Wil je producten verkopen? Of wil je je diensten aanbieden? Dan is een website onmisbaar. Dit is namelijk een effectieve manier om je klantenkring te vergroten. Veel ondernemers willen de prijs laaghouden en kiezen ervoor om hun eerste website zelf te maken.
Waar moet je precies aan denken als je je eerste website gaat maken? En is het wel verstandig om hier eigenhandig aan te sleutelen? Daar ga je in dit artikel achter komen. We proberen al je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Ben je er klaar voor? Lees dan snel verder.
Waarom moet ik een website maken?
Het internet is ontzettend uitgebreid. De afgelopen jaren stonden in het teken van ontwikkeling en vernieuwing. Er zijn dus veel websites bijgekomen – van webshops tot informatieve blogs. Naar schatting zijn het miljoenen.
Heb je je eigen onderneming? Of heb je plannen in die richting? Misschien vraag je je af waarom je een website moet maken. De kans is namelijk groot dat je dit aan alle kanten wordt aangeraden. We hopen dat de onderstaande punten meer opheldering geven:
- Diensten of producten op je website zijn vindbaar: Als je fysieke diensten of producten aanbiedt, dan kun je slechts een kleine groep mensen van dienst zijn. Zij zijn tenslotte van je locatie afhankelijk. Als je je eerste website online zet, dan kun je meer klanten van dienst zijn.
- Je klantenkring vergroten: Zoals je hierboven kunt lezen, kun je meer mensen aan producten of diensten helpen als je deze online zet. En dit heeft een positief effect. Waarom? Omdat je vanzelf meer klanten krijgt. Huidige klanten keren terug of verwijzen anderen naar jou door. Een grotere klantenkring betekent meer omzet.
- Bezoekers hechten waarde aan informatie: Als je online onvindbaar bent, dan is het onmogelijk om informatie over jezelf of over je bedrijf te geven. De kans is klein dat klanten je daarvoor bellen. Als klanten geen informatie vinden, dan haken zij af. Zij zien dit namelijk als ‘schimmig’ of ‘onbetrouwbaar’.
- Producten in de etalage: Als je producten verkoopt, dan wil je deze laten zien en onder de aandacht brengen. Als klanten niet in staat zijn om je winkel te bezoeken, dan moet je het over een andere boeg gooien. Door je producten online te zetten – met prachtige foto’s en productbeschrijvingen – zet je deze online in de etalage. En dat voor een groter publiek.
Uit de bovenstaande punten kunnen we concluderen dat je eerste website ooit onmisbaar is. Ook als je géén ondernemer bent, heeft deze een onschatbare waarde. Hoe dat precies zit? Daar vertellen we je later meer over.
Zijn websites alleen voor ondernemers?
Nee. Absoluut niet. Ook als je géén producten verkoopt of diensten aanbiedt, is het een goed idee om je allereerste website te maken. Het internet is niet alleen geschikt voor professionele doeleinden. Hier mag en kun je je ei kwijt. Met andere woorden: je hoeft niets te verkopen.
Misschien ben je graag creatief bezig. Of wil je aandacht vragen voor maatschappelijke problematiek. Hier kan je eerste website goed bij van pas komen. Zo kun je je ideeën of creaties namelijk onder de aandacht brengen. Je kunt het hobbymatig doen of met het doel om verdere bekendheid te creëren. Dat is natuurlijk aan jou om te bepalen. Probeer het eens uit!
4 tips als je je eerste website gaat maken
Je allereerste website maken moeilijk? Nee, dat hoeft het niet te zijn. Als je weet waar je op moet letten en wat belangrijk is, dan ben je al een heel eind. We hebben 4 tips voor je samengesteld die je op weg helpen. We hopen dat je hier iets mee kunt.
Tip 1: Wat zou je graag willen?
Wat wil je met je website bereiken? Wil je alleen informatieve blogs plaatsen? Of wil je professionele diensten onder de aandacht brengen? Dat is allesbepalend voor de inrichting van je website. Bedenk van tevoren wat je wil.
Tip 2: Kies software voor beginners
Er zijn verschillende soorten software waar je je eerste website mee kunt samenstellen. Wanneer je hier gericht naar zoekt, dan zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Voor je eerste website is het vooral belangrijk dat de software toegankelijk en makkelijk in gebruik is. Zoek hier gericht naar.
Heb je niets kunnen vinden of wil je advies hierover? Lees het artikel verder – want hier komen we later op terug.
Tip 3: Zoek naar inspiratie
Door soortgelijke websites te bezoeken, krijg je vanzelf meer ideeën voor je eigen website. Bijvoorbeeld over de inrichting, de teksten of de foto’s. Dit kan helpend zijn als je je eerste website gaat maken. Zoek naar ondernemers in je eigen vakgebied voor het beste resultaat.
Let op: Het is niet de bedoeling dat je de websites exact gaat kopiëren. Geef hier altijd een eigen draai aan.
Tip 4: Denk na over SEO
Ook als je geen informatieve blog start, zijn teksten eveneens zo belangrijk. Deze voorzien je bezoekers immers van de juiste informatie. Om gevonden te worden binnen het grote spinnenweb van het internet, is het belangrijk om SEO toe te passen.
Wanneer je geen kennis hebt over SEO, is het vrijwel onmogelijk om goed resultaat te boeken. In dat geval kun je het uitbesteden aan een professionele tekstschrijver. Klik hier voor meer informatie over SEO.
Conclusie – Zo maak je je eerste website
Ben jij niet in het bezit van een website? En ben je ondernemer? Dan is een eigen site onmisbaar te noemen. Dit kan je helpen om je diensten effectief onder de aandacht te brengen. In dit artikel hebben we 4 tips gegeven voor als je je eerste website gaat maken.
Wil je de kosten zo laag mogelijk houden? En wil je je allereerste website liever niet uitbesteden? Voor de beste software ga je naar Builderall. Dit is een veelgebruikt platform onder zowel beginnende als professionele websitebouwers.
Voor een klein maandelijks bedrag kun je je website laten beveiligen en schaf je je eigen domeinnaam aan. Met Builderall maak je zowel webshops als blogs. Waar wacht je nog op? Droom niet langer en maak met behulp van Builderall je allereerste website. Aanmelden is simpel en snel.