voordat het eindelijk gaat lopen en je een goed inkomen genereert.

Dat proces kan behoorlijk frustrerend zijn en veel van je vragen. Houd daar dus altijd rekening mee.

10 nadelen van affiliate marketing

Nadeel nummer 9: Veel concurrentie vandaag de dag

Tja, affiliate marketing is nu eenmaal erg populair geworden de afgelopen jaren. Je zult dus merken dat er veel concurrentie is op de markt en dat je het verschil moet proberen te maken.

Hoe val jij nu op tussen al die affiliate marketeers? Daar zul je toch echt een plan en strategie voor moeten bedenken.

Nadeel nummer 10: Je omgeving zal niet altijd begrijpen welk werk je nu eigenlijk doet

Hoewel affiliate marketing erg in opkomst is en je er bijna niet meer omheen kan, is het voor veel mensen en voor bepaalde generaties een grijs gebied. Leg jij je omgeving uit welk werk jij doet, dan is de kans groot dat de meeste mensen dit niet zullen begrijpen.

Nu hoeft dat niet direct als nadeel gezien worden, maar ik kan me wel voorstellen dat het erg frustrerend is als je steeds weer moet uitleggen welk werk je doet en hoe het precies werkt. Daarnaast is de kans groot dat je omgeving je zult proberen over te halen ‘vast werk’ te gaan zoeken.

Conclusie – Zo maak jij een daverend succes van affiliate marketing

Door de bovenstaande 10 nadelen van affiliate marketing, kan jij een negatief beeld hebben gekregen van affiliate marketing. Toch is het niet altijd zo negatief als het lijkt.

Affiliate Marketing RevolutieEr zijn namelijk mogelijkheden die ervoor zorgen dat jij van affiliate marketing een daverend succes kan maken. Dat doe je door de online cursus Affiliate Marketing Revolutie te volgen. Hierin leer jij wat affiliate marketing precies is, hoe je het aan kan pakken en welke strategieën ervoor zorgen dat jij winst maakt.

Op deze manier kan jij de bovenstaande 10 nadelen van affiliate marketing omdraaien in iets positiefs!

Share This