E-mail marketing automatiseren

wat is een affiliateE-mail marketing automatiseren. De mogelijkheden om met een (digitale) onderneming te groeien, zijn tegenwoordig eindeloos. Elke ondernemer kan verschillende tools gebruiken en kan zich toeleggen op verschillende vormen van online marketing. Online marketing is, met dank aan de opkomst van het internet, in de afgelopen jaren onwijs populair geworden. Dat is onder meer terug te zien in de opkomst bijvoorbeeld e-mailmarketing en social media marketing. In dit artikel willen we ons graag focussen op de eerstgenoemde variant van online marketing.

 

 

Je onderneming laten groeien

Met e-mail marketing kan je gaan groeien met jouw onderneming. Maar, dat is alleen mogelijk als je deze vorm van online marketing op de juiste manier weet in te zetten. Dit betekent onder meer dat je goed na moet denken over de inhoud van de mails en datje veel tijd moet investeren in het vergaren van de e-mailadressen. Als je eenmaal een flink e-mail bestand hebt, kan je behoorlijke resultaten gaan behalen. Om die resultaten te behalen, is het onder meer aan te raden om de e-mail marketing te automatiseren. Als je dat voor elkaar krijgt, heb je in principe geen omkijken meer naar de mailings van jouw bedrijf. In dit artikel vertellen we je graag meer over het automatiseren van de e-mail marketing.

Wat is e-mail marketing precies?

Je ziet tegenwoordig bij onwijs veel bedrijven/websites de mogelijkheid om je aan te melden voor de nieuwsbrief. Met deze nieuwsbrief is het bedrijf/website in staat om alle ontvangers via de mail op de hoogte te stellen van nieuwe producten, nieuwe aanbiedingen en nieuwe collecties. Als een mail aan één van de volgende drie voorwaarden voldoet, valt de mail te typeren als e-mail marketing:

  • De mail ligt in het verlengde van relatiebeheer
  • De mail is bedoeld om nieuwe klanten te werven
  • De mail is bedoeld om bestaande klanten te overtuigen om iets te kopen

Volgens de wet mogen deze mails alleen verstuurd worden indien de ontvanger daar zelf akkoord voor gegeven heeft. Het is dus zaak om op een efficiënte manier veel e-mails te vergaren. Dit kan je onder andere doen door een kleine korting te geven indien een bezoeker zich voor jouw nieuwsbrief aanmeldt.

Als je eenmaal een flink bestand van e-mailadressen hebt verzameld, kan je flinke resultaten gaan behalen. Om hier zo min mogelijk tijd aan kwijt te zijn, is het aan te raden om de mailing te gaan automatiseren. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

 

Succesvol online ondernemen 4

Hoe kan je e-mail marketing automatiseren?

Op een efficiënte manier zoveel mogelijk geld verdienen; dat is het doel van elke ondernemer. Door jouw mailings te automatiseren, is het zeker mogelijk om dat voor elkaar te krijgen. Het doel van een geautomatiseerde mailing is om het juiste moment de juiste boodschap naar de juiste ontvanger te versturen. Eén van de bedrijven die dit onwijs goed weet te doen, is Bol.com. Als jij op maandag naar parfums op Bol.com aan het kijken bent, krijg je al snel een mailing met daarin de nieuwste aanbiedingen op het gebied van parfum. Op deze manier weet Bol.com jou alsnog te overtuigen om een bepaalde parfum aan te schaffen.

Om dit ook met jouw onderneming voor elkaar te krijgen, zijn de volgende zaken nodig:

  • Een trigger; dit is het startmoment van de automatisering en kan een bepaalde datum/omzet bevatten./li>
  • Een campagneflow; dit is een overzicht met de berichten die je wilt gaan versturen.
  • Klantinformatie: dit is bijvoorbeeld het bezoek van een bepaalde klant aan een bepaalde categorie binnen jouw webshop. Ook het aantal jaren dat deze bezoeker al klant is of de producten die recent door hen gekocht zijn, vallen onder de noemer ‘klantinformatie’.
  • Content voor de campagne: wat wil je promoten en hoe ga je dit doen? Denk hierbij aan afbeeldingen, aan tekst, aan video’s en aan e-books.

Voorbereidingen treffen

Voordat je met een geautomatiseerde e-mail marketing aan de slag kunt, moet je dus de nodige voorbereidingen treffen. Het is tegelijkertijd ook belangrijk om te bepalen waarom je e-mail marketing in wilt gaan zetten. Heeft dit te maken met het verlangen om meer omzet te draaien? Of wil je juist jouw kosten gaan verlagen? Het is belangrijk om te beseffen dat e-mailmarketing altijd onderdeel van jouw gehele marketingplan maakt. Met de geautomatiseerde mails ben je in staat om de ontvangers van deze mails continue kennis te laten maken met jouw onderneming. Onderzoek heeft immers aangetoond dat een consument overgaat tot koop nadat hij/zij 7 keer in contact is gekomen met de verkoper.

Om e-mail marketing in te zetten, kan je gebruik maken van verschillende softwarepakketten. Deze softwarepakketten stellen jou in staat om de mails op te stellen en te bepalen naar wie en wanneer bepaalde mails verstuurd moeten worden. De ervaring leert dat je, door e-mail marketing op de juiste manier in te zetten, behoorlijk kunt gaan groeien. Besteed daarom ook veel tijd aan het vergelijken van de verschillende softwarepakketten op het gebied van e-mail marketing automatisering.

Bij het automatiseren van de e-mail marketing is het alleen van belang om op de input en output te letten. Nee, het is eveneens belangrijk om alle overige resultaten te meten. Werken de triggers in jouw mails? Worden jouw mails veelvuldig direct verwijderd? Of klikken veel mensen in jouw mails op de links? Al deze vragen moeten continue beantwoorden worden, zodat je continue jouw mailings kunt optimaliseren. Ook dit maakt onderdeel uit van het automatiseren van de e-mailmarketing.

Meer weten over e-mail marketing? Master Marketeer!

Wil je graag meer informatie over e-mail marketing? Of wil je een uitgebreid stappenplan over het automatiseren van deze vorm van online marketing? In beide gevallen kunnen wij de online cursus Master Marketeer aanraden. In deze online cursus krijg je alles tot in detail uitgelegd over e-mailmarketing. Hierbij ligt de nadruk niet alleen op deze variant van online marketing, maar wordt ook het verband tussen andere vormen van online marketing beschreven. Met dank aan deze cursus kan je e-mail marketing nóg efficiënter in gaan zetten voor jouw onderneming.

Share This
Verified by MonsterInsights