Wat is affiliate marketing preciesHoe begin je met affiliate marketing?

Je zal er vast vaak van hebben gehoord of voorbij zien komen; affliate marketing. Een term die steeds vaker wordt gebruikt en meer bekendheid krijgt. Met affiliate marketing is het mogelijk om duizenden euro’s per maand te verdienen. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zo zijn er meer aantrekkelijke voordelen aan het beginnen met affiliate marketing. In dit artikel vertel ik je over affiliate marketing en hoe jij daarmee kan beginnen.

 

Wat is affiliate marketing?

Hier wil ik in het kort nog even op terugkomen. Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij er betaald wordt voor geleverde prestaties. ‘No cure no pay’ wordt dat genoemd. Je ziet bij de ‘traditionele online marketing’ dat bij campagne een vast bedrag wordt afgesproken, dat je krijgt uitbetaald wanneer de campagne goed loopt. Tenminste, daar hoop je dan op.

 

Bij affiliate marketing werkt dit anders. Namens een bedrijf of merk ga jij als affiliate een product promoten. Je hoeft dus niet zelf een product te bedenken of te maken. De promotie doe je op je eigen website of social media-accounts. Met het promoten probeer je potentiële klanten te bereiken die vervolgens het producten aanschaffen. Na de verkoop van het product krijg jij een afgesproken percentage uitbetaald. Affiliate marketing is dus vaak aantrekkelijker dan online marketing.

 

Welke partijen zijn betrokken bij affiliate marketing?

Bij affiliate marketing zijn een aantal partijen betrokken die ik je wil uitleggen:

 • Adverteerders: Dit zijn bedrijven of merken die hun producten aanbieden om te promoten. Het product wordt uiteindelijk bij hun verkocht.
 • Affiliate: De persoon die het product promoot, in dit geval ben jij dat. Via een affiliate komt de klant terecht bij de website of webshop van de adverteerder.
 • Affiliate Netwerk: Dit netwerk brengt adverteerders en affiliates bij elkaar. Adverteerders bieden via dit netwerk producten aan om te laten promoten. De affiliate kan hier vervolgens toestemming vragen om het product te gaan promoten.

Kan je ook beginnen met affliate marketing met een klein bereik?

Beginnen met affiliate marketing is erg makkelijk en voor iedereen weggelegd. Nu denk je misschien dat je een heel groot netwerk of veel volgers op social media nodig hebt om dit te kunnen doen. Dat is niet helemaal waar. Ook met een klein bereik kan jij beginnen met affiliate marketing. Sterker nog, een kleiner bereik kan in je voordeel gaan werken.

 

Wanneer je nog een relatief kleiner speler bent, word je gezien als een kleine influencer. Kleinere influencers brengen veel minder kosten met zich mee voor een bedrijf, dan een influencers met veel volgers. Je zal zien dat bedrijven eerder met jou in zee zullen gaan. Voor jullie beiden dus een win-win.

 

 

Hoe begin je met affiliate marketing?

Nu je weet wat het is en hoe het werkt, vertel ik je hoe je hier mee kan beginnen. Dit hoeft helemaal niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Er zijn een aantal stappen die je tijdens je start kan doorlopen.

 

1.      Kies een netwerk

Om te kunnen beginnen zul je producten of diensten moeten vinden die jij wil gaan promoten. Deze moeten aansluiten aan jouw niche. Een niche bestaat uit een doelgroep met gedeelde interesses. Voor elke niche zijn er producten beschikbaar die aantrekkelijk zijn om te promoten. Er zijn verschillende affiliate netwerken waar je je kan aansluiten.

 

 

2.      Aanmelden bij een affiliate netwerk

Zodra je een netwerk hebt gevonden die bij jou en jouw doelgroep past, kan je je gaan aanmelden. Dat is heel eenvoudig. Zorg er vooral voor dat de producten die zij hebben, aansluiten op jouw doelgroep. Zeker wanneer je een eigen blog hebt is dit belangrijk. Hoe meer lezers jij naar je blog toe trekt, hoe meer geld je gaat verdienen.

 

3.      Promoot producten waar jij in geloofd

Je wil voorkomen dat je wordt gezien als een blogger of influencer die enkel producten verkoopt om geld te kunnen verdienen. Natuurlijk is dat je doel, maar promoot alleen producten waar jij zelf in geloofd of die je zelf gebruikt. Je lezers of volgers zullen je blijven volgen wanneer je informatie geeft die klopt en betrouwbaar is.

 

4.      Gebruik reviews

Veel mensen speuren, voordat ze een product willen kopen, het internet af op zoek naar reviews. Dat zul je misschien zelf ook regelmatig doen. Door positieve reviews zijn mensen sneller geneigd om een product aan te schaffen. Zorg dat jouw reviews betrouwbaar en eerlijk zijn. Je wil je volgers niet op het verkeerde been zetten door een verkooppraatje te houden.

 

Wat zijn de voor- en nadelen?

Zoals bij alles, zijn ook bij affiliate marketing zowel voor- als nadelen. Dit is iets om rekening mee te houden wanneer je wil beginnen met affiliate marketing. Laten we beginnen met de voordelen:

 

 • No cure no pay: Je wordt betaald naar eigen prestaties.
 • Passief inkomen: Naar verloop van tijd zullen je inkomsten hoger worden en je werkuren minder.
 • Laagdrempelig beginnen: Je hebt geen enkele technische kennis of inzichten nodig. Je hoeft zelfs niet eens een eigen website te hebben. Een social mediakanaal is vaak al genoeg.
 • Geen hoge investeringen: In tegenstelling tot het beginnen van een eigen bedrijf, hoef je bij affiliate marketing geen grote investeringen te doen.
 • Vrijheid: Affiliate marketing biedt veel vrijheid en flexibiliteit. Je kan het doen waar en wanneer je wil. Het kan zelfs vanuit het buitenland, mocht je dat willen.
 • Goed te combineren naast een vaste baan: Extra inkomen is altijd lekker. Hoeveel tijd je erin steekt, dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Het kan al met een halfuur tot een uur per dag.

 

Zijn er ook nadelen aan affiliate marketing? Ja, ook die zijn er. Lees daarvoor de onderstaande punten:

 

 • Geld verdienen kan lang duren: Het is mogelijk dat er een flinke tijd overheen gaat wanneer je je eerste geld verdient. Dat kan verschillende redenen hebben en dat verschilt ook per adverteerder.
 • Je werkt alleen: Bij affiliate marketing heb je geen directe collega’s om mee te sparren of te socializen. Dat kan weleens eenzaam zijn.
 • Geen vast inkomen: Zeker wanneer je net begint, zal het wisselen en geen vetpot zijn. Dat heeft echt tijd nodig.

 

 

bedrijf beginnen

Hoe begin je met affiliate marketing en de Affiliate Marketing Revolutie

Elke begin is lastig. Zo ook affiliate marketing. Zeker wanneer je hier nog nieuw in bent, kan er veel op je af komen. Je hoeft dit niet alleen te doen, een cursus volgen kan je hierbij helpen en ondersteunen. De cursus Affiliate Marketing Revolutie is hiervoor het meest geschikt. Je zal hier misschien al eens van gehoord hebben

 

Jacko Meijaard is de bedenker van de cursus Affiliate Marketing Revolutie. Met zijn 10.000 leden is Affiliate Marketing Revolutie de grootste affiliate marketingcursus van Nederland en België. Affiliate Marketing Revolutie is een online videotraining die bestaat uit verschillende video’s die je stap voor stap gaan helpen bij het starten van affiliate marketing en hoe jij daar geld mee kan verdienen. Je zult zien dat jij, na het volgen van deze onlinecursus, precies weet wat affiliate marketing is en hoe jij daar een goede start mee kan maken. Meerdere enthousiaste cursisten zijn je al voorgegaan en hebben inmiddels een succesvolle affiliate marketingwebsite.

 

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel. Ik begon dit artikel met de vraag hoe je met affiliate marketing kan beginnen. Je hebt gelezen dat dat niet heel moeilijk hoeft te zijn. Affiliate marketing biedt vele voor- maar ook een aantal nadelen. Hier kan je vooraf rekening mee houden. Beginnen met affiliate marketing kan lastig zijn. Dit hoef je niet alleen te doen. De onlinecursus Affiliate Marketing Revolutie leert jou hoe je kan beginnen met affiliate marketing en neemt jouw stap voor stap mee in dat proces. Kortom: ook jij kan succesvol worden!

Hoe begin je mat affiliate marketing? Affiliate marketing is voor iedereen weggelegd. Het is simpel een kwestie van beginnen en volhouden. Ben jij klaar om te beginnen met affiliate marketing start dan vandaag nog>>>

Share This
Verified by MonsterInsights