Wat is nou precies de betekenis van content en waarom is het zo belangrijk voor je online bedrijf? Tegenwoordig hebben de meeste bedrijven wel een website en dient de website vooral als een online visitekaartje voor het bedrijf.

Toch zijn nog steeds veel bedrijven helemaal niet bezig met het creëren van content terwijl dit voor een website heel belangrijk is.

In dit blogbericht gaan we dieper in op wat de betekenis van content nou precies is en waarom het een goed idee is om content te maken voor je website.

Wat is de betekenis van content?

Content is eigenlijk een verzamelnaam voor alle soorten informatie dat gedeeld wordt op het internet. Het kan hierbij gaan om teksten, video’s, afbeeldingen en audio.

Vooral bij online marketing is de term content een belangrijk begrip, omdat iedere online business valt of staat rondom content.

Als je op dit moment nog geen content aan het publiceren bent voor je online bedrijf, wordt het hoog tijd dat je hierin verandering gaat aanbrengen.

Waarom is content voor je online bedrijf zo belangrijk?

Als we het hebben over content voor een online bedrijf spreken we al snel van content marketing. Content marketing is een van de belangrijkste onderdelen van iedere online business.

Wellicht heb je de term content is King wel eens gehoord. Content marketing is eigenlijk niet meer weg te denken in iedere marketing strategie, omdat mensen die tijd nemen op het internet zich niet meer zo maar laten verkopen.

Om daadwerkelijk klanten te krijgen op het internet, moet je eerst waarde geven aan de bezoekers van je website, om zo uiteindelijk van deze bezoekers een betalende klant te kunnen maken.

Bezoekersaantallen vergroten

 Naast dat content vooral heel goed is om waarde te geven aan je bezoekers, dient content marketing er ook voor om nieuwe bezoekers te bereiken.

Door content te schrijven krijg je namelijk steeds betere posities in de zoekmachines en zorgt dat ervoor dat steeds meer mensen je website weten te vinden.

Met alleen een statische website, ben je al snel afhankelijk van online adverteren en social media om klanten via je website te krijgen.

Content schrijf je één keer en blijft daarna voor altijd op het internet staan. Het kan dus zo maar zijn dat jij vandaag content schrijft, en je daar 2 jaar later nog steeds nieuwe klanten door genereert.

 

wat is de betekenis van content

 

Welke vormen van content zijn er?

Nu je weet wat de betekenis van content precies is, is de kans groot dat je snel aan de slag wilt gaan met content marketing. Er zijn heel veel soorten content waaruit je kunt kiezen. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit online en offline content. In dit blogbericht gaan we even verder in op online content. Een aantal voorbeelden zijn:

 • Blogs
 • Artikelen
 • Infographics
 • Video’s
 • Podcasts
 • Casestudies
 • E-books
 • Whitepapers
 • Email marketing
 • Social media marketing

Zoals je ziet heb je bij het creëren van content veel keuze. Het ligt er maar net aan waar je voorkeur bij ligt in welke vormen van content je gaat toepassen in je online bedrijf.

De meest voorkomende vormen voor je website

Als je een website hebt, is het meest voor de hand liggende om blogs te schrijven voor je website. Blogs zijn informatieve stukken tekst, die te maken hebben met je product, vak of dienst.

In deze blogberichten geef je dan informatie over alles wat te maken heeft met je onderwerp.

Het grote voordeel van het schrijven van blogs, is dat ze een rank krijgen in de zoekmachines. Nog mooier is dat je SEO (zoekmachine optimalisatie ) kunt toepassen om je blogs nog beter te laten scoren.

 

Daarnaast worden ook video’s steeds vaker gebruikt als aanvulling van blogs. Naast het schrijven van teksten, maak je er dan een aanvullende video bij. Video marketing is niet voor iedereen weggelegd omdat niet iedereen het fijn vindt om voor de camera te verschijnen.

Ook afbeeldingen zijn belangrijk als je content marketing wilt toepassen voor je website. Net als blogs kunnen ook afbeeldingen een rank krijgen in Google. Dit levert je uiteindelijk steeds meer bezoekers en potentiele klanten op.

Hoe veel nieuwe content moet je maken?

Als je een website hebt, is het aan te raden om minimaal één keer per week nieuwe content te maken. Het is om goed gevonden te worden in de zoekmachines namelijk belangrijk dat je website regelmatig een update krijgt.

Daarnaast is het ook goed om zo nu en dan oude content te voorzien van een update. Sommige informatie die je deelt op je website kan in de loop van tijd namelijk verouderen.

Naast de content die je op je website deelt is het ook een goed idee om actief te zijn op social media. Het is hierbij een goed idee om minimaal één keer per dag een update te delen.

Met minder social media content dan één post per dag, groeit het organische verkeer (gratis verkeer) vrijwel niet.

Alles leren over online marketing

Als je nog niet precies weet welke stappen je moet zetten om je online bedrijf goed gevonden te laten worden, raad ik je aan eens te kijken naar de online cursus Master Marketeer.

Hier leer je precies hoe je goede content schrijft, hoe je op de juiste manier met social media aan de slag gaat, maar ook hoe email marketing werkt en hoe je zorgt dat je meer verkoopt met je website.

Vooral als je nog nooit iets met online marketing gedaan hebt, kan de informatie die op het internet te verkrijgen, al snel te veel worden. Er zijn honderden al dan niet duizenden verschillende  strategieën.

Toch is de kans groot dat je bepaalde strategieën en tips door elkaar heen gaat gebruiken waardoor uiteindelijk niets meer werkt. Met de strategie uit Master Marketeer, heb je alle belangrijke informatie bij de hand en werk je zo je snelste weg naar succes met online marketing.

De belangrijkste dingen die je leert in de online cursus zijn:

 • Facebook adverteren
 • Email marketing
 • Copywriting
 • Online funnels (sales funnels) maken
 • Hoe je een online business succesvol maakt.

Na het volgen van deze cursus weet je precies hoe jij omzet genereert op het internet. Benieuwd hoe het werkt? Neem dan eens een kijkje bij Master Marketeer

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights