Waarom zou je beginnen met affiliate marketing? Of beter gezegd, waarom zou je het niet doen? Tenslotte is de populariteit enorm aan het groeien en komen er steeds meer affiliate marketeers bij. Grote kans dat jou dat ook is opgevallen.

Toch kan ik me voorstellen dat je nog je twijfels hebt en dat je graag zou willen weten waarom je zou moeten beginnen met affiliate marketing. Neem nu bijvoorbeeld de vrijheid, het werken vanuit huis en dat het doen van investeringen niet nodig is. Dat is al een mooie lijst met voordelen, toch?

Ben je nog niet helemaal overtuigd en zou je hier nog meer over willen weten? Dat komt goed. Dit gaan we in dit blogbericht uitgebreid bespreken. Lees deze helemaal tot het einde en je komt erachter of affiliate marketing ook iets voor jou zou kunnen zijn.

Waarom zou je beginnen met affiliate marketing?

Hoewel de populariteit van affiliate marketing groeit, is het voor veel mensen nog steeds hogere wiskunde. Het is vaak niet duidelijk wat het inhoud en wat de voordelen hiervan zijn. Tenslotte beschik je niet over een vast salaris of over een vast contract.

Heeft affiliate marketing wel voordelen en waarom zou je hiermee moeten beginnen? Dat gaan we hieronder uitgebreid uitzoeken.

Werken waar en wanneer jij dat wil

Lange werkdagen op een kantoor, met vaste werkuren. Steeds meer mensen hebben hier alles behalve baat bij. Hoewel vastigheid nooit verkeerd is, is het voor vele ook een bepaalde beperking. Tenslotte heb je niet veel vrijheid.

Dit is dan ook één van de grootste redenen waarom affiliate marketing zoveel gekozen word. In tegenstelling tot een kantoorbaan of een baan op locatie, heb je als affiliate juist wél vrijheid.

Zo kun je werken waar je wil en wanneer je dat wil. Bijvoorbeeld vanuit huis, vanuit een koffietentje of zelfs vanuit het buitenland. Dat geld ook voor de werkuren.

Het perfecte bijbaantje

Een bijbaantje naast de studie. Vrijwel alle jongeren hebben deze. Echter kan hier wel een keerzijde aanzitten. Namelijk energiegebrek. Tenslotte kan een dag op school of een dag studeren zeer vermoeiend zijn. Zeker wanneer het bijbaantje in een supermarkt of winkel plaatsvind.

Affiliate marketing kenmerkt zich als het perfecte bijbaantje waar veel studenten van kunnen profiteren. Het kan vanuit huis en er zijn geen vaste werkuren. Dat maakt het een goede combinatie met een dergelijke studie.

Waarom zou je beginnen met affiliate marketing?

Bijverdienen naast fulltime baan

Over een bijbaantje gesproken. Dit is niet alleen weggelegd voor de student. Ook voor de werknemer die al een fulltime baan heeft. Een bijbaantje kan voor extra inkomsten zorgen. Bijvoorbeeld voor het afbetalen van de hypotheek of voor het betalen van de huur. Een bijbaantje buitenshuis na een dag werken, helemaal ideaal is het niet.

Ook dit is een reden om te kiezen voor affiliate marketing. Het biedt de mogelijkheid en vrijheid om dit naast een fulltime baan te kunnen uitvoeren, zonder dat er al te veel energie of tijd in gaat zitten. Bepaal zelf de locatie en de werkuren. Vroeg in de ochtend of ’s nachts werken? Niemand die daar iets van zegt.

Grote investeringen doen is niet nodig

Bij het beginnen van een eigen onderneming zijn vrijwel altijd investeringen of middelen nodig. Dat is het vaak wel waard, maar dat is niet altijd mogelijk. Nu is dat met het beoefenen van affiliate marketing wel anders.

Hierbij is namelijk geen investering nodig. Sterker nog, je hebt er bijna niets voor nodig. Het enige wat hierbij nodig is, dat is een laptop en een smartphone. Simpel, toch?

Je werkt nooit alleen

Dat je zelfstandig vanaf een zelfgekozen locatie werkt, hoeft niet direct te betekenen dat je helemaal alleen werkt. Doordat affiliate marketing een vrij groot netwerk heeft en er steeds meer marketeers bijkomen, hoef je nooit alleen te werken.

Je kunt op allerlei manieren met elkaar in contact komen. Bijvoorbeeld om je vragen te stellen of om samen te werken. Ook affiliate marketing hoef je nooit alleen te doen.

Waarom zou je beginnen met affiliate marketing?

Een opleiding of studie is niet nodig

Waar je normaal gesproken diploma’s, studies of ervaringen nodig hebt, is dat als affiliate marketeer het tegenovergestelde. Hierbij is het namelijk niet nodig om bepaalde studies achter de rug te hebben. Sterker nog, die zijn er niet.

Dat maakt dat het voor vrijwel iedereen geschikt is om te doen. Hier heb je dus niks voor nodig.

Kunnen er ook nadelen aan affiliate marketing zitten?

De redenen waarom je zou moeten beginnen met affiliate marketing, kun je ook als voordelen zien. Van deze voordelen en mogelijkheden kun je als marketeer namelijk optimaal profiteren. Dat staat vast.

Zoals bij vrijwel alles, zijn er ook nadelen. Door deze nadelen voor jezelf in kaart te brengen en deze op een rijtje te zetten, weet je wat je zou kunnen verwachten en waar je rekening mee moet houden. Daarom dat we bespreken wat de nadelen van affiliate marketing zou kunnen zijn.

  • Je beschikt niet over een vast salaris. Dat maakt dat je niet altijd volledige zekerheid hebt van inkomen. Dat kan vrij lastig zijn in combinatie met vaste lasten.
  • Wanneer je als marketeer uitbetaald krijgt, noemen we dat een commissiebedrag. Vooral in het begin kan de eerste commissie lang op zich laten wachten.
  • Al het begin is moeilijk. Zeker als je het voor het eerst doet. Ook bij affiliate marketing is dat het geval.

Conclusie – Word beter in affiliate marketing

Waarom zou je beginnen met affiliate marketing? Zeker als je nog je vraagtekens hebt bij deze vorm van marketing, kan ik me goed voorstellen dat je de voordelen en mogelijkheden nog niet in kaart hebt. In dit blogbericht heb je kunnen lezen waarom je hiermee zou kunnen beginnen.

Denk je dat affiliate marketing iets voor jou is, maar heb je geen flauw idee van hoe je dit moet aanpakken? Dat geeft niks. Ook daarvoor is genoeg hulp. Bijvoorbeeld de cursus Affiliate Marketing Revolutie.

Deze online cursus verteld jou wat affiliate marketing precies is, hoe het werkt en welke strategieën er allemaal te gebruiken zijn. Het zorgt ervoor dat je precies weet hoe je het kunt aanpakken en hoe jij een succesvolle marketeer kunt worden. De cursus is hoe dan ook het proberen waard.

Share This
Verified by MonsterInsights