Als je met affiliate marketing begint, wil je natuurlijk zo snel mogelijk je eerste commissie binnenhalen. Je hebt daarvoor een aantal dingen nodig. Een van de belangrijkste software voor affiliate marketing is je website.

De meeste affiliate marketeers gebruiken WordPress om hun eigen website te maken. Dit is een content management systeem dat je helpt je website zo vorm te geven zoals je dat zelf wilt.

Daarnaast zijn er heel veel verschillende software tools voor je affiliate marketing website die het voor jou makkelijker maakt om succesvol te worden. Hier lees je meer over deze mogelijkheden.

Affiliate marketing software

Als je net met affiliate marketing begint, heb je in principe niet veel nodig om te kunnen beginnen. Met alleen een website kom je al een heel eind. Toch kan software je helpen het proces van affiliate marketing makkelijker te maken.

Affiliate marketing is niet anders dan andere vormen van marketing. Om succesvol online marketing te doen, is het een goed idee om daarbij bepaalde tools te gebruiken.

Bij deze tools kun je denken aan:

  • Email marketing software
  • Keyword research tools
  • Online betalingssoftware
  • Lead generation software

Natuurlijk hoef je in het begin niet aan de slag te gaan met e-mail marketing en is in de meeste gevallen online betalen ook niet van belang. Wel is het belangrijk dat je goede zoekwoorden vindt voor je website zodat je website op de best mogelijke manier gevonden wordt in de zoekmachines.

Email marketing software

Een van de meest winstgevende manieren van online marketing is nog steeds email marketing. Met email marketing kun je als ware met één druk op de knop geld verdienen.

Als jij aan de slag gaat om een email marketing lijst op te bouwen voor je affiliate marketing business, heb je de mogelijkheid om de bezoekers die zich hebben aangemeld voor jouw e-mails nog eens te benaderen.

Het grote probleem met affiliate marketing is dat slechts een klein percentage van alle bezoekers die op je website komen, direct een aankoop zal doen.

Om meer conversies te krijgen is het dus belangrijk om eerst een relatie op te bouwen met je bezoeker voor dat je direct een aanbieding doet.

De beste manier om dat te doen is met email marketing. Met email marketing software zoals Get response kun je autoresponders instellen. Dit is een systeem dat automatisch e-mails stuurt naar de mensen die zich aangemeld hebben voor je email lijst.

In deze email geef je dan nog meer waardevolle informatie dan op je website. Hierdoor groeit het vertrouwen. Daarna kun je tussen deze e-mails door af en toe eens een productaanbieding doen.

De kans is veel groter dat de mensen op je email lijst wel je producten zullen kopen in tegenstelling tot de bezoekers op je website.

Email marketing software is dus voor iedere affiliate een must have als je geld wilt verdienen.

Keyword research tools

Keyword research ook wel zoekwoord onderzoek genoemd, is van cruciaal belang als je succesvol wilt worden met affiliate marketing.

Als je namelijk niet de juiste zoekwoorden gebruikt in de blogs op je website, komen mogelijk de verkeerde bezoekers naar je website.

Ondanks dat er een hele boel gratis zoekwoordonderzoek tools zijn zoals de Google Keyword planner, is het zeker een goed idee om eens te kijken naar betaalde SEO tools.

Als voorbeeld kun je kijken naar Semrush. Dit is een zoekwoorden tool waarmee je inzicht krijgt in waar jij je website seo technisch nog kunt verbeteren en hoe jij je concurrentie kunt verslaan.

In tegenstelling tot de gratis Google Keyword planner, kun je bij Semrush inzichten krijgen in welke zoekwoorden je grootste concurrentie gebruiken. Dat is handig, want dat scheelt je veel tijd aan zelf uitzoeken welke keywords belangrijk zijn voor jouw website. Ook kun je Semrush gratis proberen.

Online betalingsproviders

Meestal heb je dit als beginnende affiliate niet nodig. Maar als je van plan bent om je eigen product te maken en dit te verkopen op je website, moet je natuurlijk ook de mogelijkheid bieden voor bezoekers om de producten te kunnen afrekenen. 

Om betalingen mogelijk te maken op je website heb je daarvoor een aantal mogelijkheden: 

  • Stripe Payments 
  • Mollie Payments 
  • Paypro (als je digitale producten gaat verkopen) 

Eigenlijk zijn alle providers vergelijkbaar, alleen is Paypro in het lijstje uniek, omdat je hiermee ook je eigen producten kunt laten promoten door andere affiliates. 

Lead generation software

Om ervoor te zorgen dat bezoekers op jouw website hun naam en email adres aan je geven, kun je daarvoor het beste gebruik maken van lead generation software. 

Met deze software kun je bijvoorbeeld een landingspagina of pop-up maken voor je website. Als iemand zich via de landingspagina of pop-up aanmeldt, worden de gegevens automatisch toegevoegd aan je mailinglijst. 

Er zijn verschillende providers die je daarmee kunnen helpen zoals: 

  • Getresponse (ook voor email marketing) 
  • Leadpages 
  • Clickfunnels 

Alle bovenstaande providers zijn vergelijkbaar alleen hebben allemaal een andere aanpak en keuze uit tools. Het is dus een goed idee om voor de tijd eerst even goed te kijken welke van de bovenstaande affiliate marketing software tools het beste bij jou past. 

Affiliate marketing cursus 

Als je een affiliate marketing  cursus zoals de affiliate marketing revolutie volgt, wordt je direct verteld dat het een goed idee is om te investeren in de juiste tools. 

De meeste beginners willen het  liefst zo min mogelijk investeren maar verwachten wel maximaal resultaat. 

Als je sneller succesvol wilt worden met affiliate marketing, raad ik je aan om zeker eerst de affiliate marketing cursus te volgen. Hier wordt je ook geleerd hoe je email adressen kunt verzamelen en hoe je ervoor zorgt dat er de juiste bezoekers naar je website komen. 

Ook leer je hier meer over de zoekwoorden tool Semrush, maar ook welke andere mogelijkheden je verder hebt. Voor iedere beginner is de affiliate marketing revolutie het beste startpunt, omdat hier alles stap voor stap voor wordt gedaan. 

Daarna hoef je het alleen nog maar na te doen. 

Ben jij benieuwd wat je allemaal leert in de affiliate marketing revolutie? Neem dan eens een kijkje op de cursuspagina

 

 

 

 

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights