Wil je starten met affiliate marketing? Het is goed om te weten dat je een aantal zaken nodig hebt. Zo is bijvoorbeeld een website voor affiliate marketing onmisbaar. Op deze site vinden je promoties plaats, schrijf je teksten en kun je contact onderhouden met potentiële klanten. In dit artikel laten we je zien hoe een affiliate website maken werkt.

Aan de hand van 5 tips loodsen we je door dit proces heen. Of je nu wil beginnen met affiliate marketing of met online ondernemen, dit artikel is speciaal voor jou geschreven. Lees je mee?

Website voor affiliate marketing

Waarom voor affiliate marketing kiezen?

Affiliate marketing is een populair verdienmodel. Dat is niet gek, want je kunt het gemakkelijk combineren naast je fulltime baan, studie of andere bezigheden. Ben je echter nog niet overtuigd? We beginnen met uitlichten waarom affiliate marketing een goed idee is:

  • Je werkt vanuit huis: Je hebt alleen een laptop, computer of smartphone nodig om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Het is dus niet nodig om buitenshuis te werken.
  • Je hebt geen verantwoordelijkheden: Productverkoop gaat vaak samen met verzendingen, retourneringen en klachten. Bij affiliate marketing heb je met deze zaken niets van doen. Je houdt je als affiliate alleen bezig met de promoties. De rest komt op het bordje van de adverteerder.
  • Je kiest zelf de producten: Om met affiliate marketing te starten, moet je je eerst aansluiten bij een affiliate netwerk. Vervolgens kun je zelf bepalen welke producten je gaat promoten. Op deze manier kun je je interesses en kennis inzetten, wat zorgt voor betrouwbaarheid en overtuiging.

Er zijn genoeg redenen en voordelen om voor affiliate marketing te kiezen. Bovengenoemde punten zijn slechts een aantal voorbeelden.

Wat is een affiliate website?

In dit artikel staat een affiliate marketing website maken centraal. Wil je voor het eerst starten met affiliate marketing? Misschien heb je je vraagtekens bij een website voor affiliate marketing. Want, wat is het precies?

Een affiliate site is een verzamelplek voor je promoties en affiliate links. Op de site plaats je je promoties door middel van geschreven content, foto’s of video’s. De affiliate links plaats je om je commissies te verdienen.

Op de affiliate website breng je potentiële klanten op de hoogte van het product of de dienst, om deze klanten vervolgens aan te sporen tot een aankoop. Hoe eerlijker je productbeschrijvingen zijn, hoe groter de kans is dat klanten een aankoop doen.

Kan ik een affiliate marketing website laten maken?

Een affiliate website kun je zelf maken. Sterker nog, dat hoeft niet moeilijk te zijn. De meeste software is gebruiksvriendelijk en zelfs als “leek” kun je een professionele affiliate website opzetten. Breekt het zweet je uit bij het idee? Je kunt overwegen om een affiliate site te laten maken.

Als je een affiliate marketing website wil laten maken, dan schakel je een websitebouwer in. Er zijn websitebouwers die zijn aangesloten bij een bedrijf, maar er zijn ook ontwikkelaars te vinden die op zzp-basis werken. Dit maakt voor de prijs veel uit, want een zzp’er kan zijn of haar eigen tarieven bepalen voor het maken van een affiliate website.

Affiliate website laten maken

Over de prijs gesproken; aan het maken van een website hangt altijd een prijskaartje. Bovendien is het tijdrovend, aangezien een websitebouwer veelal meer klanten heeft. Wil je de prijs van je affiliate website zo laag mogelijk houden? Zelf een affiliate site maken bespaard hoogoplopende kosten en tijd. Bovendien kun je de website geheel naar eigen wens en smaak inrichten.

Affiliate website maken? 5 tips voor beginners

Heb je besloten dat je een website voor affiliate marketing wil maken? Om de kans op slagen te vergroten, delen we hieronder 5 tips met je.

1.      Niche

De niche is niet alleen belangrijk voor de content die je gaat plaatsen, maar ook voor de algehele inrichting van de website. Op deze manier weet je waar je gekozen doelgroep behoefte aan heeft en waar er precies vraag naar is. Affiliate marketing zonder niche verkleint de kans op slagen.

2.      Verrijkte content

Een geschreven tekst is waardevol voor de promoties op je affiliate website. Content gaat echter verder dan alleen tekst. Om de promotie kracht bij te zetten, is het belangrijk om je content te verrijken met bijvoorbeeld afbeeldingen of video’s. Zorg dat daar plek voor is als je je affiliate website gaat maken.

3.      Bereikbaarheid

Potentiële klanten kunnen altijd vragen of opmerkingen hebben over een product of dienst dat je promoot. Zorg dat je bereikbaar bent op de website. Deel bijvoorbeeld een e-mailadres of een contactformulier om dit mogelijk te maken. Dit vergroot de betrouwbaarheid van je site.

4.      Webhosting

Met een webhosting reserveer je een plek op de server van het internet. Webhosting beveiligt je website en zorgt ervoor dat deze in de lucht blijft. Kies een goede webhosting om dit te bewerkstelligen. Veel websiteaanbieders bieden hier een abonnement voor aan.

5.      Up-to-date

Google is een slimme zoekmachine, dat veel waarde hecht aan “relevantie” en “actie”. Verouderde content is niet alleen oninteressant voor klanten, maar ook voor Google. Deze eindigt vervolgens onderaan. Plaats wekelijks nieuwe content om de relevantie van je website up-to-date te houden.

Extra tip: Je kunt het schrijven van productteksten en reviews uit handen geven aan ervaren tekstschrijvers. Zo blijft je website up-to-date zonder dat jij er omkijken naar hebt. Houdt wel rekening met de kosten hiervan.

Affiliate website maken

Kan ik affiliate marketing zonder website toepassen?

Met de bovengenoemde tips kun je een affiliate website maken. Zoals je ziet, hoeft dat niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Wil je zoveel mogelijk kosten besparen? Affiliate marketing zonder website is ook mogelijk. Je kunt je promoties delen op bijvoorbeeld social media of via YouTube.

Conclusie – Zo maak je je affiliate website

Een affiliate website maken helpt je succes als affiliate te vergroten en om je promoties onder de aandacht te brengen bij je niche. Wil je zelf een site voor affiliate marketing maken? Wij raden je aan om Builderall te gebruiken als websitesoftware.

Builderall heeft gebruiksvriendelijke software en alles in huis om een professionele site te maken. De maandelijkse kosten zijn laag en je kunt direct een domeinnaam afsluiten. Meld je aan bij Builderall en maak je affiliate website zonder al te veel kosten te maken.

Share This
Verified by MonsterInsights