Digitale marketing, als ondernemer kun je er eigenlijk niet meer omheen. Er vindt namelijk een grote verschuiving plaats van fysieke business naar het internet.

Steeds meer bedrijven verkopen meer op het internet dan in fysieke winkels en overal er wereld zien we bedrijven die niet inspelen op de komst van het internet failliet gaan.

Maar hoe belangrijk is digitale marketing nou eigenlijk en hoe pas je dat toe in jouw bedrijf? Dat lees je in dit blogbericht

Digitale marketing voor je bedrijf

De kans is groot dat als jij een eigen bedrijf hebt, je daarvoor ook een website hebt gemaakt of hebt laten maken. Maar met alleen een website maken ben je er nog niet.

Een statische website zonder content, voegt voor je bezoeker niets toe. Daarom is het belangrijk om aan de slag te gaan met online marketing.

Het is de bedoeling dat jij zichtbaarheid creëert op het internet om ervoor te zorgen dat nieuwe klanten jou weten te vinden.

Pas dan kun je zeggen dat je een succesvolle website hebt en ben je daarmee klaar voor de toekomst.

Wat zijn de belangrijkste zaken rondom digitale marketing en je website?

Als je begint met je online zichtbaarheid te vergroten, kan ik me voorstellen dat er veel op je af komt. Je hebt geen idee wat nou belangrijk is om te doen en wat niet.

Veel ondernemers zitten er helemaal niet op te wachten om aan de slag te gaan met online marketing en focussen zich veel liever op hun core business.

Toch is het aan te raden om wel een paar uur per week tijd te nemen voor je website. Het levert je op lange termijn veel nieuwe klanten op en zorgt ervoor dat je bedrijf ook groeit als jij niet bezig bent met acquisitie.

In het begin kost het je veel werk om je online marketing systeem op te zetten, maar als het eenmaal loopt is het een bijna geautomatiseerd proces.

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor je website is het opzetten van een online sales funnel. 

Een sales funnel is eigenlijk een geautomatiseerd proces waar je bezoekers doorheen gaan voor ze uiteindelijk een aankoop doen, of een dienst van je afnemen. 

Om succesvol te zijn met online marketing voor je website zijn er een aantal dingen die je zou moeten doen. 

1. E-mail marketing

Bij de grote bedrijven zie je nog steeds dat de meeste inkomsten behaald worden uit email marketing. 

Het grote voordeel van email marketing is dat je een vertrouwensband opbouwt met je klanten. Zodra een bezoeker zich heeft aangemeld voor je email lijst, geeft deze bezoeker eigenlijk al aan dat hij jou genoeg vertrouwt om zijn of haar naam en email adres te geven. 

Van daaruit kun je dan e-mails sturen met waardevolle informatie om het vertrouwen verder op te bouwen. Je zal dan merken dat als je een promotie doet via je email marketing provider, de mensen op je email lijst veel sneller tot een aankoop over zullen gaan. 

2. Social media marketing

Vrijwel iedereen gebruikt social media en ook dit is een zeer geschikt kanaal om te gebruiken voor je online marketing. Je kunt er dan voor kiezen om social media pagina’s te maken voor diverse social media platformen, maar je kunt er ook voor kiezen om betaald te adverteren. 

Het grote voordeel van adverteren via social media is dat je heel specifiek een doelgroep kunt selecteren. Zo weet je zeker dat jij precies de juiste mensen naar je website stuurt. Dit zorgt er direct voor dat je een hogere conversieratio hebt. 

 

3. Content marketing

Om ervoor te zorgen dat er op de lange termijn steeds meer bezoekers naar je website komen is content marketing belangrijk. Content marketing houdt eigenlijk in dat je teksten schrijft voor je website. 

In deze teksten zorg je ervoor dat de belangrijke zoekwoorden waarop jij wilt gevonden verwerkt zijn. 

Hoe meer je van deze teksten schrijft, hoe meer bezoekers er uiteindelijk naar je website komen. 

Content marketing is een van de meest sterke manieren van online marketing omdat je gratis waarde geeft aan je bezoekers. Als zij dit waardevol genoeg vinden, zal je daar uiteindelijk rijkelijk voor beloond worden. 

4. Sales funnel

Om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk van de bezoekers die op je website komen ook daadwerkelijk klant worden is het belangrijk dat je een geautomatiseerd sales proces maakt op je website. 

Om dit te doen zijn er veel verschillende tools op de markt. Het is daarbij wel belangrijk dat je weet welke stappen belangrijk zijn in het sales proces en welke niet. 

Met een goede sales funnel kun je ervoor zorgen dat een groot percentage van je bezoekers je producten en diensten afneemt en nog automatisch ook. 

 

Digitale marketing

Master Marketeer, het begin voor je digitale marketing

Zoals je ziet  valt er behoorlijk wat te leren als jij ervoor wilt zorgen dat je succesvol wordt met je digitale marketing. 

Om alle bovenstaande onderdelen van online marketing op de meest succesvolle manier te leren, is het een goed idee om te werken volgens een bewezen strategie. 

In de cursus Master Marketeer leer je alle bovenstaande aspecten goed op elkaar afstemmen zodat jij een maximaal resultaat behaalt met je website. 

Sommige ondernemers willen liever alles zelf uitzoeken en kijken daarvoor oneindig YouTube video’s toch is het een stuk makkelijker om simpelweg een cursus te volgen. 

Dat scheelt je namelijk veel tijd en moeite. Daarnaast is de cursus Master Marketeer zo ingericht dat jij zo snel mogelijk successen behaald met je website. 

Niet alleen ben je dan sneller succesvol, maar je verdient dan je investering in tijd en geld binnen no-time terug. 

Ben jij benieuwd wat de cursus Master Marketeer je allemaal kan bieden? Dan raad ik je zeker aan om eens een kijkje te nemen op de pagina van de cursus.

Je kunt dan voor jezelf bepalen of de cursus iets voor je is, of dat je het als nog gaat uitzoeken via YouTube en blogs. 

 

 

 

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights