Hoe werkt een affiliate linkExtra geld verdienen als ZZP’er – Al eens aan affiliate marketing gedacht?

Heel wat mensen zijn vandaag de dag op zoek naar een extra baantje. Ze willen graag wat extra geld verdienen om wat meer luxueuze producten aan te schaffen, om meer te kunnen reizen of om extra te kunnen investeren, om op die manier vroeger met pensioen te kunnen gaan. Het is dus heel normaal dat ook jij op zoek bent naar een makkelijke manier om extra inkomsten te verwerven.

Naast jouw baan een tweede job aannemen is natuurlijk een van de mogelijkheden. Je zou bijvoorbeeld ’s avonds nog kunnen gaan werken in een restaurant, of je zou in het weekend aan de slag kunnen als tuinman. Het grote nadeel van deze extra baantjes, is het feit dat je op die manier geen tijd meer over zal houden. Bovendien zijn heel wat mensen ook op zoek naar een baan die ze locatie onafhankelijk zouden kunnen uitvoeren. Om te kunnen genieten van al deze voordelen, raad ik je aan om als ZZP’er aan de slag te gaan met affiliate marketing. In dit artikel zal ik jullie dan ook precies uitleggen hoe dat in zijn werk gaat. Daarnaast zal ik ook heel kort enkele andere manieren bespreken waarop je als ZZP’er extra geld kunt verdienen.

 

Affiliate wat?

In de eerste plaats zal ik jullie uitleggen wat affiliate marketing precies is, aangezien deze term misschien voor sommigen onbekend in de oren klinkt. Als affiliate marketeer beschik je over een website, waarop je om de zoveel tijd een nieuw artikel plaatst. Uiteraard zijn de artikels niet louter informatief, maar zijn ze ook gedeeltelijk commercieel georiënteerd. Nu hoor je me waarschijnlijk wel al komen… In de artikels is het de bedoeling dat jij bepaalde producten gaat promoten, die men op een andere website kan aanschaffen.

 

Laat het duidelijk zijn dat je hierbij zelf geen product verkoopt, je promoot het enkel. Ben je ook gebeten door e-commerce, dan zou je natuurlijk ook een mengvorm kunnen proberen. Je kan als ZZP’er perfect een website opstarten, waarop je zowel eigen producten aanbiedt, als dat je producten van andere websites promoot.

 

Wanneer iemand een product koopt, nadat ze via jouw website zijn doorgestuurd naar de pagina van een handelaar waarmee jij een affiliate overeenkomst hebt, dan zal jij een bepaalde commissie ontvangen van de handelaar.

affiliate marketing voor beginners

Waarom een affiliate marketing website?

Het opstarten van een affiliate website als ZZP’er naast jouw andere baan biedt heel wat voordelen. Om te beginnen is er het voordeel van schaalbaarheid. Het inkomen dat je via die website kan verdienen is in principe oneindig. Je maakt enkele artikels die vervolgens door honderden mensen tegelijk kunnen worden gelezen. Bij deze vorm van werk, hoef je je tijd niet langer in te ruilen om een loon te kunnen krijgen.

 

Een tweede groot voordeel van deze strategie, is het feit dat je praktisch geen startkapitaal nodig hebt. Het enige wat je moet doen om te starten, is een website online plaatsen. Meer dan een laptop heb je dus eigenlijk niet nodig, want het registreren van een eigen site kost slechts enkele tientjes per jaar.

 

Misschien het grootste voordeel dat deze techniek met zich meebrengt, is dat je het werk ook makkelijk kunt uitbesteden. Je hoeft niet noodzakelijk zelf een goede schrijver te zijn. Meer zelfs, de meeste websites die geld verdienen aan affiliate marketing, besteden tegenwoordig al hun teksten uit. Op die manier verdien je eigenlijk geld zonder dat je zelf nog veel hoeft te doen.

 

Een laatste voordeel van affiliate marketing, is dat je ook meerdere websites kunt opbouwen. Op die manier zorg je ervoor dat je een mooi en stabiel inkomen opbouwt, waardoor je op termijn zelfs zou kunnen leven van je bijberoep. Indien je dat wenst heb je dan de mogelijkheid om jouw gewone baan in te ruilen voor jouw affiliate beroep.

 

Kennis delen op jouw eigen website als ZZP’er

Naast een affiliate marketing website, zou je ook een eigen cursus kunnen samenstellen. Heb je zelf veel kennis binnen een bepaalt vakgebied? Dan kan je heel eenvoudig jouw eigen cursusmateriaal opstellen. Via social media en andere websites zou je reclame kunnen maken voor jouw lessen, om op die manier extra klanten te lokken. Ten opzichte van affiliate marketing is deze optie iets minder aantrekkelijk, aangezien je een hoger startkapitaal zult nodig hebben om bijvoorbeeld de advertenties te plaatsen.

 

Andere klusjes aanvaarden en extra geld verdienen als ZZP’er

Is het voor jou nog niet voldoende? Wil je graag nog meer bijverdienen naast jouw baan, of heb je nog te veel tijd over waarop je zou willen werken? Dan kan je ook aan de slag als zelfstandige freelancer. Als freelancer kan je worden ingezet in allerlei domeinen. Via verschillende platformen kan je jouw diensten aanbieden en kunnen anderen die diensten aankopen. Ben je bijvoorbeeld goed in websitedesign, dan zou je dat bijvoorbeeld kunnen aanbieden. Het nadeel van deze techniek is natuurlijk dat je heel hard zal moeten werken om extra geld te verdienen, in tegenstelling tot affiliate marketing waarbij je slechts nu en dan een tekst publiceert.

 

Onze conclusie

Hoewel er dus verschillende manieren zijn om naast je baan als ZZP’er aan de slag te gaan, zijn wij er toch van overtuigd dat affiliate marketing de beste keuze is. De laatste jaren zien we duidelijk een stijgende trend in het aantal nieuwe affiliate partnerschappen. Aangezien onlineverkoop aan het boomen is, en ook de komende jaren nog explosief zal groeien, hoeft het niet te verwonderen dat ook de affiliate marketing business nog zal groeien. Deze revolutie is eigenlijk nog maar pas begonnen, dus nu is het juiste moment om mee op de kar te springen.

 

Hoewel we affiliate marketing hebben vergeleken met verschillende andere mogelijkheden, zoals een onlinecursus, of werken als freelancer, moeten we durven toegeven dat niets zo laagdrempelig is als een affiliate website opstarten. Een startkapitaal is er niet voor nodig, je hebt geen gedoe met lastige klanten en je hoeft je geen zorgen te maken over pakjes die onderweg zijn. Om deze redenen lijkt affiliate marketing een heel aantrekkelijke manier om op een eenvoudige manier wat extra geld bij te verdienen naast je andere baan, of op termijn misschien in hoofdberoep.

Leer en implenteer een nieuwe online business skill in 10 dagen, Wil je nu meer informatie? Klik dan op de link en ga verder naar de pagina van affiliate marketing in 10 dagen>>>

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights