Beginnen met affiliate marketing – Affiliate marketing kan een geweldige manier zijn om extra geld te verdienen of er zelfs een fulltime baan van te maken. Maar waar moet je beginnen?

Deze gids zal jou door de basis van affiliate marketing leiden, van het kiezen van een programma tot het aan de slag gaan met het promoten van producten. Aan het eind van de gids ben jij klaar om aan de slag te gaan en geld te verdienen!

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van prestatiegerichte marketing waarbij een bedrijf een of meer affiliates beloont voor elke bezoeker of klant die door de eigen marketinginspanningen van de affiliate wordt aangebracht

Affiliate marketing werkt door bedrijven in contact te brengen met potentiële klanten via online platforms zoals blogs, sociale media en e-mail. Jij als affiliate krijgt van het netwerk een speciale affiliate link, die jij kunt delen op het platform naar keuze. Deze platforms stellen bedrijven in staat een groter publiek te bereiken dan zij zonder de affiliate zouden kunnen.

In ruil voor jouw marketinginspanningen krijg jij als affilaite een commissie van het bedrijf, die een percentage van de verkoopprijs of een vast bedrag kan zijn. Deze commissies ontvang jij doordat klanten een product aanschaffen via jouw gedeelde link.

Kan iedereen beginnen met affiliate marketing in Nederland?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel en wellicht ook voor de hand liggend. Ik kan jou vast blij maken hiermee.

Ja! Iedereen kan beginnen met affiliate marketing in Nederland. Je hoeft geen ervaring of speciale vaardigheden te hebben. Het enige wat je nodig hebt is de bereidheid om te leren en producten te promoten. Bovendien kan ik jou ook aanraden om enige kennis op te doen van affiliate marketing en van enkele strategieën.

Dit gaat jouw succes namelijk vergroten. Hoe je deze kennis kunt opdoen? Geen zorgen, hier ga ik je later meer over vertellen. Lees je nog even verder?

Waarom beginnen met affiliate marketing?

Nu je weet wat affiliate marketing is, is het tijd om jezelf af te vragen waarom je hiermee zou willen beginnen. Er zijn immers vele manieren om online geld te verdienen. Dus waarom zou je kiezen voor affiliate marketing?

Er zijn verschillende redenen waarom ik denk dat affiliate marketing een geweldige manier is om te beginnen met online geld verdienen:

 • Je hebt geen eigen producten nodig: Dit is waarschijnlijk het grootste voordeel van affiliate marketing. Je hoeft je eigen producten niet te maken of te verkopen. Je kunt gewoon de producten van andere mensen promoten en een commissie ontvangen voor elke verkoop die jij doet.
 • Het is gemakkelijk om te beginnen: In tegenstelling tot sommige andere online business modellen, is het relatief eenvoudig om geld te verdienen en om je aan te melden bij een affiliate netwerk.
 • Veel vrijheid: Bij affiliate marketing zit je niet vast aan een vaste werkplaats of tijd. Je kunt werken waar en wanneer je maar wil. Dit is één van de grootste redenen waarom mensen kiezen voor affiliate marketing.
 • Geen investeringen: In tegenstelling tot andere ondernemers, heb je voor affiliate marketing geen startkapitaal nodig.

hoe kan ik beginnen met affiliate marketing?

Hoe beginnen met affiliate marketing?

Nu je wat meer weet over affiliate marketing, is het tijd om de volgende stap te zetten: het starten van jouw eigen affiliate marketing. Gelukkig is dit niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt.

In dit gedeelte ga ik jou een stappenplan geven om te beginnen met affiliate marketing:

 1. Kies een niche: Een ander woord voor niche is doelgroep. Om potentiële klanten doelgericht te kunnen bereiken, is het goed om te bepalen op welke doelgroep jij je gaat richten. Dit is de eerste stap die je gaat zetten. Je pijlen doelgericht op een groep richten werpt veel meer vruchten af dan dat je in het wilde weg gaat promoten.
 2. Zoek een affiliate programma: Op het internet zijn veel affiliate programma’s te vinden die bij jou kunnen passen. Zo zijn er ook programma’s die graag willen werken met beginners dus maak je daar geen zorgen over.
 3. Word lid van het affiliate programma: Lid worden is vrij simpel. Het enige wat je hoeft te doen is jouw gegevens en gewenste betaalmethode doorgeven. Vervolgens kan het een aantal dagen duren voordat je officieel aan de slag kunt gaan. Dit is een normale procedure.
 4. Krijg jouw affiliate link: Is jouw aanvraag goedgekeurd door het netwerk? Dan krijg jij jouw affiliate link om te starten met promoten. Dit is een unieke link waardoor jij commissies kunt ontvangen.
 5. Begin met het promoten van producten: Hoe en waar jij het product gaat promoten? Dat is helemaal aan jou. Je kunt een review schrijven, een video opnemen of een foto plaatsen op social media. Zolang jouw link duidelijk in het zicht staat, kan er niks meer misgaan!

Wat heb ik nodig?

Nu je weet hoe je met affiliate marketing kunt beginnen, is het belangrijk te weten wat je nodig hebt om succesvol te zijn. Gelukkig, heb je niet veel nodig.

Je hebt maar vier dingen nodig: tijd, geduld, creativiteit en doorzettingsvermogen. Ik zal deze punten hieronder toelichten:

 • Tijd: Rome is niet in één dag gebouwd en dat geldt ook voor affiliate marketing. Het heeft tijd nodig om te begrijpen hoe het werkt en welke strategie je het beste kunt toepassen.
 • Geduld: Het kan in het begin erg lang duren voordat je je eerste commissie ontvangt. Heb geduld en wacht het rustig af.
 • Creativiteit: Je kunt op veel verschillende manieren aan de slag met de promotie. Het belangrijkste is dat je je doelgroep weet te bereiken. Hier zul je toch creatief mee aan de slag moeten gaan.
 • Doorzettingsvermogen: Je bent niet binnen een week succesvol in affiliate marketing. Hier gaat veel tijd en energie inzitten. Geef niet op en blijf doorgaan met wat je doet. Dan kom je er wel.

tips om te beginnen met affiliate marketing

Conclusie

Dus jij wil beginnen met affiliate marketing? Geweldig! Dit kan een geweldige manier zijn om passief inkomen te genereren, maar het is belangrijk om onderzoek te doen en zorgvuldig te plannen voordat je van start gaat. In dit artikel hebben we de basisprincipes uiteengezet van hoe affiliate marketing werkt en enkele tips om te beginnen.

Wil jij alles leren over affiliate marketing en over succesvolle strategieën? Volg dan de Affiliate Marketing Revolutie en zet de eerste stap naar jouw succesvolle carrière!

Share This
Verified by MonsterInsights