Blog met wordpress maken? Wil jij een eigen blog beginnen? Dan is WordPress een uitstekende keuze. Voordat WordPress is uitgegroeid tot platform voor allerlei soorten websites, was WordPress een platform voor alleen bloggers.

Vroeger was het met WordPress dus alleen mogelijk om een blog te maken. Tegenwoordig is dat anders en kun je er zelfs een webshop mee maken. In dit blogbericht lees je meer over een eigen blog beginnen met WordPress.

Een eigen blog beginnen met WordPress

Als je van plan bent om een eigen blog te beginnen met WordPress zijn er een aantal dingen die je vooraf al moet weten. Je moet namelijk weten welke onderwerpen je wilt gaan behandelen in je blogs. Dit is belangrijk omdat je hierop je website kunt samenstellen.

Zo moet je voor je website een domeinnaam kiezen dat past bij het onderwerp dat je hebt gekozen.

Ook is het handig om vooraf al zoekwoord onderzoek te doen om erachter te komen welke zoekwoorden voor jouw blog belangrijk zijn, zodat er veel bezoekers naar je website komen.

Een blog maken met WordPress klinkt voor iedere beginner gigantisch lastig maar valt in werkelijkheid vaak wel mee.

Als je eenmaal de basis van WordPress snapt is het gemakkelijk om een website te bouwen. Het grote voordeel van een WordPress website is dat je met één klik op de knop de website kunt installeren.

De grootste moeilijkheid zit hem vooral in de vormgeving, maar zelfs daarvoor zijn tegenwoordig allerlei oplossingen bedacht.

Domeinnaam en webhosting

Als je een eigen blog wilt beginnen met WordPress kun je dat zowel gratis als betaald doen. Het lijkt in eerste instantie aantrekkelijk om gratis te beginnen. Toch kom je er na een tijd vaak achter dat het een goed idee is om een eigen domeinnaam en hosting aan te schaffen.

Als je dan eerst gratis begint, kan het in sommige gevallen lastig zijn om over te stappen naar een eigen website.

Domeinnaam en hosting voor je eigen website kost niet veel geld en het is daarom ook raadzaam dat direct te doen.

Bij Neostrada kun je voor een klein bedrag in de maand al je eigen website maken. Naast dat het soms lastig is om over te stappen naar een eigen website met domeinnaam en hosting, komt het hebben van je eigen domeinnaam ook een stuk professioneler over.

Als je dus serieus aan de slag wilt met je eigen blog, is het zeker een goed idee om het direct professioneel aan te pakken.

Thema voor je blog

Je eigen blog maken met WordPress is helemaal niet moeilijk. Bij vrijwel iedere hosting provider zoals Neostrada, kun je met één druk op de knop je eigen website installeren.

Het enige dat je daarna nog hoeft te doen is het vormgeven op een manier dat jij graag wilt. Hiervoor kun je een WordPress thema downloaden.

Er zijn zowel gratis als betaalde WordPress thema’s. Voor het begin maakt het niet uit of je direct een premium thema kiest of een van de gratis thema’s die je kunt downloaden in WordPress.

Dit kun je namelijk altijd later nog makkelijk aanpassen. Zelf heb ik er wel voor gekozen om wat geld te investeren in een premium WordPress thema. Dit koste me eenmalig 60 $.

De reden dat ik er wel voor heb gekozen om direct een betaald thema te nemen is omdat je dan veel meer mogelijkheden hebt om je website aan te passen.

 

blog maken met wordpresss

 

Zoekwoord onderzoek

Om ervoor te zorgen dat er bezoekers naar je eigen blog komen, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk begint met bloggen.

Natuurlijk zit er een strategie achter om ervoor te zorgen dat er mensen vanuit de zoekmachines naar je website komen.

Dit doe je door zoekmachine optimalisatie toe te passen. Je doet dan zoekwoord onderzoek om erachter te komen waar jouw ideale bezoekers naar zoeken in Google.

De makkelijkste manier om dit te doen is met behulp van de Google Keyword planner. Met deze tool typ je dan het hoofd onderwerp van je website in en krijg je vervolgens allerlei relevante zoektermen.

Alle zoektermen die getoond worden in de Google Keyword planner kun je een tekst voor schrijven.

Hoe meer van deze blogs je schrijft en het zoekwoord er een aantal keer in verwerkt, hoe meer bezoekers er naar je website komen.

Met behulp van de Yoast SEO plugin, kom je erachter waar in de tekst je zoekwoord moet voorkomen om goed te scoren in de zoekmachines.

 

Social media

In het begin van je carrière als blogger zullen er nog niet zo veel mensen naar je website komen vanuit de zoekmachines. Dit heeft namelijk tijd nodig om te groeien. Het is dan een goed idee om de blogs die je schrijft ook te promoten op social media.

Je kunt dit doen door een social media pagina aan te maken voor je website, maar ook op je persoonlijke social media account kun je je blogs delen.

Zo krijg je direct al bezoekers naar je website, terwijl je je aanwezigheid in de zoekmachines aan het opbouwen bent.

Blog met wordpress maken met behulp van een wordpress cursus

Als je nog geen idee hebt hoe je een eigen website moet maken, is het wellicht goed om te weten dat daar gewoon een cursus voor is.

In de online WordPress cursus die wij op onze website aanbieden, kun je gewoon stap voor stap leren hoe jij je eerste eigen blog maakt met WordPress.

Alle belangrijke stappen worden je dan in video’s voorgedaan zodat je het daarna alleen nog maar na hoeft te doen.

Wil jij snel beginnen met je eigen blog en direct een goede website kunnen maken? Dan raad ik je zeker aan eens te kijken naar de online WordPress cursus.

Na het volgen van deze cursus heb je een mooie goed opgebouwde website gemaakt, die klaar is om je eerste lezers te ontvangen. Daarna is het aan jou om je website te voorzien van content zodat je lezers ook daadwerkelijk iets te lezen hebben.

Probeer minimaal één keer per week een blog te plaatsen om je website te blijven voorzien van content. Hoe meer teksten je schrijft voor je blog, hoe meer bezoekers er uiteindelijk naar je website komen.

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights