facebook marketing8 Facebook marketing ideeën die je meer bekendheid geven

Je bent al een tijd bezig met je online business maar je hebt niet het idee dat je veel verder komt. De bezoekersaantallen blijven laag, en het lijkt alsof je alles voor niets doet. Voordat je content echt gaat scoren in Google kan dat wel even duren. Gelukkig zijn er ook nog andere manieren om snel meer extra bezoekers en conversies te krijgen. Daar lees je           meer over in dit artikel.

 

8 Facebook marketing Ideeën waar je direct mee aan de slag kan.

Als je graag wat meer naamsbekendheid wil, is facebook daar zeer geschikt voor. Met relatief weinig inspanning bereik je me gemak veel mensen. Toch hebben veel marketeers daar moeite mee en weten ze niet precies hoe ze dat moeten aanpakken. Daarom lees je hier de 15 beste tips om meer uit je facebook marketing te halen.

#1 Gratis meer bereik via Facebook

De makkelijkste manier om snel meer bezoekers naar je website te krijgen is met een Facebook pagina. Net als bij Google heeft ook Facebook een algoritme. Hiermee kun je ervoor zorgen dat wanneer je dagelijks content plaatst op facebook, je hier ook op lange termijn meer organisch verkeer van gaat krijgen. Het is dan wel belangrijk dat je altijd consequent blijft, en minimaal 1 keer per week een nieuwe update plaatst.

Vervolgens zet je dan in het Facebook bericht een link naar je website, en zal je merken dat je in de loop van tijd steeds meer bezoekers via facebook gaat ontvangen.

#2 Adverteren via Facebook

Als je nog niet zo veel bezoekers hebt op je website, is een makkelijke manier om snel meer bezoekers te krijgen door te adverteren.

Facebook advertenties zijn in vergelijking met bijvoorbeeld Google heel goedkoop en is het bij Facebook mogelijk om heel doelgericht je doelgroep te benaderen. Het is wel handig dat je voordat je een facebook advertentie gaat maken, eerst leert over Facebook marketing. Je hebt dan namelijk veel meer kans dat je direct goed van start gaat.

#3 Instagram advertenties samen met Facebook

Wat mooi is aan Facebook is dat Instagram daar tegenwoordig aangekoppeld is. Als je een facebook advertentie gaat maken is het zeker een goed idee om ook rekening te houden met de presentatie op Instagram. Steeds meer mensen stappen over van Facebook naar Instagram en wordt het bereik van de twee gecombineerd ook steeds groter.

Om ook te kunnen adverteren via Instagram bij je Facebook advertentie, kan het zijn dat de kosten hiervan wel omhoog gaan. Toch is het een heel goed idee en levert het in de meeste gevallen ook meer op.

#4  Een verhaal vertellen

Veel bedrijven doen dit fout. Ze beschrijven alleen het product dat ze verkopen. Het is veel beter om een mooi pakkend verhaal te schrijven die je lezer uitdaagt, om naar je website te gaan. Je moet je bezoekers dus nieuwsgierig maken. Met alleen een product aanbieding gaat dit niet lukken. Denk daarom goed na over wat je op Social media gaat publiceren.

#5 Het juiste tijdstip is heel belangrijk

Als je bezig gaat met facebook marketing, is het belangrijk dat je precies weet wanneer jouw doelgroep zich op facebook bevindt. Wanneer je dat weet, zal je merken dat wanneer je op de juiste tijdstippen je updates plaatst, er veel meer likes, reacties en website bezoeken gaan komen.

Facebook marketing is echt iets waar je goed over na moet denken, als je dit namelijk niet doet, gaat het vooral met het maken van advertenties veel geld kosten.

Gelukkig zijn er veel bewezen methodes die je snel op weg helpen naar je eerste succesvolle advertentie. Vaak kosten deze methodes geld om het te leren. Maar dit ga je als je het slim aanpakt dik terug verdienen.

 

Facebook marketing

#6 Blijf dicht bij je doelgroep

Wat ik vaak zie bij mensen die beginnen met facebook marketing, is dat ze eerst heel dicht bij de doelgroep blijven en daarna afhaken omdat ze niet meer genoeg inspiratie hebben om ermee door te gaan.

Een belangrijke regel bij marketing in het geheel is dat je altijd dicht bij je doelgroep moet blijven, en als je op het moment geen idee hebt wat je moet gaan publiceren, je beter helemaal niets kan doen. Op het moment dat je namelijk gaat afdwalen ga je volgers verliezen, en begin je weer bij voor af aan.

#7 Laat je doelgroep je bedrijf leren kennen

Wat erg belangrijk is in deze tijd is dat je veel persoonlijkheid toevoegt aan je bedrijf. Mensen willen niet meer alleen je product kennen maar willen ook weten wie er achter zit. Als je dit slim aanpakt gaan mensen je veel eerder vertrouwen en wordt het een stuk makkelijker om de gunfactor te creëren.  De gunfactor is namelijk heel belangrijk omdat je je hiermee kan onderscheiden van je concurrenten.

Er zijn al genoeg websites die alleen maar standaard informatie geven. Als je echt wil opvallen moet je het persoonlijk maken.

 

#8 Luister naar je volgers

Vaak zie je dat wanneer je een tijdje bezig bent, je reacties gaat ontvangen. Hieruit kun je waardevolle informatie halen om je volgende berichten nog meer af te stemmen op de doelgroep.

Ook kun je met facebook gebruik maken van vragenlijsten en winacties. Hiermee versterk je je merknaam en zal je zien dat mensen die je facebook pagina bezocht hebben steeds vaker gaan terugkomen. Als jij goed luistert naar je doelgroep willen ze zeker telkens meer van jou. Hoe meer je dit doet hoe meer vertrouwen je ontwikkelt.

 

Je online business versterken

Een online business opzetten is simpel, maar een online business laten groeien meestal niet. Als je niet doorleert en je zelf niet blijft verbeteren, blijf je achter op je concurrenten. Daarom is het belangrijk dat je je zelf continu blijft scholen.

Als je alles wil leren over hoe je meer succes krijgt met een online business kunnen wij je helpen. We hebben namelijk de perfecte cursus gevonden waarmee je alles leert over hoe je je online business naar het volgende niveau brengt ben jij benieuwd hoe? Klik dan op de onderstaande link.

 

Ik wil ook graag mijn online business versterken >>

 

Share This