google-site-verification: google121dce2f19ed9d5d.html
Online producten doorverkopen met gebruik van het internet
16413
post-template-default,single,single-post,postid-16413,single-format-aside,has-ilcc-banner,ilcc-style-top,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid

Online producten doorverkopen door gebruik te maken van het internet!

online producten doorverkopen

Online producten doorverkopen door gebruik te maken van het internet!

Dropshipping website starten 3Online producten doorverkopen. Sinds de opkomst van het internet zijn er allerlei kansen voor digitale ondernemers. Met een slimme handelsgeest, een goed idee en het nodige doorzettingsvermogen kan óók jij succesvol worden als digitaal ondernemer. Ben je nog op zoek naar een goed idee om als digitale ondernemer aan de slag te gaan? Dan vind je in dit artikel mogelijk een goed idee; het doorverkopen van producten.

Het klinkt zo simpel; het doorverkopen van producten. Is dat het ook? Ja, op zich wel. Zolang je de juiste stappen onderneemt en weet je waar mee bezig bent, is het absoluut mogelijk om hiermee succesvol te worden. uiteraard heb je hier ook de nodige kennis omtrent marketing voor nodig. Als je meer over online marketing wenst te leren, kan je bijvoorbeeld de cursus Online Marketeer gaan volgen. Met deze cursus krijg je eigenlijk alle basisbeginselen omtrent toegereikt, waardoor je op de juiste manier met online marketing aan de slag kunt gaan. Dat vergroot alleen maar de kans op succes met jouw online business.

Waarom zou je online producten doorverkopen?

Bij (digitaal) ondernemerschap is het altijd een kwestie van het maken van een afweging tussen kansen en risico’s. Het doorverkopen van online producten biedt onwijs veel kansen, terwijl het ondertussen ook nog weinig risico’s met zich mee brengt. Althans; als je het op de juiste manier aan weet te pakken. Mede doordat je nagenoeg geen risico’s loopt, is het onwijs interessant om eens naar deze online business te gaan kijken.

Een bijkomend voordeel is dus dat je echt heel veel geld hiermee kunt verdienen. Kijk maar eens naar Jia Ruan en Joshua Kaats. Dit zijn twee ‘bekende Nederlanders’ die hun eigen manier hebben uitgewerkt om online producten door te verkopen. Hier zijn zij behoorlijk succesvol mee geworden, waardoor ze nu ook eigen cursussen ontwikkeld hebben.

In dit artikel vind je meer informatie over het online doorverkopen van producten, waarbij we de focus hebben op drie mogelijkheden: dropshipping, Bol.com en affiliate marketing. Over deze drie mogelijkheden lees je hieronder meer informatie.

Is builderall geschikt voor dropshipping

Doorverkopen van online producten met dropshipping

Als je producten wilt gaan verkopen, kan je hier je eigen webshop voor opstarten. Voor deze webshop kan je een eigen voorraad aanhouden, maar dat brengt wel de nodige risico’s met zich mee. Het is daarom verstandiger om met dropshipping aan de slag te gaan. Hierbij maak je namelijk gebruik van de opslag en mogelijkheden van een externe partij.

Je verkoopt hierbij producten naar wens, waarna de dropshipping partij deze producten voor jou verzendt. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de retournering van deze producten én dus voor het voorraadbeheer. Je kunt een directe koppeling maken tussen jouw webshop en de dropshipping partij, waardoor je geen omkijken meer hebt naar de verkopen en de verzending daarvan. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je vragen en opmerkingen van klanten kunt krijgen. Daar moet je dus wel enige tijd voor reserveren.

Dropshipping is een perfect voorbeeld van het doorverkopen van producten. Je hebt de producten namelijk nooit zelf in je eigen handen. Nee, je maakt op een slimme manier gebruik van de kwaliteiten van de dropshipping partij. Het enige wat jij moet doen, is een perfecte webshop op zien te tuigen en hier veel bezoekers naar toe weten te trekken.

Doorverkopen van online producten met affiliate marketing

Een andere mogelijkheid is om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Hierbij is eigenlijk geen directe sprake van doorverkoop, maar je zorgt wel voor de verkoop van producten. Daarbij geniet je eigenlijk van dezelfde voordelen als bij dropshipping: je hebt geen eigen voorraad, je hebt geen immens startkapitaal nodig en je bepaalt volledig zelf welke producten je aan gaat bieden.

Bij affiliate marketing vorm jij de schakel tussen de bezoekers op jouw website en de verkopende partijen. Van deze verkopende partijen promoot jij bepaalde producten/diensten, waarna de bezoeker van jouw website die producten/diensten uiteindelijk op de website van de verkopende partij aan kan schaffen. Jij bent dus eigenlijk alleen een doorgeefluik en bent daarom verantwoordelijk voor het ‘doorverkopen’ van producten. Net zoals bij dropshipping heb je deze producten nooit in eigen handen; onwijs handig aangezien je nagenoeg geen risico’s loopt. Bijkomend voordeel van affiliate marketing is dat je ook makkelijk op kunt schalen.

Doorverkopen van online producten via Bol.com

In de cursus Bol Masterclass krijg je van alles aangeleerd over het voeren van online marketing. Binnen deze cursus is ook een kleine rol weggelegd voor Bol.com. Deze gigantische webshop is namelijk niet alleen een webshop, maar is ook een prima mogelijkheid om online producten door te gaan verkopen. Je kunt namelijk een account op Bol.com aanmaken, producten uit bijvoorbeeld China importeren en deze producten via Bol.com gaan verkopen. Je kunt hierbij een directe verbinding tussen Bol.com en bijvoorbeeld AliExpress maken, waardoor je zelf geen omkijken hebt naar de verzending en dergelijke.

Hierbij is het uiteraard wel belangrijk dat je samen werkt met betrouwbare partners. Indien je betrouwbare partners én geschikte producten hebt gevonden, kan je hier behoorlijk veel geld mee gaan verdienen. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om deze producten zelf aan te schaffen, in voorraad te houden en middels een eigen webshop te gaan verkopen.

Als je producten online door wilt gaan verkopen, heb je in ieder geval meerdere mogelijkheden. Zoals bovenstaand voorbeeld duidelijk laat zien, ben je ook in staat om deze mogelijkheden met elkaar te combineren. Daardoor kan je nog meer winst maken en nog succesvoller worden. Het advies is hierbij wel om altijd naar de mogelijke risico’s te lopen. Als je zelf een voorraad aan gaat houden, moet je hier uiteraard wel een soort van magazijn voor hebben. Dat brengt niet alleen de nodige kosten met zich mee, maar ook de nodige risico’s. Weeg daarom altijd de opbrengsten op tegen de risico’s en ga vervolgens aan de slag. Zodra je veel inzet en doorzettingsvermogen toont, is het absoluut mogelijk om hiermee succesvol te gaan worden. Je bent zeker niet de eerste die hier rijk mee is geworden!

 

 

 

 

 

Joost
joost@onlinemarketingmagneet.nl
Geen reactie's

Geef een reactie