Eigen onderneming starten? Als jij voor jezelf wilt beginnen heb je daar natuurlijk tegenwoordig ontzettend veel keuze in. Je kunt ervoor kiezen om een fysiek bedrijf te starten maar je kunt er ook voor kiezen om op het internet te beginnen.

Aangezien we in een digitaal tijdperk leven, is het waarschijnlijk een goed idee om online te beginnen. In dit artikel lees meer over het online beginnen van een bedrijf, wat de voordelen ervan zijn en hoe je met een online bedrijf meer succes kunt behalen. Lees verder.

Waarom zou je voor jezelf beginnen?

Als je voor jezelf begint, brengt dat natuurlijk veel voordelen met zich mee. Je kunt je eigen werktijden bepalen, je hebt geen baas die continu in je nek loopt te hijgen, je kunt op vakantie gaan zonder dat je daarvoor toestemming hoeft te vragen etc.

Toch moet je niet licht denken over het voor jezelf beginnen. Als jij op je werk geen werk verricht, wordt het werk alsnog gedaan door je collega’s, maar als je in je bedrijf besluit een dagje niets te doen, staat je bedrijf stil.

Als je gaat beginnen met je eigen bedrijf, is het belangrijk om te weten dat het hard werken is.

Toen ik voor mezelf begon dacht ik dat het allemaal een stuk makkelijker zou worden, kortere werkdagen, veel meer vrije tijd enzovoorts.

Nu weet ik dat als je net begint met een eigen bedrijf, dat jij eigenlijk elke speler bent in het werkleven.

Alle taken die komen kijken bij het starten van een bedrijf zijn voor jou. Totdat je zo ver bent dat je eventueel een medewerker kunt aannemen.

Als je voor jezelf wilt beginnen op het internet, klopt het dat je een stuk minder werk hebt dan wanneer je een fysiek bedrijf begint, toch moet je de werkzaamheden niet onderschatten.

Voordat je gaat beginnen moet je direct al een goede waarom voor jezelf vaststellen. Waarom wil jij beginnen met een eigen onderneming op het internet? Als je motivatie is dat je minder hoeft te werken, ga je het vooral in het begin heel lastig krijgen.

Fysiek bedrijf of een online onderneming starten op het internet

Een fysiek bedrijf is mooi, maar brengt over het algemeen veel meer risico’s met zich mee dan wanneer je online begint. De kosten voor een online bedrijf zijn in de opstartfase een stuk lager dan een fysiek bedrijf.

Daarnaast heb je met het starten van je eigen onderneming op het internet, veel meer flexibiliteit. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk starten vanuit huis en heb je niet direct een pand nodig.

Dat maakt je direct ook locatie onafhankelijk. Bijna alle soorten business kun je volledig online doen.

Ook kun je in veel gevallen met een minimaal kapitaal starten op het internet. De opstartkosten zijn zo laag, dat je zelfs nog met 250 euro kunt beginnen.

Eigen onderneming starten, dit moet je weten voordat je begint

Als je succesvol wilt worden met je eigen onderneming op het internet, is het een goed idee om veel te leren over online marketing.

Online marketing zorgt er namelijk voor dat jij gevonden wordt op het internet. Zolang er niemand naar je website komt, ga je online ook geen geld verdienen. Het is daarin dus belangrijk dat je je gaat verdiepen in de volgende onderdelen:

  • Webdesign
  • Content marketing
  • SEO (Search Engine Optimization) Zoekmachine optimalisatie
  • E-mail marketing
  • Social media marketing
  • Conversie optimalisatie

Dat lijkt voor nu misschien heel veel, maar in werkelijkheid valt het wel mee. Als je eenmaal je weg vindt in de wereld van online marketing, vallen alle bouwstenen al snel op de plaats.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat je in veel gevallen met een eigen onderneming starten op het internet, niet direct geld verdient. Een website moet je namelijk eerst opbouwen.

Pas als je alle bovenstaande elementen consistent toepast op je website, zal je daar uiteindelijk resultaat uit halen.

Het heeft soms behoorlijk wat tijd nodig voor je website om een goede reputatie op te bouwen.

Wel kun je met social media marketing ervoor zorgen dat er al sneller bezoekers naar je website komen.

Hoe veel kun je verdienen?

Hoe veel geld je met een eigen online onderneming kunt verdienen verschilt per persoon. Uiteindelijk ligt het er maar net aan hoe veel jij gaat werken aan je business en welke stappen je zet.

Als jij het lekker rustig aan doet, en twee uurtjes per dag werkt, kun je ook geen grote snelle resultaten verwachten. Het duurt dan over het algemeen een heel stuk langer voordat jij geld gaat verdienen.

Ook als je een online onderneming gaat starten is het vooral belangrijk dat je in het begin heel veel en hard werkt. Hierdoor krijg je sneller bezoekers naar je website en is de kans groot dat je sneller geld gaat verdienen.

Pas als je al wat geld verdient, kun je eventueel zelf een stapje terug doen en andere mensen inhuren om bepaalde taken van je over te nemen.

Uiteindelijk is een online bedrijf niet heel anders dan een fysiek bedrijf. Je kunt er oneindig veel geld mee verdienen als je het maar op de juiste manier aanpakt.

Dat betekent vooral dat je een goede marketing strategie moet hebben, waarop je kunt blijven bouwen.

Master Marketeer

Zoals eerder in dit blogbericht al besproken zijn er een aantal belangrijke dingen die jij zou moeten leren over online marketing,

In de cursus master marketeer leer je al deze onderdelen. Van email marketing tot het succesvol maken van je eigen online onderneming.

Het maakt niet uit of je al het een en ander weet over online business, of dat je een absolute beginner bent.

Als je een goede strategie hebt, is de kans een stuk groter dat je succes krijgt, dan wanneer je van alles probeert, zonder dat je weet wat je aan het doen bent.

Wil jij direct goed beginnen met een bewezen strategie? Dan raad ik je zeker aan eens te kijken naar de cursus Master Marketeer.

 

[inbound_button font_size=”20″ color=”#0080ff” text_color=”#ffffff” icon=”arrow-circle-right” url=”http://www.paypro.nl/producten/Master_Marketeer/47131/33254″ width=”” target=”_self”]Klik hier om een kijkje te nemen op de cursus pagina [/inbound_button]

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights