Eigen bedrijf starten ideeen 1Je wil een eigen bedrijf starten maar hebt nog niet zo veel inspiratie. Wat belangrijk is om een bedrijf te starten is dat je eerst een idee moet hebben. Pas als je weet wat je ongeveer wil gaan doen, kun je gaan beginnen.

Veel ideeën om een eigen bedrijf te starten kosten veel geld, en zijn vaak onbereikbaar. In dit blogbericht geef ik je een aantal mogelijkheden waarmee jij een bedrijf kan starten zonder te veel gedoe.

Je hoeft namelijk tegenwoordig geen fysiek bedrijf meer te beginnen omdat je alles gewoon online kan laten lopen. Het enige wat je daarvoor moet leren is hoe online marketing werkt.

 

4 Ideeën om een eigen bedrijf te starten

 

Er zijn genoeg Ideeën om een eigen bedrijf te starten. Vooral online zijn er tegenwoordig heel veel mogelijkheden. Tegenwoordig verplaatsen we ons steeds meer online en worden de meeste aankopen online gedaan. Daarom is het een goed idee om er over na te denken om een online bedrijf te starten. Hier liggen namelijk steeds meer kansen terwijl de fysieke bedrijven steeds vaker moeite hebben om overeind te blijven.

 

Freelancen

 

Een van de snelste manieren om geld te verdienen met een eigen online bedrijf is Freelancen. Bij freelancen doe je iets waar je goed in bent en vraagt daar vervolgens geld voor.

Als je bijvoorbeeld goed teksten kan schrijven kun je je eigen tekstbureau beginnen. Ook kun je bijvoorbeeld als je een Online marketing diploma hebt, een online marketing bedrijf beginnen.

Om te kunnen freelancen hoef je geen diploma’s te hebben. Je moet alleen je klanten kunnen laten zien dat je echt kan wat je beloofd.

Als je niet direct aan klanten kan komen, kun je ook potentiële klanten de eerste opdracht gratis aanbieden. Hierdoor kunnen ze zien wat jij voor ze kan betekenen en kun je het daarna tegen vergoeding doen.

Met bijna elke vaardigheid die je kan bedenken kun je freelancen. Maak een website, biedt jezelf aan en ga aan de slag.

 

Webshops

 

Elk jaar starten er duizenden webshops en er is nog steeds ruimte genoeg. Je kunt bijna gratis je eigen bedrijf als webshop starten en je kunt er bijna al je ideeën in kwijt. Ook maakt het niet uit welke producten je kiest. Als je maar zorgt dat je weet hoe veel de producten waard zijn en wat je ervoor kan vragen.  Er zijn diverse manieren waarop je een webshop kan starten. Je kunt ervoor kiezen om van een bepaald product voorraad te gaan inkopen om deze te gaan verkopen op je website.

Ook kun je ervoor kiezen om te werken met dropshipping. Met dropshipping heb je geen eigen voorraad maar spreek je met de leverancier van het product af dat telkens wanneer iemand een product op je website bestelt, de leverancier dit product rechtstreeks naar de klant stuurt. Meestal betaal je dan een keer in de maand voor de totale afname bij de leverancier.

Ook bij webshops kun je kiezen om affiliate marketing toe te passen. Als je een WordPress website hebt, kun je Woocommerce installeren. Dit is een webwinkel plugin die het ook mogelijk maakt om affiliate producten te tonen in je webwinkel.

Zo krijgen je klanten de ervaring van een normale webwinkel en worden ze op het moment dat ze het product willen gaan kopen, doorgestuurd naar de aanbieder van het product.

 

Online handelen via het internet

 

Een mooie manier een eigen bedrijf te starten is om te gaan handelen in tweedehands producten. Je kunt hiervoor een product categorie uitkiezen die je interessant vindt en hiervan alles leren over de waarde.

Hoe meer verstand je krijgt van bepaalde producten hoe makkelijker je kan analyseren hoe veel iets waard is.

Vervolgens ga je dan rondkijken op het internet (marktplaats, Ebay) om te kijken of je de producten die je wilt gaan verkopen goedkoop kan inkopen. Na dat je ze dan goedkoop hebt ingekocht zet je ze weer voor een duurder bedrag op het internet.

Je kunt je ingekochte spullen dan aanbieden op marktplaatsen maar je kunt er ook een eigen website voor maken. Het voordeel van een eigen website is dat je dan een vast klanten kring kan opbouwen die geïnteresseerd zijn in de producten die je aanbiedt.

 

Virtual assistent

 

Een van de beste ideeën om een eigen bedrijf te starten in deze tijd is om virtual assistent te worden.  Een virtual assistent is iemand die alle online werkzaamheden voor een website of online bedrijf kan overnemen. Meestal wordt dit gedaan vanaf huis of in sommige gevallen via een groot kantoor.

Als je gaat werken als virtual assistent kun je voor jezelf bepalen welke taken je van bedrijven wil overnemen. Dit kan variëren van e-mails beantwoorden tot klantenservice en support.

Er zijn heel veel bedrijven die staan te springen om een virtual assistent. Vooral om het uitvoeren van de online activiteiten. De meeste ondernemers willen graag online aanwezig zijn maar hebben daar zelf te weinig tijd voor.

Veelal gaat het dan om taken als website teksten schrijven, Social media pagina’s onderhouden en email marketing bijhouden.

 

Eigen bedrijf starten 3

 

Online marketing taken

 

Zelfs als je nu geen verstand hebt van online marketing kun je dit relatief eenvoudig leren. Door een online cursus te volgen leer je snel de belangrijkste aspecten van online marketing en kun je deze gaan aanbieden als virtual assistent. Je hoeft lang niet alles te weten om ermee te beginnen.

Als je eenmaal begonnen bent als virtual assistent krijg je vanzelf te horen welke taken je moet gaan uitvoeren. Pas dan ga je praktijk ervaring op doen en leer je elke dag een beetje bij.

Hoe beter je dan wordt in je functie als Virtual assistent hoe meer geld je kan vragen voor je diensten.

Met de online marketing cursus Master Marketeer leer je niet alleen de basis van online marketing, maar leer je ook direct werken met bewezen systemen en strategieën. Door dit te leren heb je direct een voorsprong op je concurrenten.

Wil jij online marketing diensten gaan verkopen, en wil je alle belangrijke kneepjes van het vak leren? Dan is het een goed idee om te beginnen met Master marketeer. Na het volgen van deze cursus kun je direct met je eigen bedrijf starten.

 

Klik nu hier als je meer wilt weten over Master Marketeer en het online programma wilt bekijken!

 

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights