Eigen website maken? Ben jij van plan om aan de slag te gaan met je eigen website, maar weet je nog niet precies waar je moet beginnen? Als je gaat bouwen komt er vooral in het begin veel op je af.

Je weet nog niet precies welke stappen je moet zetten om je website online te krijgen, ook heb je geen idee hoe er bezoekers naar je website komen.

In dit blogbericht gaan we je meer vertellen over de eerste stappen die je kunt zetten om je eigen website te maken. De makkelijkste manier om te beginnen is een WordPress website maken. Lees verder.

Je eigen website maken

Je eerste eigen website maken is natuurlijk een hele uitdaging. Daarnaast is het ook spannend en heb je waarschijnlijk al een hele boel ideeën. Het kan zijn dat je hebt gehoord dat er geld te verdienen valt met een eigen website, of dat je een bedrijf hebt en daar een website voor nodig hebt.

Het maakt niet uit wat jouw reden is om een website te beginnen, het is vooral een leuke en interessante uitdaging. Daarin helpen we je graag verder.

Als je je eerste website gaat maken raad ik je aan om te beginnen met WordPress. WordPress is een CMS (content management Systeem, die je de mogelijkheid geeft om je website op je eigen manier in te richten.

Je kunt er dan voor kiezen om een informatieve website te maken, een blog of een webshop.

Er is geen goede of slechte keuze in dit geval. Het ligt er namelijk maar net aan wat voor jou het doel is om een website te bouwen.

Hoe maak je een website?

Zoals al eerder besproken is de beste manier om een site te maken met WordPress.

Toen WordPress net op de markt kwam was het alleen maar bedoelt voor het maken van een blog. Tegenwoordig is WordPress uitgegroeid tot een van de grootste content management platformen in de wereld.

Niet alleen gebruikt bijna iedere blogger WordPress, ook de grotere bedrijven in de wereld stappen over naar WordPress.

Dat komt vooral omdat met WordPress de mogelijkheden oneindig zijn. Dat betekent natuurlijk ook direct dat als je met WordPress begint, er wel het een en ander te leren valt.

In het begin kan het systeem er heel technisch uitzien, maar als je eenmaal je weg hebt gevonden in de wondere wereld van WordPress wordt het al een stuk makkelijker om er gebruik van te maken.

Om je eerste WordPress site te maken heb je hosting nodig en een domeinnaam. Dit kun je samen aanschaffen bij je hostingprovider.

Na het aanschaffen van hosting en een domeinnaam is het tijd om WordPress te installeren. Dit kun je bij je hosting provider met één druk op de knop doen.

Wat wel belangrijk is om te weten, is dat je voordat je een domeinnaam gaat kiezen, eerst moet weten wat het algemene onderwerp van je website wordt.

Hier kun je dan met je domeinnaam op inspelen zodat mensen die je website zien direct weten waar de website over gaat.

Je website vormgeven

Nadat je WordPress hebt geïnstalleerd, staat er eigenlijk direct al een thema geïnstalleerd. Je kunt er voor kiezen om dit thema te behouden, maar er zijn heel veel gratis thema’s te krijgen die er een stuk beter uitzien dan het standaard thema.

Waar je op moet letten bij het kiezen van een thema is vooral dat hij goed in elkaar zit, dat bezoekers makkelijk door de website heen kunnen navigeren en dat het thema zich automatisch aanpast naar het beeld formaat. Hiervoor heb je een responsive thema nodig.

Om ervoor te zorgen dat je website op zijn presteert, zijn er ook een aantal instellingen die je moet aanpassen. Denk hierbij aan de permalinks structuur.

Als je website dan eenmaal klaar is, kun je beginnen met het opbouwen van een bezoekersstroom of te wel publiek.

Dit doe je vooral door te bloggen. Telkens als je een blog schrijft, bestaat de kans dat deze een goede positie krijgt in de zoekmachines waardoor je website gevonden wordt.

 

Eigen website maken met behulp van wordpress

SEO (Search engine Optimization)

SEO ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd, zorgt ervoor dat jou website bepaalde punten scoort bij Google. Hoe meer je van deze punten scoort, hoe hoger je teksten in de zoekmachines zullen scoren.

Om je teksten te optimaliseren voor de zoekmachines, raad ik je aan eens te kijken naar de Yoast SEO plugin. Hiermee krijg je in een handig overzicht te zien waaraan jouw tekst nog moet voldoen om goed te kunnen scoren.

Wel is het belangrijk om te weten dat je niet al deze richtlijnen te serieus moet nemen. Om een goede positie te scoren hoef je niet alle bolletje van YOAST groen te hebben.

Het gaat erom dat de algemene SEO van de tekst goed is.

WordPress cursus

Wil jij een website maken met WordPress maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan raad ik je aan eens te kijken op de pagina van een WordPress cursus die wij aanbieden.

Hier leer je stap voor stap hoe jij je eerste WordPress website installeert door middel van een videocursus.

Het mooie aan deze cursus is dat je daarmee geen enkele belangrijke stap overslaat en na de cursus dus een goede website live hebt staan.

Als je alle stappen van de cursus opvolgt, is het voor jou niet moeilijk om je eerste website te maken. Ook weet je na het volgen van de cursus precies hoe WordPress werkt, zodat je zelf makkelijk dingen kunt aanpassen.

Ben jij benieuwd wat je allemaal leert in de WordPress cursus? Dan raad ik je aan eens een kijkje te nemen op de pagina van de cursus.

Hier lees je precies wat je allemaal leert in de cursus en kun je dan voor jezelf bepalen of het iets voor je is. De beginners die de cursus hebben gevolgd, zijn er goed te spreken over. De kans is groot dat jij er ook veel aan zult hebben. Klik hier om naar de cursuspagina te gaan.

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights