Een eigen website: als ondernemer is een plek binnen het internet onvermijdelijk. Door een website in beheer te nemen zet je je bedrijf op de kaart, kun je diensten aanbieden en krijg je de mogelijkheid om met klanten te communiceren. Bovendien vergroot het je geloofwaardigheid. Gezien de kosten wil je misschien gratis een website maken. Zeker als beginnend ondernemer is dat een goed idee.

Lijkt het je wat om een gratis website te maken? In dit artikel brengen we je graag op de hoogte van de mogelijkheden. Bovendien voorzien we je van verschillende tips om je website vervolgens te lanceren. Veel leesplezier!

Waarom gratis een website maken?

Tegenwoordig is een website onmisbaar. Zelfs als je geen ondernemer bent kun je profiteren van verschillende voordelen. Het biedt je bijvoorbeeld de gelegenheid om je hobby uit te oefenen of onder de aandacht te brengen.

Afgezien van een betaalde websitebouwer inhuren, kun je ook het eigen heft in handen nemen en zelf aan de slag gaan. Een gratis website maken heeft de volgende redenen:

  • Besparen op hoge kosten: Als eerste kun je aanzienlijk veel besparen op de kosten. Een websitebouwer inhuren kost immers geld en deze kosten kunnen hoog oplopen. Al verschilt dit natuurlijk per aanbieder.
  • Het gaat een stuk sneller: Ten tweede hoef je niet lang te wachten op het eindresultaat. Omdat de meeste websitebouwers meerdere klanten hebben gaat er meestal een flinke tijd overheen.
  • Zelf gratis een website maken: Ten derde richt je de website in zoals jij dat wil. Stel dat je iets in je hoofd hebt en de websitebouwer weet niet wat je bedoelt. Dat zou onwijs zonde zijn. Dit voorkomt dus een hoop teleurstelling onder aan de streep.
  • Een laagdrempelige start: Als laatste kun je een gratis website gebruiken voor de start van je onderneming. Zodra je meer winst hebt gemaakt met de diensten of producten, kun je ervoor kiezen om naar betaalde mogelijkheden over te stappen. Dit kan bij de meeste providers vrij makkelijk.

Zitten er nadelen aan een gratis website maken?

Is een gratis website maken rozengeur en maneschijn? Nee, dat niet. Voordat je gericht gaat zoeken naar een provider of een account aanmaakt, zijn er een aantal zaken die je niet moet onderschatten.

Ten eerste heb je geen beschikking tot een eigen domeinnaam of webhosting. Dit zijn alleen betaalde mogelijkheden. De naam van je website blijft dus gekoppeld aan de provider die je gebruikt. De kans dat bezoekers je websitenaam niet kunnen vinden of onthouden, is daardoor groter.

Gratis een website maken

Een webhosting maakt het mogelijk om je website in de lucht te houden en vergroot de kans op zichtbaarheid binnen Google. Dit wordt SEO genoemd.

Als laatste zijn de mogelijkheden vaak beperkter. Als je gratis een website gaat maken, dan maak je deze aan de hand van sjablonen. Op deze manier kun je je website inrichten. Kosteloze sjablonen zijn vaak wat simpeler. Dit hoeft vanzelfsprekend geen obstakel te zijn, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Gratis een website maken? Dit zijn 5 tips

Is een gratis website maken wat jou betreft een prima optie? Het proces van bouwen is de laatste jaren aanzienlijk verbeterd. De software is vooruit gegaan en bij de meeste providers eenvoudig ingericht. Misschien heb je nog nooit een website gemaakt en zit je nu al met vragen.

Om je enigszins tegemoet te komen hebben we 5 tips beschreven die je verder op weg helpen. Die kun je hieronder vinden.

Maak je geen gratis website, maar maak je gebruik van de betaalde opties? Deze tips kun je voor allebei de mogelijkheden toepassen.

Tip 1: Doel van de site

Wil je producten verkopen, ga je diensten aanbieden of wil je slechts blogs schrijven? Dit heeft veel invloed op de algehele inrichting en de functies van je website. Eenmaal het doel van je website bepaald, kun je daar op de juiste manier naar toewerken en een provider naar wens uitzoeken.

Tip 2: Account aanmaken

Er is onwijs veel keuze wat providers betreft. Het is zaak om een provider te kiezen met de beste mogelijkheden en eenvoudigste software om te gebruiken. Laatstgenoemde is vooral belangrijk als je voor het eerst een gratis website gaat maken. Heb je geen provider gevonden? Daarover later meer.

Tip 3: Neem de tijd

Als je ondernemer bent kun je niet wachten om je plek binnen het internet te veroveren. Hoe sneller je website online staat, hoe eerder je omzet verdubbeld. Een logische gedachtegang, maar het is verstandiger om de tijd te nemen. Zelfs als je een gratis website maakt. Zo zie je belangrijke zaken niet over het hoofd en krijg de inrichting de juiste professionaliteit die je wenst.

Gratis een website maken

Tip 4: Blijf duidelijk

Over het algemeen hebben websitebezoekers weinig geduld en tijd. Je dient het doel van je website direct duidelijk te maken. Dit geldt voor zowel belangrijke informatie als voor de producten die je verkoopt. Richt je website daarom overzichtelijk in en kom direct ter zaken.

Tip 5: Besteed tijd aan SEO

Een gratis website maken vergt doorzettingsvermogen en hard werken. Binnen het grote web van websites en informatie moet je opvallen. Dit kan door SEO. Maak gebruik van zoekwoorden en geef afbeeldingen de juiste alt-omschrijvingen mee. Zie je dit absoluut niet zitten? Een SEO-tekstschrijver neemt dit uit handen.

Conclusie

Wil je gratis een website maken en op deze manier de kosten laaghouden? Als ondernemer is een eigen site onmisbaar. Dit is dé manier om je omzet te verdubbelen en zichtbaarheid te creëren. Aan een gratis website maken zitten verschillende voordelen, maar je dient eveneens rekening te houden met een aantal aspecten.

In dit artikel heb je informatie en 5 tips gevonden. Deze tips zijn ook geschikt voor betaalde websites en helpen je goed op weg.

Heb je nog geen geschikte provider gevonden? Je zoektocht stopt hier. Met Builderall heb je de juiste tools in handen. Je kunt gebruikmaken van gratis sjablonen en van eenvoudige software. Bovendien kun je voor slechts een klein bedrag een domeinnaam en webhosting aanvragen. Ben je klaar voor de beste start van je onderneming? Meld je dan aan voor Builderall en ga direct aan de slag!

Share This
Verified by MonsterInsights