Als je ondernemer wil worden, dan ben je vast een onderzoek gestart naar de mogelijkheden. De kans is vrij groot, dat je oog is gevallen op online-verdienmodellen. En inderdaad, dat zijn er nogal wat. Jij bent volledig aan zet wat dat betreft. Nu is geld verdienen met een website een prima manier om inkomen te genereren.

Maar met al die verdienmodellen op een rij, is het niet gemakkelijk om een keuze te maken. Er zijn namelijk méér mogelijkheden dan alleen een webshop starten. In dit artikel gaan we dieper in op geld verdienen met een website, en wat de mogelijkheden zijn.

Wat is het nut van geld verdienen met een website?

Websites worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Hier worden websitebezoekers geïnformeerd, geënthousiasmeerd en, hoogstwaarschijnlijk, aangezet tot een aankoop.

Geld verdienen met websites is een vrij toegankelijke manier om extra omzet te genereren. Niet alleen voor de nieuwkomers, maar ook voor bestaande ondernemers. Er zitten dan ook verschillende voordelen aan geld verdienen met een website:

  • Je vergroot je netwerk: Met een website ben je niet langer afhankelijk van je vaste klantenkring. Je kunt zelfs onbeperkte bekendheid creëren. Vervolgens genereer je een grotere klantenkring én omzet.
  • Betrouwbaarheid scheppen: Willen potentiële klanten meer weten over jou of je onderneming? Zij raadplegen als eerste het internet. Op je website kun je belangrijke informatie verschaffen. Dit zorgt voor vertrouwen en geloofwaardigheid. Internetbezoekers worden achterdochtig als zij niks kunnen vinden.
  • Altijd bereikbaar: Geloof het of niet, internetbezoekers hebben weinig geduld. Zij zoeken naar snelle antwoorden of informatie. Als websitebeheerder ben je altijd bereikbaar. Een website hanteert immers geen sluitingstijden. Hoe sneller het antwoord, hoe groter de kans op een aankoop is. Je weet dus wat je te doen staat.

De voordelen spreken boekdelen. Geld verdienen met een website lijkt ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. Het vraagt echter wel doorzettingsvermogen van jouw kant. Een website zet zichzelf niet op de kaart. Dat ligt namelijk in jouw handen.

Heb je de wens om online geld te verdienen, maar ben je nog geen ondernemer? Gelukkig zijn er genoeg ideeën en manieren om te starten. Daarover later meer.

Online geld verdienen met websites

Is online geld verdienen betrouwbaar?

Heb je weinig tot geen ervaring als internetgebruiker? Het idee van geld verdienen met een website, zorgt wellicht voor wantrouwen. Hoe betrouwbaar kan dit nu eenmaal zijn? Voor velen, is het internet een schimmige plek. Online geld verdienen kan nooit betrouwbaar zijn, toch?

Dat valt gelukkig mee. Je kunt online geld verdienen op een betrouwbare manier. Dit heb je echter wel zelf in de hand. Het is niet verstandig om zomaar met een netwerk in zee te gaan. Vooral als je het netwerk niet kent. Het kan helpend zijn om ervaringen van anderen te bekijken en door te lichten. Deze kun je vrij makkelijk vinden in de zoekmachine van Google.

Geld verdienen met een website: 4 mogelijkheden

Ben je ondernemer? Een website is een perfecte aanvulling op je huidige werkzaamheden. Dit is dé manier om extra bekendheid en omzet te creëren. Zelfs als je géén ondernemer bent, is geld verdienen met een website niet onmogelijk. We bespreken maar liefst 4 mogelijkheden die dit bewijzen.

1.      Affiliate marketing

Affiliate marketing is een populair verdienmodel in Nederland. De afgelopen jaren zijn er verschillende affiliates bijgekomen, die het nodige succes hebben geboekt. Je promoot producten of diensten, in ruil voor een commissie. Dit gebeurt allemaal op je affiliate website. De aankopen van potentiële klanten lopen via de affiliate link.

Als het gaat om geld verdienen met een website, dan is affiliate marketing een toegankelijke manier. Vooral naast je huidige baan of studie, is dit prima te combineren. Het mooie van affiliate marketing is, dat je niets hoeft te investeren. De diensten en producten zijn niet van jezelf, maar van de adverteerder.

Het enige wat jij hoeft te regelen, is een toegankelijke affiliate website met wervende content. Je kunt ook voor affiliate marketing zonder website kiezen, door e-mailmarketing of social media in te zetten.

2.      Handgemaakte producten verkopen

Ben je in de wieg gelegd voor e-commerce? Een webshop starten is de tweede manier van geld verdienen met een website. Je kunt in eerste instantie voor “bestaande” producten kiezen. In dit geval ga je inkopen doen. Je kunt er echter ook voor kiezen, om iets unieks op de markt te brengen.

Bijvoorbeeld handgemaakte producten. Dit kan kleding zijn, maar ook woonaccessoires of kraamcadeaus. Presenteer je producten met een wervende producttekst en een foto, om je bezoekers te enthousiasmeren.

Geld verdienen met een website

3.      Bijles aanbieden

Heb je een onderwijsachtergrond, kun je goed uitleggen of heb je veel kennis over een bepaald vak? Deze skills zijn prima in te zetten voor het aanbieden van bijles.

Je kunt geld verdienen met je website, door de bijlessen online aan te bieden. Dit geeft eveneens de mogelijkheid om landelijk aan de slag te gaan. Je kunt je inzetten voor het basisonderwijs, maar bijvoorbeeld ook voor universitaire studenten.

4.      Cursussen aanbieden

Bijles geven is niet de enige manier om je skills in te zetten. Wat dacht je van cursussen aanbieden? Misschien wil je je vaardigheden doorgeven aan anderen, en kun je deze informatie verwerken in een cursus of E-book. Vervolgens kun je deze aanbieden op je website, om zo geld te verdienen.

Hier sluit het gebruik van social media prima op aan. Door berichten te delen op social media, breng je je aanbod onder de aandacht bij je eigen netwerk, waarna er meer belangstelling ontstaat.

Conclusie

Wil je meer of extra omzet genereren? Geld verdienen met een website kan als ondernemer, maar dat is geen vereiste. Het internet beschikt immers over verschillende verdienmodellen. De meeste hiervan zijn betrouwbaar. Het is echter niet onverstandig om hier extra onderzoek naar te doen.

De beste manier om geld te verdienen met een website, is door affiliate marketing toe te passen. Hierbij zijn grote investeringen niet van toepassing. Je promoot de producten of diensten van een adverteerder, en ontvangt per aankoop een commissiebedrag. Wil je een succesvolle start maken met affiliate marketing? Meld je aan voor de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard, om voorbereid aan de slag te gaan!

Share This
Verified by MonsterInsights