facebook marketingFacebook marketing vs Google Adwords. Zoals je weet is het adverteren via Facebook de laatste jaren ontzettend gestegen. Facebook Ads lijkt dus een goede vervanger voor Google AdWords te zijn geworden. Maar toch zijn de verschillen tussen de 2 advertentiekanalen behoorlijk groot. In dit artikel lees je meer over de verschillen.

Als je gaat adverteren wil je natuurlijk niet te veel betalen. Ook wil je maximaal bereik hebben. Houd er wel rekening mee dat je in beide gevallen gebruik gaat maken van een betaalde service. Wel kan adverteren direct resultaten opleveren.

 

 

Verschil Facebook marketing vs Google adwords

 

Wat zijn nou de grootste verschillen tussen facebook marketing vs Google adwords.  Een van de grootste verschillen is dat Google adwords gebruik maakt van vraag en aanbod.

Google weet namelijk precies waar jij in geïnteresseerd bent. Hier worden dan automatisch de advertenties op aangepast.  Zo komt altijd de juiste advertentie bij de juiste doelgroep.

Simpel gezegd: Jij bereikt met Google AdWords een doelgroep die specifiek op zoek is naar een bepaald product of dienst dat aansluit bij jouw aanbod. Dit kan voor jou natuurlijk erg handig zijn als je direct de gemakken wil ervaren van Google AdWords.

Facebook hanteert dit niet en zal daarom aan iedereen, ook mensen die niet op zoek zijn naar een bepaald product of en dienst advertenties tonen. Bij Facebook is het dan vooral belangrijk dat je zelf de juiste doelgroep selecteert.

 

De voordelen van Facebook marketing vs Google adwords

 

Wat wel weer een mooie bijkomstigheid is van Facebook Ads is dat je een bepaalde doelgroep, of een heel gedetailleerd publiek kan samenstellen. Je kan hierbij denken aan profilering op basis van interesses, leeftijd, geslacht, locatie etc. Als je goed op de hoogte bent van je doelgroep is Facebook heel interessant.

 

De Pull en Push strategie

 

Wanneer je via Google AdWords gaat adverteren gaat dit op basis van de zogenoemde pull strategie. Als je Facebook Ads gebruikt gaat dit via de zogenoemde push strategie.

Bij de Pull strategie wordt de advertentie getoond aan een publiek dat al bestaat. Bij de Push strategie wordt het publiek gevormd aan de hand van profilering.

Als je snel resultaat wil behalen is Google Adwords de snelste methode. Bij Facebook Ads duurt het gewoon over het algemeen langer voordat er wordt geconverteerd. Maar wanneer je het gaat vergelijken met Google AdWords heb je met Facebook Ads wel meer potentie om naamsbekendheid te krijgen.

Dit zijn voor jou allerlei zaken waar je dus goed over na moet gaan denken. Bij Google Adwords kies je dus voor direct resultaat. Bij Facebook ga je voor lange termijn resultaat.

 

facebook marketing vs google adwords

Wat zijn de kosten?

 

Wanneer je gebruik maakt van Google AdWords betaal je pas als iemand op jouw advertentie heeft geklikt. Hoe vaak er geklikt wordt hangt af van meerdere factoren. De kosten kunnen daarom via Google AdWords snel flink oplopen. Het handige van Google AdWords is dat je per dag een budget kan instellen. Hierdoor maak je nooit meer kosten dan je budget.  Zo weet je van tevoren precies hoeveel het jou per dag maximaal gaat kosten om gebruik te maken van Google AdWords. Het is voor jou dan ook belangrijk, zeker wanneer je net begint om niet af te wijken van je dag limiet.

Facebook Ads maakt weer gebruik van een ander systeem. De kosten via Facebook Ads zijn gebaseerd op het aantal vertoningen die Facebook Ads voor je uitvoert. Het handige van Facebook Ads is dat je een limiet kan instellen. Dit kan ook bij Google Adwords. Maar bij Facebook kun je het budget ook verspreiden over een bepaalde periode. Maar voor beide methodes geldt, hoe meer budget hoe groter het mogelijke bereik.

 

Facebook marketing vs Google adwords wat is beter?

 

Zoals je hebt kunnen lezen hebben beide advertentiekanalen hun eigen voordelen. Maar een absolute winnaar kan ik je niet aanwijzen hierdoor. Je ziet daarom steeds vaker dat bedrijven beide advertentiekanalen gelijktijdig inzetten. Dit doen ze dan om het bereik te maximaliseren.

Wat voor jou wel van het grootste belang is, is dat je als eerst gaat bepalen wel doel je wil behalen door middel van online adverteren. Voordat je gaat adverteren moet je dus eerst goed onderzoek doen.

Een van de belangrijkste factoren die je moet gaan uitzoeken zijn:

  • Wie is je doelgroep
  • Wat wil de doelgroep
  • Hoe kun je ze het beste bereiken
  • Hoe veel ga je investeren
  • Wat wil je eruit halen.

Als je al deze factoren op rij hebt, is het tijd om je online marketing strategie samen te stellen.

 

Tot slot

 

Facebook marketing vs Google adwords: Er zijn veel verschillen tussen de twee advertentie diensten. Uiteindelijk komt het uit op persoonlijke voorkeuren. Wel is het zo dat als je weet dat je doelgroep vooral op Facebook zit, je beter kan gaan adverteren op Facebook.

Wanneer je gaat adverteren wil je ook dat het meer klanten trekt voor je product of voor je aangeboden diensten. Online Adverteren is een mooie manier om meer bereik te krijgen. Wel heb je eerst een plan nodig voor je begint. Als je geen doel hebt, weet je niet wat je aan het doen bent. Je kunt dan ook je resultaten niet meten. Het is een goed idee om eerst precies te leren hoe het adverteren werkt. Zodat je niet onnodig geld gaat verliezen.

Als je van plan bent om te gaan adverteren op het internet kan dat heel veel conversie opleveren. Er zijn veel verschillende bewezen manieren die je kan toepassen om je conversie te maximaliseren.

 

Meer succes met je website?

 

Wil jij alles leren over hoe jij succesvol wordt met je website? Dan hebben wij de beste mogelijkheid voor jou. In een online training leren we je alles om jouw website of online business tot een succes te maken.

Veel websites of bedrijven hebben het probleem dat ze op een bepaald niveau blijven hangen. Je denkt waarschijnlijk dat je alles al weet. Maar als je wil groeien met je business is het belangrijk dat je nieuwe dingen blijft leren. Dit is slechts een kleine investering die je doet vanuit je bedrijf, die je in de toekomst zoveel meer gaat opleveren.

Ben jij benieuwd wat we je kunnen bieden? Lees dan alle informatie over de training op de onderstaande pagina. Als je deze cursus hebt gevolgd, ga je zeker meer succes behalen.

 

Master Marketeer

 

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights