Beginnen met social media marketing. Met hoeveel vrienden/kennissen/collega’s heb jij via social media kanalen contact? De kans is groot dat er contact via bijvoorbeeld Facebook of Instagram is. Dergelijke social media kanalen maken hedendaags een belangrijk onderdeel uit van de gehele maatschappij. Dat is dan ook terug te zien bij de bedrijven. Voor bedrijven betekent dit namelijk indirect dat er ongelooflijk veel mogelijkheden liggen. Deze mogelijkheden kunnen alleen benut worden indien social media marketing op de juiste manier toegepast wordt.

Social media marketing is toch wel een leuke variant van marketing. Het is namelijk inherent aan de social media kanalen. Zonder de opkomst van de verschillende social media kanalen zou social media marketing nooit zijn ontstaan. Het verleden is echter bekend. Facebook en Twitter groeide uit tot wereldwijde social kanalen, waarna Instagram hen ook nog volgde. Ontzettend veel mensen maken momenteel gebruik van deze kanalen. Wat betekent dit voor bedrijven? Veel. Heel veel zelfs. Voor bedrijven is dit namelijk een uitgelezen mogelijkheid om de juiste mensen aan te spreken. Maar, daarover lees je later meer in dit artikel. In dit artikel vertellen we jou alles over social media marketing. In feite proberen we jou aan te sporen om óok te beginnen met social media marketing. Tot slot hebben we ook nog een goede suggestie voor een online cursus. Met deze online cursus kan je social media marketing perfect in de praktijk toepassen. Maar, daarover later meer. Eerst zoomen we nader in op het fenomeen ‘social media marketing’.

Wat is social media marketing?

Wanneer spreken we eigenlijk over social media marketing? Je kunt social media marketing zien als een marketinginstrument waarbij de social media kanalen gebruikt worden. Deze social media kanalen worden gebruikt om de naamsbekendheid te vergroten, om meer bezoekers/klanten te trekken en om daarmee meer omzet te realiseren.

Doordat social media zo ontzettend populair is, biedt dat voor bedrijven dus vele kansen. Alle marketing gerelateerde activiteiten op de social media kanalen kunnen dan ook geschaard worden onder de noemer ‘social media marketing’.

Waarom is het belangrijk voor je online business?

Als je een online business hebt, is social media marketing uiteraard ook ongekend belangrijk. Dat heeft puur te maken met het feit dat je met social media marketing veel mensen kunt bereiken. Door bijvoorbeeld de advertentiemogelijkheden op Facebook en Instagram kan je ook heel gericht de juiste mensen aanspreken. Daarnaast is het een relatief makkelijke manier om je naamsbekendheid te vergroten.

Wil je meer mensen bekend laten worden met je online business? Dat biedt social media marketing uitkomst. Je kunt hen namelijk gemakkelijk via één van de kanalen bereiken. Als je dat vaker voor elkaar weet te krijgen, ga je op die manier ook nog eens aan de naamsbekendheid werken. We durven wel te stellen dat social media marketing voor elk bedrijf onmisbaar is. Ongeacht of het een online of offline business betreft; met social media marketing kan je ontzettend veel bereiken.

 

social media marketing

 

Hoe pas je social media marketing toe?

Het is wel goed om te beseffen dat je niet zomaar succesvol met social media marketing bent. Nee, ook op de social media kanalen is de concurrentie hevig. Sterker nog: we kunnen de concurrentie als moordend bestempelen. Elk bedrijf is actief op de social media kanalen, waardoor het lastig is om op te vallen. Alles begint dan ook met een goed idee en een goed plan. We willen je graag aanraden om een marketingplan te schrijven, waarbij de focus uiteraard op de social media ligt. Met een dergelijk plan kan je gerichte doelstellingen formuleren én de manier waarop je die doelstellingen denkt te gaan behalen.

Vervolgens is het een kwestie van toepassen en de juiste tools te gebruiken. Maak bijvoorbeeld gebruik van de advertentiemogelijkheden van Facebook. Je kunt daarmee gemakkelijk je doelgroep bepalen en de gewenste boodschap overbrengen. Ook is het ondertussen zaak dat je geduld en doorzettingsvermogen op weet te brengen. Wanneer je Begint met social media marketing dan heb je niet direct binnen één week het gewenste resultaat behaald. Nee, net zoals alle andere vormen van marketing draait het hierbij om de lange adem. Voor het vergroten van je naamsbekendheid moet je bijvoorbeeld simpelweg geduld opbrengen. Zolang jouw potentiële klanten af en toe met jouw bedrijf in aanraking komen, zit je goed. Op den duur gaat dat zijn vruchten afwerpen.

Een social media marketing plan begint dus met een goed idee. Het kan hierbij absoluut geen kwaad om eens bij je concurrentie te kijken. Hoe gaan zij om met social media marketing? Welke berichten op hun social media kanalen doen het goed? En welke doen het alles behalve goed? Door naar dergelijke vragen te kijken, kan je een duidelijk beeld van de mogelijkheden en onmogelijkheden krijgen.

X tips om meer uit social media te halen

De belangrijkste tip die wij hebben, heeft betrekking op de advertentiemogelijkheden. Het is via social media mogelijk om de juiste mensen aan te spreken. Hoezo zou je dat dan niet doen? Met bijvoorbeeld Facebook Ads kan je de juiste mensen aanspreken. Dat komt uiteraard doordat Facebook ongelooflijk veel van haar bezoekers weet. Zij weten waar de gebruikers interesse hebben en weten dus voor wie jouw berichten interessant zijn.

Daarnaast willen we dat je de focus op de content gaat leggen. Waardevolle en unieke content scoort altijd. Het maakt daarbij niet uit of je de content of je website of op je social media plaatst. Als jij prima content levert, gaat dan absoluut zijn vruchten afwerpen. Hierbij moet je dus wel enige tijd investeren in het creëren van de content.

Tot slot willen we het nogmaals benoemen: kijk bij anderen af. Kijk hoe zij het doen en kijk hoe zij scoren. Beter goed gejat dan slecht bedacht!

Master Marketeer

Wil je van alles weten over marketing? Wil jij jouw online business zo goed mogelijk in de markt zetten? Volg de cursus Master Marketeer en doe alle benodigde kennis op. In deze e-learning cursus worden alle facetten van marketing besproken én dus ook hoe belangrijk het is om te beginnen met social media marketing. Alles wordt op een begrijpelijke en leuke manier uitgelegd. Absoluut een aanrader om jouw kennis te vergroten!

Share This
Verified by MonsterInsights