Voor nieuwe bedrijven is het soms lastig om mensen voor hun producten te vinden en dat groter te maken. Bloggers? Die bouwen eerst aan een publiek met goede verhalen. Daarna denken ze pas: “Hoe maak ik hier geld mee?” Een blog voor de lol? Simpel. Maar wil je er echt aan verdienen? Een eigen blog website maken is mogelijk, maar je moet wel slim te werk gaan.

Dit artikel staat daarom volledig in het teken van een eigen blog website maken. We bespreken wat belangrijk is en wat je site maakt of breekt. Klim je graag in de pen of heb je veel te vertellen? Lees dan vooral verder.

Om te beginnen: Wat is een blog precies?

Een eigen blog website maken hoeft niet moeilijk te zijn. Maar dat kan het echter wel worden. Want als je niet weet wat een blog precies is, is het vrij moeilijk om het gewenste resultaat te bereiken.

Een blog is een website waar bloggers regelmatig content plaatsen. Dit is voornamelijk content in de vorm van geschreven teksten, over uiteenlopende onderwerpen. Dat bepaalt de schrijver – ook wel de blogger genoemd. Bloggen gaat verder dan alleen maar regelmatig een stukje tikken. Tuurlijk, die stukjes moeten er zijn, maar dat is pas het begin. Je blog moet ook de wereld in, via social media bijvoorbeeld.

Mensen struikelen niet zomaar over jouw blog, je moet ze een handje helpen. Promoties via social media helpen, maar ook het gebruik van keywords is aan te raden. En je blog vraagt ook om wat onderhoud. Er komt dus meer bij kijken. Als blogger moet je dus bereid zijn om hard te werken, zodat je website in de spotlights wordt gezet.

Wat zijn de voordelen van een blog beginnen?

Bloggen is een geweldige aanvulling als ondernemer. Het is een manier om je diensten of producten op de kaart te zetten. Ben je geen ondernemer? Ook in dat geval is bloggen het overwegen waard. Een eigen blog starten brengt verschillende voordelen met zich mee:

Eigen blog starten

  • Creativiteit: Heb je een liefde voor schrijven en wil je je creativiteit delen? Daar leent een blog zich prima voor. Langere tijd werden blogs gebruikt als internetdagboeken. Het is een plek waar je advies kunt geven, vragen kunt stellen én kunt delen.
  • Doelgroep bereiken: Via een blog is het vrij gemakkelijk om je doelgroep aan te spreken en te bereiken. Jij moet er als blogger voor zorgen dat je interessante content schrijft.
  • Klantenkring vergroten: Dankzij blogberichten geef jij interessante en waardevolle informatie weg over je aanbod als ondernemer. Dit kan er dus voor zorgen dat je je klantenkring en verkopen vergroot. Welke ondernemer wil dat nu niet?
  • Scoren op de lange termijn: In het algemeen heeft een blogpost maanden tot jaren nodig om vindbaar in Google te worden. Dat is geen ramp, want dit betekent resultaten op de lange termijn. Want als je ervoor zorgt dat je SEO op de juiste manier gebruikt, kan jouw geschreven post jaren later nog gevonden worden en nieuwe lezers opleveren. Geweldig, niet waar?

Waar moet een eigen blog website aan voldoen?

Dat is geen onbelangrijke vraag. Want als je wil dat je blog website succesvol wordt, is het verstandig om je hierin te verdiepen. Er zijn nog steeds bloggers die veel gemaakte fouten maken, wat negatieve gevolgen heeft voor de site en de vindbaarheid daarvan.

Daarom zijn er een aantal punten waar een eigen blog website minimaal aan moet voldoen. Niet alleen voor Google, maar ook voor je lezers is het belangrijk dat zij een goede ervaring overhouden aan het bezoek. Lees je verder?

1.      Vriendelijk in gebruik

Bij het maken van een website is het belangrijk dat deze vriendelijk in gebruik is voor je bezoekers. Met andere woorden: gebruiksvriendelijk. Dit betekent simpelweg dat bezoekers makkelijk hun weg kunnen vinden.

Knoppen moeten duidelijk zichtbaar en makkelijk te gebruiken zijn, en alles moet netjes en overzichtelijk zijn, zonder dat dingen door elkaar lopen. Lezers willen snel een antwoord hebben op hun vraag.

Ze hebben in het algemeen weinig geduld. Door alles overzichtelijk te houden, zorg je ervoor dat iedereen makkelijk met je website overweg kan. Van de ervaren internetgebruikers tot de beginners.

2.      Ondersteun geschreven content met afbeeldingen

De blogs van vandaag de dag zien er anders uit dan jaren geleden. In de beginjaren bestonden deze sites slechts uit lappen tekst en verder niets. Wees eens eerlijk, nodigt een lap tekst uit om te lezen? Waarschijnlijk niet. Daarom zijn afbeeldingen een belangrijk onderdeel van een eigen blog website.

Een website gevuld met afbeeldingen van lage kwaliteit komt onprofessioneel over. Daarnaast geven afbeeldingen vaak ondersteunende informatie. Maar als de kwaliteit van deze afbeeldingen laag is, valt deze informatie natuurlijk niet te lezen.

Zorg ervoor dat de afbeeldingen op je website van hoge kwaliteit zijn, maar dat het bestand niet té zwaar is voor je website. Hierdoor gaat de laadsnelheid naar beneden.

Eigen blog website maken

3.      Een “over jou” pagina

Betrouwbaarheid is voor internetgebruikers belangrijk. Zeker als zij een product of dienst afnemen. Door meer over jezelf te vertellen creëer je betrouwbaarheid en het komt persoonlijker over. Wijd hier vooral een pagina aan.

4.      Garandeer veiligheid op je eigen blog website

Met alle kapers op de kust is veiligheid op het internet belangrijker dan ooit. Als je een eigen blog website maakt, is dit een belangrijk aspect. Als je site niet veilig is, komt deze onbetrouwbaar over op je bezoekers. De aanvraag van een SSL-certificaat is de eerste stap, maar zorg er daarbij ook voor dat privacy gegarandeerd kan worden.

Conclusie – Wil je een eigen blog website maken?

Een blog kun je voor verschillende doelen inzetten. Je kunt je onderneming promoten, maar het is ook een plek om je ervaringen of kennis te delen, waarna je geld kunt verdienen door bijvoorbeeld samenwerkingen aan te gaan met merken.

Wil jij nu ook je eigen blog website maken, maar heb je hier verder geen ervaring mee? Bij Builderall kun je voor een laag bedrag een professionele website maken. Blogs, maar ook webshops zijn geen enkel probleem. Meld je vandaag nog aan!

Share This
Verified by MonsterInsights