is builderall een goede website builderEen goede website: zelf maken of uitbesteden?

Een goede website is zeer belangrijk voor elke onderneming. Denk hierbij niet alleen aan de gebruikersvriendelijkheid, een prettige lay-out en de veiligheid van de website, maar ook aan de uitstraling die de website moet hebben. Hoe professioneler de website eruit ziet, des te beter je eigen reputatie. Maar wat is de beste beslissing als je een goede website wilt hebben: een website geheel zelf maken of deze taak aan een specialist uitbesteden? Als je hier meer over wilt weten, ga dan door met lezen hieronder.

 

Waarom een goede website belangrijk is

Elke ondernemer weet dat de eerste stap bij het starten van een onderneming het zorgen voor een goede website is. Aan de hand van een website kunnen je klanten je namelijk vinden en meer over je te weten komen. Daarom is het ook cruciaal om een website te maken die voldoet aan allerlei kenmerken. Potentiele klanten die interesse tonen in een onderneming gaan vaak eerst online op zoek naar informatie over het bedrijf. De website is meestal de eerste plaats waar klanten gaan kijken. Een bedrijf zonder een goede website komt onprofessioneel over. Daarnaast moet de website er netjes en professioneel uitzien. Als een bedrijf wel een website heeft maar deze ziet er onprofessioneel uit, ook dan zal de reputatie van het bedrijf niet omhoog gaan.

 

Kenmerken van een goede website

Een goede website wordt niet zomaar gemaakt. Een webdesigner moet voldoende tijd en aandacht besteden aan het produceren van de website. Dit heeft te maken met de verschillende kenmerken waar een goede website aan moet voldoen. De kenmerken waaraan een goede website herkend kan worden zijn:

  • Een goede website heeft een duidelijk doel en is gebruikersvriendelijk.
  • Het is niet moeilijk om een goede website te kunnen vinden en de content is relevant.
  • Een bedrijfs website ziet er professioneel uit en maakt gebruik van de juiste kleuren.
  • De functionaliteit en response van een goede website zijn optimaal.
  • Hoe sneller de website kan laden, des te beter.
  • Een professionele website is voorzien van een goede beveiliging middels SSL-certificaten.

 

Call to action

Verder moet een goede website bezoekers tot actie aanzetten, moet de wijste beschikken over goed beeldmateriaal van hoog kwaliteit, moet de taal makkelijk te begrijpen zijn, moeten storingen amper voorkomen en is het nog belangrijk dat de website makkelijk te delen is op social media.

 

Wanneer zelf een website bouwen?

De kosten om een website te laten bouwen kunnen vrij hoog oplopen. Daarom kiezen veel ondernemers al gauw om zelf een eigen website te maken. Er zijn verschillende manieren om zelf een professionele website te bouwen. De eerste stap is om een domeinnaam te claimen en om een CMS te regelen. Wij raden je aan om te kijken naar de verschillende mogelijkheden van Builderall. Met Builderall kan je makkelijk en snel zelf een gebruikersvriendelijk, professioneel uitziende en goed werkende website creëren met een aantrekkelijke lay-out.

website aanpassen

Wanneer uitbesteden?

Het uitbesteden van de taak om een goede website te bouwen kan in veel gevallen een uitstekend idee zijn. Het is verstandig om een website door een professioneel te laten bouwen die verstand en ervaring heeft met deze werkzaamheden. Daarnaast bespaar je zelf aanzienlijk veel tijd door de taak uit te besteden. Heb je geen verstand van coderen, ook dan kan je de klus beter in handen van een professioneel overlaten. Je wilt immers dat je website er professioneel uit zal zien. Door het uitbesteden van deze klus weet je zeker dat het design van de website uniek is, dat de website goed vindbaar is en dat de support bij de kosten van het uitbesteden is inbegrepen. Zo weet je zeker dat je altijd bij de specialist terecht kunt voor vragen, problemen of storingen.

 

Zijn er nadelen bij het uitbesteden?

Natuurlijk komen er bij het uitbesteden van het bouwen van een goede website ook bepaalde nadelen kijken. Zo moet je rekening houden met de tijd die het aanpassen van de website in beslag neemt. Je hebt het beheer van de website niet zelf in handen, wat het maken van aanpassingen moeilijk maakt. Je moet eerst contact met de specialist die de website beheert opnemen om de aanpassing door te voeren. Daarnaast is het controleverlies ook een nadeel aangezien je zaken zoals de marketing, SEO en het design van de website zelf niet in eigen handen hebt. Tenslotte moet je rekenen op vrij hoge kosten als je een goede website wilt hebben. Goede websites zijn immers niet bepaald goedkoop.

 

De juiste keuze maken

Een groot dilemma waar veel startende ondernemers tegenaan botsen is de vraag van het zelf maken of uitbesteden van een website. Deze keuze lijkt voor de hand liggend, maar zo makkelijk is het vaak niet. Meestal speelt het budget ook een grote rol bij kleinere ondernemers waardoor ze al gauw kiezen om zelf een website te gaan bouwen. De keuze is vrijwel persoonsgebonden. De ene ondernemer heeft een ruimer budget maar amper tijd, terwijl de ander een beperkt budget heeft maar wel beschikt voer de juiste mate van ervaring en kennis om zelf aan de slag te gaan met het maken van een website. Hou rekening dat als je kiest voor het uitbesteden van de klus, dat je veel meer tijd bespaart maar ook meer gaat uitgeven. Als je zelf de website gaat maken is het een tijdrovende taak maar je bespaart aanzienlijk op de kosten die hoog op kunnen lopen.

 

Een goede website voor jouw onderneming

Als je overweegt om een goede website voor je onderneming te maken, dan moet je al gauw kiezen of je er zelf voor gaat of dat je het bouwen van de website in handen van een professioneel gaat overlaten. Als je zelf aan de slag gaat met het bouwen van een website, dan zijn er allerlei programma’s die je kunnen ondersteunen om makkelijk en snel professionele en gebruikersvriendelijke websites te maken. Laat je het liever aan de specialisten over? Kijk vooral naar de mogelijkheden van Builderall, bekend om het bouwen van professioneel ogende websites van hoogwaardig kwaliteit die aan alle kenmerken van een goede website voldoen.

 

 

Wil jij nu zelf uitvinden welke mogelijkheden Builderall te bieden heeft? Ga dan verder naar de pagina van builderall en start vandaag nog met jouw proefversie.

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights