Gratis wordpress site makenAls je een WordPress website wil maken maar er geen geld aan uit wil geven is het via WordPress mogelijk om een gratis WordPress website te maken. Een gratis WordPress website heeft wel een aantal voordelen maar ook heel veel nadelen. In dit blogbericht vertel ik je meer over het maken van een gratis WordPress website.

 

 

Een gratis WordPress website maken

 

Een gratis WordPress website maken klinkt natuurlijk aantrekkelijk. Je hebt dan een live website zonder dat je kosten voor hosting en een domeinnaam hoeft te betalen. Ook wordt een gratis website gewoon geïndexeerd door Google en kan je er best goede resultaten mee behalen.

Maar een gratis website brengt ook een heleboel nadelen met zich mee. Je hebt namelijk geen volledige vrije keuze in de domeinnaam. Je kunt ook niet veel doen met de lay-out van je website. En je bent afhankelijk van een ander als het gaat om je website.

Als WordPress besluit dat jouw gratis website niet voldoet aan de richtlijnen kan het zomaar eens zijn dat ze je website opheffen. Ook is het hebben van een gratis website niet handig omdat WordPress advertenties van Google laat zien op jouw website.

Jij bepaalt zelfs niet waar de advertenties komen te staan op je website, en dat kan je website behoorlijk lelijk maken.

 

Een betaalde WordPress website is niet duur

 

Het lijkt aantrekkelijk om een gratis WordPress website te maken, maar je kunt veel meer met een betaalde website. Daarnaast is de website als je ervoor betaald ook echt helemaal van jezelf. Dat betekent ook dat je er zelf voor kan kiezen of je advertenties op je website wil laten zien en ook waar je ze wil neerzetten.

Daarnaast kun je met een betaalde WordPress website veel meer verschillende lay-outs kiezen en kun je zelf de lay-out nog helemaal aanpassen als je dat zou willen.

Daarnaast hoef jij je ook geen zorgen te maken of je website blijft bestaan. Zolang jij je hosting en domeinnaam houdt, blijft de website van jou.

 

Hier moet je op letten als je een gratis WordPress website gaat maken

 

Zoals hierboven al beschreven is een gratis WordPress website maken mogelijk. Het is alleen niet de beste keuze.

 

Overstappen van Gratis naar een betaalde website

 

Als je eerst een gratis website gaat maken, is de overstap naar een betaalde WordPress website niet makkelijk. In veel gevallen is het nog slimmer om helemaal opnieuw te beginnen dan de website over te verhuizen.

 

Beperkte mogelijkheden

 

Met een gratis website kom je er al snel achter dat je heel veel dingen die je eigenlijk graag wil doen met je website, bij een gratis versie niet mogelijk zijn. Hierdoor ben je direct beperkt in mogelijkheden en loop je op lange termijn vast.

 

Minder professioneel

 

Als je kiest voor een gratis website maak je eigenlijk gebruik van een sub domein. Dit staat niet zo professioneel en het straalt voor je bezoekers veel meer professionaliteit uit als je gaat voor een eigen domeinnaam.

Als je wel besluit te kiezen voor een eigen domeinnaam, en je gaat een Nederlandse website maken, zorg er dan voor dat je een .nl domein kiest. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat Nederlandse website bezoekers veel eerder op een .NL  domein klikken dan andere domein extensies.

 

WordPress zelf is altijd gratis

 

WordPress is software dat wordt geschreven door allerlei mensen (open-source software) Hierdoor kan WordPress geen geld vragen voor het product. Door een gratis website aan te bieden kunnen ze geld verdienen aan jouw gratis website. Dit doen ze door advertenties te plaatsen op je website.

Vaak zie je dat de advertenties die worden getoond op je gratis website helemaal niet aansluiten bij je content. Dit straalt geen professionaliteit uit en dat kost je uiteindelijk bezoekers.

Helemaal als je een affiliate website gaat maken is het veel beter om direct een domeinnaam en hosting te nemen. Je zegt dan ook direct tegen jezelf dat je het serieus gaat nemen en gaat er dan harder mee aan de slag.

 

Gratis wordpress site maken

 

WordPress website maken

 

Als je toch een gratis website wil maken, kun je dat heel eenvoudig doen via WordPress.com. Hier volg je dan simpelweg het stappenplan en je website staat klaar.

Als je een betaalde website wil maken, kost het je iets meer werk maar daarna levert het je ook veel meer op.

Om een betaalde WordPress website te maken, moet je eerst Hosting nemen. Dit kun je aanschaffen bij een hosting provider en daar ook direct je Domeinnaam bestellen.

Na het aanschaffen van hosting en een domeinnaam kun je de twee (als dat nog niet automatisch gedaan is) met elkaar koppelen.

Vervolgens ga je dan naar het Admin gedeelte van je hosting en kun je daar met een druk op de knop WordPress installeren op je domeinnaam.

Tijdens het installatie proces kun je dan een gebruikersnaam en wachtwoord voor je website opgeven waar je na de installatie mee kan inloggen in de achterkant van je website.

 

WordPress instellen

 

Als je je inloggegevens hebt, ga je naar jouwdomein.nl/wp-admin. Vervolgens log je in met je inloggegevens en kun je aan de slag met het personaliseren van je website. Telkens als je aan je website wil werken kun je op deze manier inloggen.

Als je niet weet hoe je WordPress goed moet instellen kun je daar genoeg over vinden op het internet. Ook is er een perfecte online cursus die je in stappen laat zien hoe jij je eerste WordPress website helemaal goed installeert.

Als je dat een keer gedaan hebt, is het maken van je volgende website al heel makkelijk. Ook weet je na het volgen van zo een cursus hoe je je website aanpast en onderhoudt.

 

Cursus

 

Ben jij benieuwd hoe je snel en makkelijk een goede WordPress website neerzet? Dan is de onderstaande cursus voor jou. Hier wordt je stap voor stap begeleidt om je eerste website online te krijgen. Het lijkt allemaal heel moeilijk maar als je het eenmaal door hebt valt het wel mee.

Lees hieronder meer over de cursus en maak daarna direct je eerste echte WordPress website.

 

Share This
Verified by MonsterInsights