Affiliate marketing nederland 3Affiliate marketing Nederland?  Ben je reeds actief op het gebied van digitale marketing? Ben je daarbij zoekende naar nieuwe varianten om geld te verdienen? Wellicht is het raadzaam om eens naar affiliate marketing te kijken. Deze relatief nieuwe variant van digitale marketing is reeds behoorlijk populair in Nederland. Deze populariteit is te danken aan verschillende unieke aspecten van affiliate marketing.

In dit artikel vertellen we graag van alles over affiliate marketing. We nemen je mee naar een (eerste) kennismaking met affiliate marketing en zoomen in op deze markt binnen Nederland. Om dit artikel op een waardevolle manier af te sluiten, tonen we je daarom ook nog beste Nederlandse affiliate netwerken.

 

Wat is affiliate marketing?

 

Affiliate marketing is een vorm van digitale marketing waarbij je zélf geen voorraad aanhoudt, terwijl je wel een webshop of blog hebt. Stel je voor dat je een webshop hebt; in dat geval dien je een voorraad aan te houden, zodat je jouw artikelen naar je klanten kunt versturen.

Niet iedereen is even happig op de bijbehorende risico’s, waardoor sommige mensen opteren voor dropshipping. Daarbij verkoop jij artikelen, terwijl een andere partij deze artikelen verstuurt.

Affiliate marketing is de overtreffende trap van dropshipping. Bij affiliate marketing is het namelijk de bedoeling dat jij producten aanprijst, zodat mensen deze op een andere website gaan kopen. Wellicht kunnen we dit het beste met een voorbeeld weergeven:
Jij hebt een webshop of blog over een bepaald onderwerp en daarbij toon je ook producten.

Indien een bezoeker op jouw webshop een interessant product ziet, kan hij/zij deze aanklikken. Vervolgens wordt de bezoeker doorgeleid naar de website van de leverancier van dit product, bijvoorbeeld Coolblue of Bol.com.

Als de bezoeker uiteindelijk na het klikken op het product ook daadwerkelijk overgaat tot het kopen van dit product, heb je een succes behaald. Coolblue of Bol.com maakt dan namelijk een bepaalde commissie naar jou over.

Overigens zijn Coolblue en Bol.com maar twee voorbeelden van affiliate netwerken; binnen Nederland bestaan meerdere netwerken namelijk.

Het doel van affiliate marketing is dan ook om zoveel mogelijk bezoekers naar je website te trekken. Vervolgens is het zaak om hen enthousiast te maken over de producten die jij promoot.

Indien een bezoeker op één van deze producten klikt, komt hij/zij in een andere webshop terecht. Als de bezoeker in die webshop de order plaatst, ontvang jij daar een bepaalde commissie over.

 

De voordelen van affiliate marketing

 

In de alinea hierboven spraken we al even over het verschil tussen affiliate marketing en een eigen webshop/voorraad hebben. Bij de laatst genoemde variant loop je veel meer risico’s, terwijl dat bij affiliate marketing nihil is.

Een van de belangrijkste voordelen van affiliate marketing is dan ook dat je weinig risico’s loopt. De risico’s die je wel loopt, zijn bovendien goed op te vangen en hebben geen al te grote invloed op je bedrijfsvoering.

Een ander voordeel is dat je gebruik kunt maken van uitgebreide netwerken. Hierdoor heb je direct toegang tot datgene waar je naar op zoek bent. Deze uitgebreide netwerken zijn tevens in Nederland actief. Aan het einde van dit artikel kan je dan ook de beste affiliate netwerken uit ons land terugvinden.

Tot slot willen we nog de potentie van affiliate marketing als voordeel aanstippen. De potentie van deze vorm van marketing lijkt namelijk eindeloos te zijn. Dit is deels te danken aan de affiliate netwerken die steeds groter en groter worden.

Hierdoor krijg je ontzettend veel mogelijkheden, waardoor je veel geld kunt verdienen. Het is hierbij wel zaak om rekening te houden met het feit dat je hier veel tijd aan kwijt bent.

Het is geen kwestie van even snel een blog opstarten en geld verdienen middels affiliate marketing. Nee, integendeel zelfs. De grootste uitdaging is om veel bezoekers naar je website te trekken én hen enthousiast te maken voor de producten.

 

Affiliate marketing nederland 2

 

Netwerken binnen Nederland

 

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er meerdere affiliate netwerken binnen Nederland. Een dergelijk netwerk brengt min of meer vraag en aanbod bij elkaar.

Deze netwerken werken namelijk samen met webshops aan de ene kant en de blogs aan de andere kant. Deze webshops kunnen behoorlijk groot en daarmee ook behoorlijk machtig zijn.

Als je middels een affiliate netwerk zaken kunt doen met dergelijke webshops, zit hier een hoop potentie in. Maar, welke netwerken bestaan er zoal in Nederland op het gebied van affiliate marketing?

In onderstaande lijst kan je verschillende affiliate netwerken binnen Nederland vinden. Onder de lijst kan je vervolgens een korte toelichting over bepaalde netwerken vinden:

  • PayPro
  • Daisycon
  • TradeTracker
  • Bol.com
  • Wehkamp
  • Coolblue
  • OMG
  • FamilyBlend
  • Awin
  • Tiqets

De hierboven weergegeven affiliate netwerken richten zich veelal op bepaalde niches. Om een voorbeeld te noemen: Tiqets richt zich voornamelijk op het verkopen van tickets voor attracties, reizen en overige ontspannende activiteiten. Aan de andere kant richt Family Blend zich voornamelijk op de niches ‘kinderen’, ‘baby’s’ en ‘gezinnen’.

Als jij een bepaald idee over een bepaald onderwerp hebt, is het dus zaak om te kijken welk netwerk het beste daar bij past. De netwerken die wij hierboven genoemd hebben, zijn reeds enkele jaren actief binnen de affiliate marketing. Daardoor durven wij deze partijen, zonder enige twijfel, te bestempelen als betrouwbare en prettige partners. Met deze netwerken kan je prima zaken doen.

 

Starten met affiliate marketing in Nederland

 

Heb je interesse gekregen om een blog op te starten en middels affiliate marketing je geld te gaan verdienen? Onderschat dit absoluut niet. Het is een kwestie van hard werken, veel tijd investeren en geduld hebben. Het belangrijkste is namelijk om bezoekers te trekken.

Zoals je wellicht weet, is de concurrentie tegenwoordig moordend. Veel websites en blogs richten zich op bepaalde onderwerpen, waardoor je met hevige concurrentie te maken krijgt.

Feit is dat je met affiliate marketing absoluut veel geld kan verdienen. Klinkt dat voor jou als muziek in de oren? Sluit je dan aan bij één van de bovenstaande affiliate netwerken binnen Nederland en ga van start.

We wensen je graag veel succes. Mocht je nadere informatie over affiliate marketing zoeken, kan je altijd een kijkje op onze uitgebreide website nemen!

 

Share This
Verified by MonsterInsights