Wil je affiliate marketing zonder website gebruiken? Je hebt verschillende opties. Zo is bijvoorbeeld affiliate marketing via YouTube een prima idee om te overwegen. Je kunt namelijk een gratis account aanmaken. Bovendien kun je je creativiteit de vrije loop laten in je geplaatste video’s. Er zijn dus genoeg redenen om affiliate marketing via YouTube toe te passen.

Weet je niet wat affiliate marketing is? Ben je nog niet overtuigd van de voordelen? In dit artikel brengen we je op de hoogte. Vervolgens sluiten we af met 4 tips om je succes te vergroten. Lees je mee?

Affiliate Marketing via YouTube

Wat is affiliate marketing precies?

Overweeg je om met affiliate marketing te starten? Het is zaak om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Misschien ben je nog niet op de hoogte van wat affiliate marketing precies is. Geen probleem. Voordat we naar affiliate marketing via YouTube kijken, beginnen we eerst bij het begin.

Affiliate marketing is een online-verdienmodel, waarbij je betaald krijgt naar behaalde prestaties. Dat klinkt wellicht wat vaag, maar het is gemakkelijker dan je denkt. Je promoot producten en diensten die niet van jezelf zijn. Deze zijn afkomstig van een adverteerder. Als het product of de dienst via de gedeelde affiliate link wordt verkocht, dan ontvang je een commissiebedrag.

Vaak is dit een klein percentage van het aankoopbedrag. Je ontvangt echter pas een commissie, als de affiliate linkt wordt gebruikt voor de aankoop. Het is dus belangrijk dat je websitebezoekers of volgers attendeert op deze link.

Hoe kan ik affiliate marketing toepassen?

De meeste affiliates gebruiken een eigen website voor de promoties. Dit wordt een affiliate website genoemd. Op deze website worden geschreven blogs en reviews over de producten en diensten geplaatst. Een affiliate website kun je gemakkelijk zelf maken, maar dit kun je ook laten doen door een websitebouwer.

Je kunt er echter ook voor kiezen om affiliate marketing zonder website toe te passen. Dit kan voordelig zijn, want op deze manier bespaar je op de onderhoudskosten van je website. Zo is social media een populaire en veelgemaakte keuze.

Hierbij kun je denken aan Instagram, Facebook en TikTok. Afgezien van social media, zijn ook e-mailmarketing en SMS marketing het overwegen waard. Je kunt je pijlen echter ook op affiliate marketing via YouTube richten.

Affiliate Marketing via YouTube

Hoe werkt affiliate marketing via YouTube?

YouTube wordt vooral gezien als entertainmentmiddel. Dat is niet gek, want er zijn genoeg video’s te vinden waar je je prima mee kunt vermaken. Wat dacht je van bijvoorbeeld vlogs? YouTube is echter meer dan alleen vermaak. Je kunt het namelijk inzetten als verdienmodel en combineren met affiliate marketing. Hoe ziet dat er eigenlijk uit?

Eigenlijk is het niet veel anders dan een blog of productreview schrijven. Want in plaats van te schrijven, maak je een video over het product of de dienst. Hoe je dat doet, dat is aan jou. Jij bent immers de affiliate. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het volgende:

  • Wordt niet opdringerig: Je mag kijkers aansporen tot een aankoop, maar dring je niet op. Kopers haken zo eerder af
  • Deel je eerlijke mening: Geef je eerlijke mening over het product of de dienst. Benoemd de voordelen, maar ook de nadelen. Kopers zijn niet gecharmeerd van onbetrouwbare verkooppraatjes
  • Spreek uit eigen ervaring: Probeer het product of de dienst eerst zelf uit. Zo kun je kopers ervan overtuigen dat het product of de dienst doet wat het belooft. Daarbij kom het betrouwbaarder over als je uit eigen ervaring spreekt

Als je affiliate marketing via YouTube wil doorvoeren, dan is je video niet het allerbelangrijkste aspect. Dat is de affiliate link. Zonder link ontvang je namelijk geen commissies.

4 tips voor affiliate marketing via YouTube

Lijkt het je leuk om video’s te maken? Affiliate marketing via YouTube is een goede combinatie. Behalve dat je je creativiteit de vrije loop laat, kun je ook nog eens geld verdienen. Wil je een succesvol affiliate worden? We delen 4 tips die je daarbij kunnen helpen.

Let op: De ondergenoemde tips zijn geen garantie op succes. Je kunt het zien als handvaten en een extra duwtje in de rug.

1.      Kies als eerste je niche

Bij iedere vorm van affiliate marketing is het belangrijk om eerst je niche te kiezen. Dit bepaalt namelijk de richting van je promoties. Ook vertelt het je welke producten of diensten interessant zijn om te promoten en ben je in staat om de juiste groep mensen te bereiken en aan te spreken. Kies een niche waar de concurrentie acceptabel is en die je zelf interessant vindt.

2.      Gebruik je interesses

Ga je voetbalproducten promoten, maar heb je totaal geen feeling met de sport? Grote kans dat je geen enthousiasme of kennis kunt overdragen in je video’s. Kies daarom producten of diensten die je wél interesseren.

Affiliate marketing via YouTube

3.      Plaats een affiliate link

Zoals je eerder kon lezen, is de affiliate link je bron van inkomsten. Plaats de affiliate link daarom op een zichtbare plek, in de beschrijving onder de video. Vervolgens kun je je kijkers hier in de video op attenderen. Zo wordt de link niet over het hoofd gezien

4.      Deel je video’s op social media

Wil je meer bereik creëren op YouTube? Hier zijn verschillende manieren voor. Zo kun je je video’s en de links delen op je socialmediapagina’s. Het voordeel hiervan is dat je video’s verder gedeeld worden, waardoor je bereik effectief groeit. Je kunt één platform kiezen, maar je kunt er ook voor kiezen om meerdere platformen tegelijkertijd te gebruiken.

Conclusie  – Gebruik de Affiliate Marketing Revolutie

Wil je affiliate marketing zonder website toepassen? Het is een prima idee om affiliate marketing via YouTube te gebruiken. Je kunt kosteloos een account aanmaken en vervolgens video’s plaatsen. Je kunt filmen met een professionele camera, maar ook je smartphone is een goed middel hiervoor.

Wil je een succesvolle affiliate worden? De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard kan je daarbij helpen. De cursus brengt je op de hoogte van bewezen strategieën en geeft je de juiste kennis die je verder op weg helpt. Waar wacht je nog op? Meld je direct aan en start met je nieuwe carrière als affiliate

Share This
Verified by MonsterInsights