6 manieren om online klanten te krijgen. Als je een online bedrijf hebt wil je natuurlijk ook klanten krijgen via je website. Voor veel beginnende online ondernemers is het krijgen van klanten lastig.

De kans is groot dat als jij nog maar net begonnen bent, je nog niet precies weet hoe je klanten krijgt via het internet. In dit blogbericht geven we je 6 manieren om meer klanten te krijgen. Lees verder.

6 manieren om online meer klanten te krijgen

Om succesvol te worden met je online bedrijf heb je natuurlijk klanten nodig. Vooral in het begin is de kans groot dat er nog niet zo veel mensen naar je website komen, waardoor het in het begin erg lastig is om nieuwe klanten te krijgen. Toch zijn er een aantal manieren om makkelijk online meer klanten te krijgen.

1.   Freelance platformen

Als je met je online bedrijf een dienst levert, is het vooral als beginner een goed idee om je aan te melden bij bepaalde freelance platformen.

Een voorbeeld hiervan is Sitedeals.nl. Je kunt hier dan een advertentie plaatsen met jouw dienst, om zo snel in contact te komen met mensen die jouw diensten nodig hebben.

Zo ben je niet direct afhankelijk van je website en heb je direct de mogelijkheid om gevonden te worden op het internet.

2. Netwerken

Als je snel in contact wilt komen met mensen die jouw dienst zouden kunnen gebruiken, is het een goed idee om te beginnen met netwerken. Er zijn regelmatig events die mogelijk met jouw business te maken kunnen hebben.

Meldt je aan voor een van deze events en maak contact met de mensen die er ook naartoe gaan. Hier kun je dan vertellen wat je doet en kun je daaruit mogelijk nieuwe klanten halen.

3. E-mails

Als jij een dienst levert en je ziet dat een bedrijf een bepaald probleem heeft dat jij kunt oplossen met je bedrijf, is het een goed idee om dat bedrijf een email te sturen.

Er bestaat dan een kans dat je een email terug krijgt, met de aanvraag voor meer informatie.

Er zijn wel aardig wat e-mails naar verschillende bedrijven nodig voordat er wat klanten uitkomen. Maar als je nog maar net begint, kun je beter iets doen dan niets.

4. Social media

Aangezien je website nog niet veel oplevert, is het een goed idee om gebruik te maken van social media. Door aanwezig te zijn op meerdere platformen vergroot je je bereik en daarmee ook de kans dat je gevonden wordt.

Post regelmatig waardevolle informatie die het probleem van je ideale klant oplost. Zo kom je in contact met de juiste mensen.

5. Online adverteren

Een van de snelste methodes om meer nieuwe klanten te krijgen is door online te gaan adverteren. Het is hierbij wel belangrijk dat je weet hoe online adverteren werkt.

Als je namelijk niet precies weet wat je doet, loop je het risico dat je iedere maand geld uitgeeft zonder dat je daaruit resultaat haalt.

Het is daarom een goed idee om eerst te leren hoe het werkt, voordat je daadwerkelijk geld gaat investeren. Een snelle manier om online adverteren te leren is met de Master Marketeer cursus.

Daarnaast zijn er verschillende platformen waarvoor je kunt adverteren. Daarom is het belangrijk om te achterhalen op welke platform de meeste van jouw ideale klanten zich bevinden. Bijvoorbeeld; Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest of YouTube.

6. Marktplaats

Marktplaats heeft een speciale diensten sectie op de website waar jij je eigen diensten kunt aanbieden. Hoewel Marktplaats niet altijd even goed werkt, is het in het begin zeker een goed idee om je diensten daar aan te bieden.

Marktplaats heet maandelijks gigantisch veel bezoekers. De kans is dan groot dat een bedrijf je over je diensten leest en contact met je opneemt.

Je website opbouwen

Ondanks dat je in het begin niet veel aan je website hebt, is het wel belangrijk dat je continu aan je website blijft bouwen. Schrijf iedere week een blog met waardevolle informatie over je vakgebied.

Door dit regelmatig te doen wordt je website steeds beter gevonden in de zoekmachines en wordt de kans steeds groter dat bedrijven jouw website vinden. Daarnaast is het ook belangrijk om het een en ander te leren over zoekmachine optimalisatie.

Met zoekmachine optimalisatie zorg je ervoor dat je teksten zo geschreven worden dat ze een grotere kans hebben om hoog in Google te scoren.

Ook dit kun je makkelijk leren in de Master Marketeer cursus. Daarnaast is het een goed idee om de Yoast SEO plugin voor je WordPress website te downloaden. Deze plugin laat je zien wat je nog kunt verbeteren aan je teksten.

6 manieren om online klanten te krijgen en het lange termijn proces in werking zetten.

Een website opbouwen kost tijd. Het kan soms een hele tijd duren voordat je wat goede posities krijgt in de zoekmachines. Voor veel beginnende online ondernemers brengt dat veel frustratie met zich mee omdat ze natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag willen gaan.

Toch is het belangrijk om vooral veel geduld te hebben en door te blijven gaan met het opbouwen van je website. Hoe meer waardevolle content er op je website staat, hoe groter de kans is dat mensen jouw bedrijf weten te bereiken.

Call-to-action

Een goede methode om ervoor te zorgen dat bezoekers van je website ook daadwerkelijk contact met je opnemen is door alle teksten die je schrijft af te sluiten met een call to action. Dit is een knop die je bezoekers aanzet tot actie.

Je kunt dan een knop of link toevoegen naar je contact pagina met als tekst ” Meer informatie over onze diensten? Neem contact met ons op”. Dit zal je bezoeker aansporen tot actie.

In het begin levert dat nog niet veel op. Maar zodra je steeds meer bezoekersaantallen krijgt, wordt die kans steeds groter en hoef je je minder te focussen op externe kanalen om aan je klanten te komen.

[inbound_button font_size=”20″ color=”#0000ff” text_color=”#ffffff” icon=”” url=”” width=”” target=”_self”]Wil jij alles leren over online marketing zodat je steeds meer klanten krijgt via je website? Dan raad ik je aan eens te kijken naar de cursus Master Marketeer![/inbound_button]

Share This
Verified by MonsterInsights