AdverterenWil jij adverteren bij Facebook? Vroeger adverteerde men op hele andere manieren dan tegenwoordig. Je kunt daarbij denken aan: adverteren via de televisie, krant, magazines, bussen, billboards, posters, affiches, folders en dergelijke.

Echter sinds de komst van het internet zijn er nog meer vormen van adverteer mogelijkheden gekomen. Men adverteert tegenwoordig veel meer via: YouTube, Instagram, websites, Facebook, Pinterest en nog veel meer social media.

Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt op geadverteerd. Niet zo gek ook niet want het bereikt veel mensen in een korte tijd. Men kan op een goedkope manier aan veel bezoekers en klanten komen, wat natuurlijk uiteindelijk veel gunstiger is dan de oude adverteer mogelijkheden.

Geen wonder dat steeds meer mensen het daarom ook in de social media zoeken. Je kunt in de social media zoals aangegeven dus op verschillende manieren adverteren. Maar wij gaan het vandaag hebben over adverteren bij Facebook. Hieronder lichten we er meer over toe.

 

Wat is Facebook?

 

Facebook is een social media platform waarbij mensen elkaar kunnen leren kennen, ontmoeten, je oude vrienden ontmoet etc. door middel van een platform met online profielen.

Je kunt mensen opzoeken of deelnemen aan groepen. Je kunt mensen ontmoeten of in groepen over dingen praten. Het is eigenlijk een soort online sociaal platform. Ook nog eens een platform wat heel groot is en waar je echt veel mee kunt. Het is een zeer populair medium waar echt heel veel mensen op zitten.

Vroeger was het gewoon het café om de hoek, nu zitten mensen op Facebook en socializen ze zo. Ze volgen nieuws en berichten van elkaar. Liken en delen die. Zo kun je bekendheid voor iets creëren. Daarnaast is het ook echt handig en kun je er veel mee bereiken. Veel mensen gebruiken het en daarom is het interessant voor jou met je business.

 

Waarom adverteren op Facebook?

 

Er zijn natuurlijk altijd genoeg redenen die je kunt bedenken waarom je ergens adverteert. De een doet het omdat hij/zij iets met die krant heeft, de ander doet het omdat zijn klant er makkelijk via te bereiken is. Bij Facebook zijn hier ook genoeg redenen voor te bedenken waarom je zou adverteren op Facebook. Maar waarom zou je dat doen? Hieronder volgen een aantal redenen:

 

  1. Goedkoop: Adverteren op Facebook is vergeleken met andere adverteer mogelijkheden niet echt duur. Zeker niet als jij jezelf bedenk hoeveel mensen je ermee bereikt. Het is niet zo zeer dat de tarieven gelijk veel lager zijn dan bij andere mediums zoals: Google of Pinterest of billboards. Toch door het bereiken dat je hebt is het naar verhouding veel goedkoper.
  2. Doordat je gelijk een advertentie online ziet en je veel mensen bereikt kun je meteen ook zien of de advertentie effect heeft. Indien iemand niet kijkt of niet veel mensen erop reageren is het dus niet goed geweest. Je kunt hierdoor dus gelijk aanpassingen treffen of mensen aanspreken.
  3. Daarnaast kun je de groepen die je wilt bereiken perfect samenstellen. Je kunt goed uitkienen op wie je jezelf wilt richten. je kunt kiezen op demografie, geslacht, interesse, beroepen en dergelijke. Dit kan dus erg handig zijn en kan je veel voordelen bieden doordat je op voorhand veel meer jezelf op mensen kunt richten.
  4. Je kunt gemakkelijk advertenties tonen aan je huidige klanten. dit kan erg gunstig zijn. Je kunt zo echt specifiek jezelf op je klanten richten.
  5. Daarnaast is het ook fijn omdat Facebook echt een veelgebruikt medium is als het om adverteren gaat. Het is steeds aan het groeien dus je kunt er echt iets mee bereiken.

 

adverteren

 

Hoe adverteer je op Facebook?

 

Het is eigenlijk niet zo moeilijk om te adverteren op Facebook. Je moet natuurlijk eerst goed zelf weten wat je wilt. Wat wil je bereiken? Wie wil je bereiken? Hoe wil je dit bereiken? Wat is je campagne?

Welke acties stel je in? Bijvoorbeeld: je hebt een bedrijf die online slippers verkoopt en je hebt ervoor gekozen om Facebook in te zetten. Bedenk dan eerst wat je wil bereiken. Je schrijft op dat je meer bezoekers naar je website wilt hebben en dat ze meer slippers kopen uiteindelijk. Verdiep je dan in je doelgroep. Wat vinden ze leuk? waarom hebben ze slippers nodig?

Vervolgens bedenk je advertentie en zet je een campagne op. Je kunt bijvoorbeeld een actie bedenken dat iedereen die het bericht doorstuurt  en liked 10% korting krijgt op een paar slippers dat hij bij jou koopt. Dan zet je dit online nadat je een eigen bedrijfspagina hebt aangemaakt. Je maakt er een betaalde advertentie van en laat dit op Facebook. Vervolgens plaats je er een link bij naar je webshop.

Mensen gaan dan op je advertentie klikken en deze liken. Mensen willen wel korting. Zo krijgt je meer bekendheid op Facebook, maar ook meer bezoekers naar je website. Dat is toch wat je wilt bereiken. Er zijn natuurlijk nog veel meer campagnes die je kunt bedenken.

 

Kies je strategie!

 

Het is erg belangrijk dat je weet wat je doet. Indien je maar lukraak gaat adverteren werkt het niet. Kies daarom echt een strategie. Bedenk echt goed wat je wilt bereiken en hoe. Het is echt belangrijk dat je dit goed doet. Je wilt toch ook bereiken wat je wilt bereiken? Je wilt toch ook je investeringen terug?

 

Advies

 

Je kunt hier advies over vragen of je kunt hier naar kijken. Ook kun je er veel over lezen, maar er zijn ook bedrijven die er in gespecialiseerd zijn. laat je altijd eerst goed informeren voordat je ergens in investeert. Je wilt natuurlijk ook niet zomaar ergens aan beginnen of ergens iets verkeerd doen. Een keuze maak je niet zomaar. Facebook is wel erg handig en je kunt er echt veel meer. Win dus altijd advies in.

Wil jij succesvol adverteren op Facebook? Op de onderstaande pagina leer je hoe je succesvolle Facebook advertenties maakt, en hoe je meer succes met je business krijgt. Adverteren bij Facebook kan je veel extra omzet opleveren als je de juiste strategieën kent.

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights