Goede website design, waar moet dat aan voldoen?

Het maken van een website design is tegenwoordig vrij makkelijk. Helaas lukt het bij velen nog steeds niet helemaal om aan bepaalde kenmerken van het design te voldoen. Denk zo bijvoorbeeld aan de mobiele weergave, het gebruikersgemak en de snelheid van de website. Ben je benieuwd naar de kenmerken waar een goede website design aan moet voldoen? Ga dan door met lezen hieronder om alles te weten over een goed webdesign.

 

Een goed webdesign heeft een doel

Het allerbelangrijkste kenmerk waar een goed webdesign aan moet voldoen is dat het een doel moet hebben. Dit geldt niet alleen voor de homepagina, maar voor elke pagina van de website. Door het doel te bepalen kan ook de inhoud, het ontwerp en de structuur van de website worden bepaald. Dankzij het doel wordt er ook sturing gegeven aan de teksten, de schrijfstijl, de indeling, de afbeeldingen en aan de overige zaken. Een webdesign met een doel komt duidelijk over bij de bezoekers waardoor ze een beeld kunnen hebben van wat ze te wachten staat. Voorbeelden van doelen voor een webdesign zijn bijvoorbeeld contactopname, een bezoeker stimuleren om zich voor de nieuwsbrief aan te melden, om een pdf te downloaden, om vragen te beantwoorden of om mensen door te sturen naar een samenwerkende website.

 

Een goed webdesign is professioneel

Een tweede kenmerk waar een goed webdesign aan moet voldoen is dat het professioneel moet ogen. De uitstraling van een goede website design moet professioneel zijn. Een bezoeker moet in één oogopslag kunnen zien waar de website over gaat en in hoeverre de website professioneel is. Denk aan zaken zoals de overzichtelijkheid, de helderheid, een goede vormgeving en beeldmateriaal van hoogwaardig kwaliteit.

 

Een goed webdesign is functioneel en responsive

Een webdesign kan als goed worden beschouwd als deze zowel volledig responsive is als geheel functioneel. Zo is het van belang dat de website aangepast is aan alle soorten apparaten en schermen zoals een mobiele telefoon maar ook een tablet of een computer. Zeker als er rekening wordt gehouden dat veel bezoekers gebruik maken van een mobiele telefoon.

 

Een goed webdesign is gebruiksvriendelijk

Een webdesign wordt als gebruikersvriendelijk beschouwd als de bezoeker op overzichtelijke wijze de website makkelijk kan navigeren dankzij een logisch structuur. Daarnaast moet de correcte informatie makkelijk te vinden zijn op de website zonder dat de bezoeker te veel moeite hoeft te doen. Hoe complexer de website, des te meer tabbladen, pagina’s en knoppen er zijn wat juist een negatief effect kan opleveren. Hoe meer stress de website de bezoeker oplevert, des te sneller de bezoeker de website ook zal verlaten. Een rustig, consistent en overzichtelijk webdesign is essentieel voor de gebruikersvriendelijkheid. Daarnaast moet het logo bovenaan de website worden geplaatst, moet de bezoeker makkelijk en snel kunnen inloggen en wordt er gebruik gemaakt van goede hyperlinks, witruimte en bullet points.

 

Een goed webdesign maakt gebruik van de juiste kleuren

Hoe beter de kleuren van de website afgestemd zijn op de huisstijl van het bedrijf, des te beter het webdesign ook zal zijn. Een goed webdesign is consistent en afgestemd op de producten, diensten en de huisstijl afgestemd. Worden de juiste kleuren gebruikt, dan kan dit voor een strakke en frisse uitstraling zorgen die prettig en rustiger oogt voor de bezoeker.  Denk bijvoorbeeld aan de kleur wit, die een rustgevend gevoel met zich meebrengt.

 

Beste cursus online marketing

 

Een goed webdesign straalt vertrouwen uit

Een webdesign kan als goed worden bestempeld als deze zelfvertrouwen uitstraalt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het delen van kennis. Ook moet een goed webdesign resultaten en cijfers kunnen aantonen.

 

Een goed webdesign laadt snel

Een goed webdesign heeft geen lange laadtijd. Als een bezoeker lang moet wachten voordat de website kan worden geopend, dan zal de bezoeker al gauw afhaken. Hoe sneller de laadtijd van de website, des te sneller de website te vinden is. Er zijn allerlei instrumenten te vinden online om de laadsnelheid te meten.

 

Een goed webdesign is goed beveiligd

Een website kan optimaal beveiligd worden door gebruik te maken van SSL-certificaten waardoor de verbinding tussen het apparaat van de bezoeker en de website versleuteld wordt. Dit voorkomt dat gevoelige informatie in handen komt van hackers. Daarnaast is een goede en betrouwbare hostingpartij zeer belangrijk.

 

Een goed webdesign is vindbaar

Als de website makkelijk en snel te vinden is door Google of andere zoekmachines, dan is het webdesign goed. Om vindbaar te worden moet de website geoptimaliseerd worden voor zoekmachines oftewel Search Engine Optimization. Zo komt de website sneller bovenaan in de zoekresultaten bij de zoekmachines.

 

Een goed webdesign heeft goede content

De content van een website is zeer belangrijk als het gaat om het behouden van bezoekers. Zo weet je zeker dat bezoekers terug zullen komen als je de website regelmatig blijft updaten met nieuwe content die interessant en relevant is. Denk zo bijvoorbeeld aan een blogartikel of een podcast. Hoe beter de content van de website, des te sneller de bezoekers geneigd zijn om de website opnieuw te bezoeken.

 

Andere voorwaarden

Naast de bovengenoemde voorwaarden moet ook rekening worden gehouden bepaalde zaken omtrent webdesign. Een goed webdesign:

  • Maakt gebruik van een Call to Action om te bezoeker tot actie aan te zetten.
  • Bevat relevant beeldmateriaal van hoogwaardig kwaliteit.
  • Bevat een heldere taal die duidelijk en makkelijk te begrijpen is.
  • Heeft niet veel bewegende elementen en is storingsvrij.
  • Is deelbaar op social media door de bezoekers.

 

Een goed webdesign is van groot belang. De waarde van de bezoekers wordt aanzienlijk verhoogd en dit kan uiteindelijk leiden tot bezoekers die overgaan tot actie. Zo wordt vaak het doel van de website bereikt. Het is verstandig om gebruik te maken van een website builder om een website met een goed design te maken. Een goed voorbeeld van dergelijk programma is Builderall. Builderall staat bekend om het ontwikkelen van websites van hoogwaardig kwaliteit die aan alle voorwaarden van een goed webdesign voldoet. Check wat de mogelijkheden zijn van Builderall. Zo kan je dankzij Builderall een goed werkende, professioneel uitziende, gebruikersvriendelijke website opstellen met een goed design.

 

 

Wil jij nu ook goed voor de dag komen met het juiste website design? Er is nu tijdelijk een aanbieding bij builderal waarbij je builderal 30 dagen mag uitproberen voor 1 euro, kijk snel verder….

 

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights