E-mail marketing tips voor je website!
E-mail marketing tips voor je website! Je website groeit niet vanzelf. Daar moet je hard voor werken. Je kunt om te groeien veel verschillende methoden inzetten. Ook kun je gaan voor content marketing, op andere websites adverteren, link advertenties kopen. Maar heb je ook al eens gedacht aan e-mail marketing? E-mail marketing is nog steeds de beste manier om klanten te werven, verkopen maar ook bekendheid te krijgen. Zo zorg je met goede e-mail marketing in een handomdraai voor een geheel nieuwe manier van verkoop.
Maar hoe begin je met e-mail marketing voor je website. Wat maakt dat je straks succesvol bent met je mailing. Zorgt dat jouw e-mails daadwerkelijk gelezen worden. Maar misschien nog wel belangrijker, dat jij met jouw mails echt iets gaat bereiken.
Wie denkt aan e-mail marketing is van mening dat het voornamelijk geschikt is voor andere grote bedrijven, merken of specialisten. Laat mij je bewijzen dat dit niet zo is. Je leest een aantal tips die je zeker gaan helpen bij het opzetten tot het hebben van succes met e-mail marketing.
Het opzetten van e-mail marketing.
Laat ik beginnen met het opzetten van een goede mailinglijst. Je moet immers ergens mee beginnen waarbij de wetgeving (AVG) ook een belangrijk aspect is. Want hoe kom je nu op een eerlijke manier aan e-mail adressen van klanten? Hiervoor kun je denken aan bestaande bezoekers van je website.
Je kunt vragen om gegevens om gerichte informatie te ontvangen. Maar vaak moet hier wel iets tegenover staan. Een White paper bijvoorbeeld. Dat lees je vaker op websites. Mensen kunnen dan een E-book of White paper krijgen in ruil voor hun e-mail adres. Nadat de bezoeker zijn gegevens heeft achtergelaten krijgt deze de downloadlink via de mail. Ping! Je eerste aanmelding voor e-mail marketing is een feit.
Om elke keer opnieuw gerichte e-mails te kunnen sturen is het belangrijk dat je meer informatie over je leden hebt. Voeg keuzes toe op de pagina waarop de bezoeker zich kan aanmelden. De meest voor de hand liggende gegevens zijn het geslacht, leeftijd, interesse. Zorg bij interesse dat het zeer overzichtelijk blijft. Beperk je tot maximaal vijf keuzes.
Waar voldoet een goede aanmeldpagina aan
Een goede aanmeldpagina voldoet eigenlijk aan een klein aantal eenvoudige eisen. Je wilt de naam van de bezoeker, het e-mail adres, geslacht maar ook de interesses. Beperk je ook tot deze gegevens. Hoe meer gegevens een bezoeker moet invoeren, hoe eerder de bezoeker stopt. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Hoe omslachtig het ook mag klinken. Een nieuw lid wil zich ook kunnen afmelden. Maak direct duidelijk hoe dit kan of geregeld is. Zo geef je nog een reden om wel voor aanmelden te kiezen.
Het is ook belangrijk om altijd de voordelen te benoemen, laat weten wat degene die zich wil aanmelden kan verwachten. Maar wees vooral eerlijk tegen elk potentieel nieuw lid.
Wat wil je bereiken met je e-mail marketing campagne?
Je hebt een duidelijk doel voor ogen wanneer je e-mail marketing wil inzetten. Tenminste dat zou je verwachten. Veel websites hebben namelijk geen enkel idee, terwijl een doel wel degelijk heel erg belangrijk is. Het doel van e-mail marketing is wat anders dan het streven naar een bepaald aantal nieuwe leden. Een doel vertelt je wat je wilt bereiken (waarom je een e-mail wil versturen). Welke doelgroep je wilt bereiken, hoe vaak je nieuwe e-mails wilt versturen. Eigenlijk is alles mogelijk om je eigen doelen te bepalen.
Een doel hebben (dus wat je wilt bereiken) is heel belangrijk om te weten hoe ver je bent met het bereiken van je doel. Je kunt op deze manier peilen of je aan je eigen verwachtingen voldoet. En zo nodig bijsturen.
Geheimen van e-mail marketing
Een goede e-mail marketing campagne voldoen aan een aantal ongeschreven voorwaarden om meer succes te hebben. Zo is zijn de campagnes relevant, persoonlijk maar ook vermakelijk. Dus geen saaie algemene e-mails meer versturen.
Een relevante e-mail versturen is zeer belangrijk. Je hebt de ontvanger al eerder gevraagd om zijn of haar interesse aan te vinken. Nu is het tijd om je belofte waar te maken. Wil de klant bijvoorbeeld alles weten over marketing, dan verstuur je dus geen mails over webhosting. Zo zorg je dat elke mail die je verstuurd bij de juiste bezoekers op de mat valt. Vergelijk het met de stickers op de brievenbus die aangeeft wat een bewoner wel of juist niet wilt ontvangen.
De ontvanger heeft bij het aanmelden ook zijn naam doorgegeven, maak daar ook gebruik van. Dat maakt elke mail al veel persoonlijker dan een algemene aanhef. Voorkom wel het gebruik van te persoonlijke berichten. Je hebt immers te maken met een potentiële klant. Hoewel het tegenwoordig een dunne lijn is, afhankelijk is van je doelgroep kan dit wel het verschil maken tussen verkopen of juist niet verkopen. Het gebruiken van de naam geeft elke e-mail kleur.
Zorg voor voldoende vermaak, voorkom een uit duizenden mails. De belangrijkste regel is dat je mails moeten aanspreken, ontzettend leuk moeten zijn waardoor deze zeker opvallen. Gebruik enige vorm van humor in mails. Er zijn hele leuke voorbeelden beschikbaar van bedrijven die dit ook doen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan coolblue. Die speelt helemaal in op actualiteit. Zonder dat ze te veel humor gebruiken. Bovendien zorgt het ook dat je de doelgroep wakker, actief maar ook geïntegreerd kan houden.