Wil je inkomen genereren naast je fulltime baan of studie? Maar, heb je géén ervaring met online verdienmodellen? Laat je niet uit het veld staan. Affiliate marketing is namelijk de uitgelezen kans om passief inkomen te genereren. Hier is immers geen opleiding of ervaring voor nodig. De meeste affiliates gebruiken een eigen website voor de productpromotie. Heb jij echter geen eigen website? Affiliate marketing beginnen zonder website is gelukkig niet onmogelijk.

Wil je affiliate marketing zonder website toepassen? Dat komt goed uit. In dit artikel gaan we je van zoveel mogelijk informatie voorzien. Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Affiliate marketing beginnen zonder website

Beginnen met affiliate marketing: Wat is het?

Beginnen met affiliate marketing hoeft niet moeilijk te zijn. Sterker nog, iedereen kan het. Weet je echter niet wat de betekenis van affiliate marketing is? Voordat je affiliate marketing zonder website gaat toepassen, is het handig om te beginnen met bij het begin. Want, wat is het precies?

Dit is een marketingvorm waarbij jij producten promoot, in ruil voor commissies. Hierbij maak je gebruik van een affiliate link. Je deelt de link binnen je promotie. Word het product gekocht via de affiliate link, dan ontvang jij vervolgens een commissie. In de meeste gevallen is dit een klein percentage van het aankoopbedrag.

Als affiliate ben je slechts verantwoordelijk voor de promotie van het product. De verzending en retourneringen neemt de adverteerder voor haar rekening.

Hoe ontvang ik een affiliate link?

Je ontvangt pas een commissie als het product via de affiliate link wordt gekocht. Het is aan jou om deze link te delen. Een affiliate link maken kun je echter niet zelf doen. Deze ontvang je via het affiliate netwerk. Als je als affiliate aan de slag wil, dan meld je je aan bij een netwerk naar keuze.

Vervolgens word je in contact gebracht met verschillende adverteerders en kun je samenwerkingen aan gaan. Als je aan de slag gaat met promoties, dan is het vooral belangrijk dat je de affiliate link op een prominente plek plaatst. Deze link is immers verantwoordelijk voor je inkomsten. Alleen op deze manier kun je met affiliate marketing geld verdienen.

Affiliate marketing beginnen zonder website

Affiliate marketing beginnen zonder website: Kan dat?

Als je naar een affiliate marketing voorbeeld gaat zoeken op internet, dan stuit je vooral op affiliate websites. Hierop vinden de promoties plaats en kun je eerlijke productreviews en blogs vinden. Maar, wat als je geen website hebt? Kun je affiliate marketing beginnen zonder website?

Om direct met de deur in huis te vallen: Ja, dat kan. Als je het niet ziet zitten om de kosten van een eigen website te dragen of om hier energie in te steken, dan zijn er alsnog verschillende mogelijkheden om potentiële klanten te bereiken op het internet. Het is vervolgens aan jou om te bekijken met welk platform jij uit de voeten kunt. Affiliate marketing zonder website kun je als volgt toepassen:

  • Social media: Het mooie van dit middel, is dat het uit verschillende takken bestaat. Je kunt bijvoorbeeld Facebook, Instagram of TikTok inzetten voor je productpromoties. Daarbij is het een effectieve manier om verschillende doelgroepen te vinden en vervolgens te bereiken. Ook heeft social media het voordeel, dat de berichten makkelijk verder gedeeld kunnen worden en hierdoor bereik je een grotere groep potentiële klanten voor het product.
  • YouTube: Of YouTube onder social media valt, daar zijn de meningen over verdeeld. Belangrijker is, dat je het platform kunt inzetten als je affiliate marketing zonder website wil toepassen. Zeker als je goed overweg kunt met een camera en je je hierbij comfortabel voelt. In de video kun je het product bespreken of testen. Vervolgens stuur je je kijker door naar de affiliate link in de beschrijving.
  • E-mailmarketing: Geloof het of niet: e-mail is nog steeds een effectief middel dat je kunt inzetten. Je kunt een uitgebreide lijst opzetten en vervolgens een grote groep potentiële klanten bereiken. En dat binnen slechts één druk op de knop.

Let op: Als je social media wil gebruiken voor affiliate marketing zonder website, dan is het belangrijk om rekening te houden met de algemene richtlijnen. Als je een betaalde samenwerking aangaat, dan dien je dit voortaan te vermelden in je berichten of video’s.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing zonder website?

Wil je aan de slag als affiliate? Je kunt altijd later nog beslissen om een eigen website op te zetten. Dit kun je uitbesteden of zelf doen. Toch heeft affiliate marketing zonder website genoeg voordelen:

  • Kosten laaghouden: Als je social media inzet voor affiliate marketing zonder website, dan ben je in staat om de kosten laag te houden. Een bericht plaatsen kost immers niks. Advertenties dien je echter wel te betalen, maar ook deze kosten liggen laag.
  • Geen extra kosten van een website: Als je een eigen website beheert, dan komen er altijd maandelijkse kosten om de hoek kijken. Bijvoorbeeld van je domeinnaam en hosting. Als je affiliate marketing zonder website toepast, dan vallen deze extra kosten al weg.
  • Doen waar je goed in bent: Ben jij regelmatig te vinden op bijvoorbeeld YouTube of TikTok? Dan is de kans groot dat je hier prima mee uit de voeten kunt. Zodoende kun je doen waar je goed in bent. Dit maken je promoties eveneens leuker en je bent in staat om het langer vol te houden.
  • Doelgroep zoeken en bereiken: Zonder website is het gemakkelijker om je doelgroep te vinden en vervolgens te bereiken. Veel potentiële klanten maken op social media kenbaar waar zij behoefte aan hebben en hier kun jij als affiliate vervolgens op inspelen.

Ben je begonnen met affiliate marketing, maar ontbreekt van een commissie nog ieder spoor? Geef niet zomaar op. Starten met affiliate marketing heeft altijd tijd nodig. Zeker als je net begint. 

Affiliate marketing beginnen zonder website

Conclusie – Kies voor een affiliate marketing cursus

Wil jij affiliate marketing beginnen zonder website? Dat is niet onmogelijk. In dit artikel hebben we verschillende mogelijkheden met je besproken. Het is aan jou om de beste optie te kiezen en aan de slag te gaan.

Ga je voor het eerst beginnen met affiliate marketing? Maar, heb je nog niet de juiste kennis in huis? Dan is een affiliate marketing cursus volgen geen slecht idee. Meld je vandaag nog aan voor de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard en je leert de juiste strategieën voor een succesvolle loopbaan als affiliate.

Share This
Verified by MonsterInsights