Affiliate worden – Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die een affiliate willen worden. Waarom ook niet? Inmiddels weten we dat er veel potentie zit in deze vorm van marketing. Want naast vrijheid, biedt het jou de mogelijkheid om een passief inkomen te creëren.

Dit betekent dat jij geld kunt verdienen, zonder dat je daarvoor hoeft te beunen. Echter is het nog niet zover. Want voordat jij aan de slag kunt, zul je daadwerkelijk een affiliate moeten worden en hier horen een aantal stappen bij.

Echter vraag je je vast af, hoe jij een affiliate wordt. Omdat jij niet de enige bent met deze vraagtekens, hebben wij dit artikel samengesteld. Hierin vertellen wij waarom jij een affiliate moet worden en hoe je dit kunt aanpakken. Lees je het artikel tot het einde?

Waarom een affiliate worden?

Wil jij een affiliate partner worden? Je zult gemerkt hebben dat jij niet de enige bent met deze plannen. Hoewel de vorm van marketing nog niet bij iedereen bekend is, wordt steeds meer duidelijk hoeveel voordelen hieraan zitten en waar je zoal van kunt profiteren.

Dit maakt dat affiliate worden steeds interessanter wordt en veel mensen de onbekende sprong in het diepe durven te wagen. Dit betreft natuurlijk niet alleen jongeren, maar ook veel volwassenen die bijvoorbeeld een fulltime job hebben.

Is het voor jou een groot raadsel en vraag jij je af waarom jij een affiliate zou moeten worden? Hieronder staan een aantal (goede) redenen die een duidelijk beeld scheppen:

 • Werken waar en wanneer jij dat wil
 • Het enige wat jij nodig hebt, is een goede smartphone, laptop en internetverbinding
 • De perfecte bijverdienste naast jouw fulltime baan of studie
 • Het kost weinig tot geen energie
 • De mogelijkheid om passief inkomen te creëren
 • Niet verbonden aan vakantieperiodes
 • Een vrije dag wanneer jij dat wil

Bovenstaande punten geven duidelijk weer hoe affiliate marketing eruit zou kunnen zien. Wil jij weten hoe je een affiliate kunt worden? Lees verder om daarachter te komen.

Hoe word je een affiliate?

Heb jij het artikel tot en met hier gelezen? Dan ben jij erachter gekomen wat jij uit een carrière als affiliate kunt halen. Wellicht heb jij zelf ook al de noodzakelijke research gedaan hiernaar.

Echter gaat het er nu om dat jij je carrière gaat starten. Hoe word je een affiliate? Dat is eigenlijk een hele simpele vraag om te beantwoorden. Belangrijk is, dat jij beschikt over een eigen website of social media kanaal. Bepaal jouw niche en meld je aan bij één van de vele affiliate netwerken die er zijn.

affiliate worden

Nadat jouw aanmelding is goedgekeurd en jij je gegevens hebt doorgegeven, krijg jij unieke affiliate links toegestuurd die je kunt delen met je volgers of bezoekers. Je kunt hierbij zelf bepalen welke producten jij gaat promoten en hoe je dit gaat doen. Je kunt dit doen door reviews te schrijven voor jouw blog, video’s te maken voor YouTube of door foto’s te delen op jouw social media kanaal.

Mocht jij een blog hebben en je wilt je pijlen richten op reviews schrijven, dan zou je ervoor kunnen kiezen om dit uit te besteden aan een tekstschrijver. Hierbij ben je verzekerd van unieke content, die SEO technisch goed in elkaar zit.

Hoe word je betaald met affiliate marketing?

Betaald worden als affiliate gaat niet zoals jij dat gewend bent. Dit gaat niet per week of per maand. Daarbij zit jij niet vast aan een bepaald contract. Jij krijgt simpelweg betaald met affiliate marketing, door middel van jouw eigen prestaties.

Koopt een volger of bezoeker jouw gepromote product via de affiliate link die jij hebt gedeeld? Dan krijg jij dit uitbetaald in de vorm van een commissie. Dit is een bepaald percentage van het verkoopbedrag. Vooraf wordt de hoogte van dit bedrag afgesproken met het netwerk waar jij zit aangesloten. Hoe vaker jij verkoopt via jouw link, hoe meer commissies jij binnensleept.

Meestal worden deze commissies maandelijks uitbetaald, maar dit kan overal anders zijn.

Kan ik rijk worden met affiliate marketing?

Een vraag die veel affiliate marketeers hebben aan de start. Kun je rijk worden met affiliate marketing? We willen jou niet langer in spanning houden en de vraag voor je beantwoorden.

Rijk worden met affiliate marketing is zeker niet onmogelijk. Zolang jij weet wat je doet en hoe je je producten onder de aandacht kunt brengen, kun jij veel (hoge) commissies binnenslepen.

Waar moet ik op letten als marketeer?

Voordat jij ergens aan begint, is het belangrijk om een duidelijk beeld te scheppen. Dit doe je niet alleen door de voordelen te bekijken, maar ook eventuele nadelen. Omdat nadelen wat negatief klinkt, noemen wij het liever aandachtspunten.

Zo is het goed om te weten, dat je op een aantal punten moet letten voordat jij je gaat aanmelden bij een netwerk. Hierdoor weet jij namelijk wat je kunt ongeveer kunt verwachten en of het daadwerkelijk iets voor jou zou kunnen zijn. Waar jij precies rekening mee moet houden? Ook deze punten kun jij hieronder vinden:

 • Geen maandsalaris: Als affiliate partner beschik jij niet over een maandelijks salaris, maar over commissies. Het zou even kunnen duren voordat deze uitbetaald worden.
 • Tijdrovend: Er kan wat tijd overheen gaan voordat je je commissies krijgt uitbetaald. Dit proces kan dus tijdrovend zijn.
 • Geduld: Als beginnend affiliate kan het proces heel wat geduld vergen. Zeker als jij nog geen resultaten ziet, kan dat behoorlijk frustrerend zijn.
 • Lastig: Hoewel de vorm van marketing geen hogere wiskunde is, kan het als starter de nodige vraagteksten opleveren. Je weet tenslotte niets van strategieën en resultaten.

Vooral het laatste punt kan een doorn in het oog zijn. Strategieën en kennis heb jij nodig, om uiteindelijk succesvol te worden en veel commissies binnen te kunnen slepen. We kunnen hierbij concluderen, dat leren over affiliate marketing essentieel is. Later in dit artikel krijg jij hier een handige tip voor.

affiliate worden

Conclusie – Leer alles over strategieën en technieken

Aan het einde van dit artikel, weet jij nu hoe je een affiliate kunt worden. We zijn tot de conclusie gekomen dat dit niet moeilijk hoeft te zijn. Echter kan het zeer helpend zijn om de strategieën te kennen.

Wil jij hulp bij de start als beginnend marketeer? Volg dan de online cursus Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. De cursus leert jou van A tot Z hoe jij affiliate marketing effectief kunt inzetten en een groot inkomen kunt creëren. Jacko zelf is jou al voorgegaan hierin. Heel veel succes!

Share This
Verified by MonsterInsights