Heb je al vaker geprobeerd om meer nieuwe klanten te krijgen met Facebook advertenties, maar kost het je alleen maar geld? Dan is het een goed idee om dit bericht te lezen. Hier vertellen we je hoe je wel nieuwe klanten of verkopen gaat realiseren met facebook advertenties. Als je het eenmaal door hebt is het helemaal niet zo moeilijk.

 

Hoe maak je een goede facebook advertentie

 

Facebook vertelt je dat het heel makkelijk is om een advertentie online te zetten. Toch zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden als je een advertentie maakt. Het is namelijk niet zo dat wanneer je bijvoorbeeld je bericht promoot, er ook daadwerkelijk resultaten van komen.

Voor een goede facebook advertentie heb je een strategie nodig. Net als bij alle andere marketing activiteiten. Voordat je begint met het maken van je facebook advertenties heb je dus eerst een doel, doelgroep en budget nodig.

Hoeveel wil je gaan uitgeven voor je advertentie, wat wil je ermee bereiken en voor wie is de advertentie bedoelt.

Veel mensen maken zomaar een advertentie en hopen op het beste. Hier komt meestal niets meer van dan alleen maar kosten. Vooral de knop “bericht promoten” is een slecht idee.

 

Serieus aan de slag met facebook advertenties

 

Facebook heeft een mooi programma dat de Facebook Power Editor heet. Hier heb je veel meer mogelijkheden dan de standaard advertentiebeheer pagina. Om een goede campagne op te starten heb je informatie nodig over je potentiele doelgroep.

Met de Graph search functie van de Facebook power editor, krijg je gemakkelijk informatie over je doelgroep. Je ziet in een handig overzicht:

  • Waar je je doelgroep van houdt
  • Welke groepen ze liken en volgen
  • Welke hobby ze hebben
  • Waar ze wonen
  • Welke leeftijd ze gemiddeld hebben

Deze informatie is belangrijk omdat jij hier je advertentie naar kan aanpassen. Als je dit tot nu toe nog niet hebt gedaan, is dat waarom jouw facebook advertenties weinig tot niets opleveren.

 

Leer je doelgroep kennen

 

Doe uitgebreid onderzoek naar je potentiele doelgroep om erachter te komen hoe jij ze het beste kunt helpen. Hoe meer je van je doelgroep weet hoe beter je hierop kan inspelen. Ook is het zo dat wanneer jij een beter gepaste oplossing kan vinden voor het probleem van je doelgroep dan je concurrent, je advertentie veel meer gaat opleveren.

Onderzoek doen zou voor elke marketeer een vast onderdeel moeten zijn voor elke campagne die je opstart. Of het nu gaat om facebook advertenties, Google Adwords advertenties en zelfs je content strategie.

Hoe meer je weet over je doelgroep hoe beter je ze kunt helpen. Veel beginnende marketeers denken dat doelgroep onderzoek niet zo belangrijk is, en willen zo snel mogelijk de campagne online hebben staan. Na 20 kliks en honderden euro’s verder, komen ze erachter dat het niet werkt.

Ze zeggen dan facebook werkt niet voor mij. Vervolgens stappen ze over naar Google Adwords. Ook daar geven ze een flink bedrag uit aan adverteren en komen er weer achter dat het niet werkt. Dat komt gewoonweg omdat ze het belangrijkste gedeelte van de hele campagne vergeten of niet juist uitvoeren.

 

Zo maak je een succesvolle Facebook advertentie 4 in stappen

 

Een succesvolle facebook advertentie maken met dit stappenplan gaat je resultaten opleveren. Als je precies deze stappen volgt, gooi je vanaf nu geen geld meer weg aan advertentiekosten.

 

Doelgroep

 

Stap 1: Doelgroep onderzoek

 

Zoals hierboven al geschreven zou elke marketing campagne moeten beginnen met onderzoek. Leer je doelgroep zo goed mogelijk kennen voordat je gaat beginnen met het maken van je facebook advertentie.

Als je eenmaal duidelijk hebt wat je doelgroep is en wat ze graag van je willen kun je verder naar de volgende stap.

 

Stap 2: Je eigen doelen bepalen

 

Wat wil je precies bereiken met je advertenties? Facebook biedt veel mogelijkheden. Zo kun je een advertentie maken voor de volgende doelen:

  • Meer likes op je facebookpagina
  • Meer bezoekers genereren naar je website
  • Berichten promoten
  • Mensen laten inschrijven voor je emailmarketing campagnes
  • Of gewoonweg je naamsbekendheid vergroten

Wanneer je voor jezelf hebt besloten wat je wil bereiken met je advertenties kun je gaan beginnen met het maken van je campagne.

 

Stap 3: Je Facebook campagne maken

 

Veel marketeers die gaan adverteren op Facebook hebben als doel om meer website bezoekers te genereren. Je wilt tenslotte onafhankelijk groeien, en niet al je contacten bij facebook zelf hebben. Als facebook er dan mee stopt, ben jij alles kwijt.

Daarom is het een goed idee om je doelgroep via facebook naar je website te laten komen. Dit kun je doen door een advertentie te maken die ervoor zorgt dat je doelgroep je website gaat bezoeken.

Als je een advertentie maakt wil je je resultaten natuurlijk ook kunnen meten. Daarom is het altijd een goed idee om voor elke campagne een nieuwe landingspagina te maken. Deze richt je dan in zodat hij overeen komt met je advertentie.

Door een landingspagina te maken kun je via Google Analytics goed meten wat deze bezoekers op je website hebben gedaan vanaf het moment dat ze via de advertentie op je landingspagina zijn gekomen.

Zodra je dit weet kun je er dan bij minder goede resultaten aanpassingen maken aan je landingspagina. Ook is het handig om meerdere landingspagina’s te maken en deze te splittesten. Vervolgens ga je dan door met de beste landingspagina.

 

Stap 4: Je budget instellen

 

Je wil natuurlijk met een zo min mogelijke investering, zoveel mogelijk conversie krijgen. Stel voor jezelf een vast budget in per maand om uit te geven aan advertenties. Als regel stel ik mezelf altijd dat ik eerst de advertentie ga testen met een klein bedrag per maand voordat ik grotere bedragen ga inzetten. Het heeft namelijk geen zin om direct 500 euro per maand aan advertenties te besteden terwijl je nog geen idee hebt of de advertentie wel werkt.

Pas als je resultaten hebt gekregen van de advertentie kun je je budget opschalen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zowel je advertenties, als je landingspagina’s blijft verbeteren en splittesten, zodat de resultaten op langere termijn steeds beter worden.

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights