Hoe begin je met een website maken? – Vandaag de dag hoef je geen professionele webdesigner te zijn om zelf een site te bouwen. Met de software van tegenwoordig kun je hier direct mee aan de slag gaan. Ben jij een beginner? Dan komt er veel op je af. Van domeinnamen tot aan content creëren. Uiteraard moet je beginnen bij het begin, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Hoe je begint met een website maken? Dat hoeft echt niet moeilijk te zijn. Het enige wat jij hoeft te doen, is dit artikel tot het einde te lezen om antwoord te krijgen op al jouw vragen. Straks staat jouw zelfgemaakte website online!

Hoe begin je met een website maken?

Wist je dat je als beginner een website kunt maken? Dat er steeds meer webdesigners bij komen, dat is een feit. Webdesigners zijn gespecialiseerd in het bouwen van websites en dit zou je dus kunnen uitbesteden. Echter is de software van vandaag de dag toegankelijker geworden, waardoor je dit zelf zou kunnen oppakken.

Dit zou jou onderaan de streep veel tijd, en vooral geld kunnen besparen. Als beginnend ondernemer of blogger is dat niet verkeerd, toch? Dat moet je toegeven.

Een site maken, dat is in de praktijk dus vrij makkelijk op te pakken. Zover is het nog niet. Jouw eigen website moet eerst gemaakt worden voordat deze de lucht in kan. Hoe begin je met een website maken? Je hebt het tenslotte nooit eerder gedaan. Raak niet in paniek, wij helpen je op weg. Hieronder beschrijven we essentiële stappen die jou helpen een begin te maken bij een website bouwen:

Bedenk waar je je website voor gaat gebruiken

Jij als ondernemer zit vast vol met plannen en ideeën. Deze kun je langzaam gaan toepassen als jij jouw eigen site gaat bouwen. Alles begint bij de eerste stap. Bedenk als eerst een strategisch plan waar je je website voor gaat gebruiken.

Wil jij producten gaan verkopen in een webshop? Of wil jij je diensten aanbieden aan potentiële klanten en afnemers? Door hier een richting in te creëren, weet je wat je nodig hebt en hoe jouw website er globaal uit komt te zien. Je kunt een gratis website maken, maar bedenk dat je dan niet beschikt over uitgebreide functies en mogelijkheden.

Ontwerp jouw website

Alles valt of staat met het ontwerp van jouw website. Bij de meeste software kun je gebruikmaken van gratis of betaalde sjablonen, om de site in te richten. Zorg ervoor dat je een overzichtelijk ontwerp gebruikt, zodat bezoekers gemakkelijk hun weg kunnen vinden binnen de pagina’s.

Zorg er daarnaast voor dat de site er aantrekkelijk en toegankelijk uitziet. Maak bijvoorbeeld gebruik van foto’s en stukjes tekst om deze aantrekkelijk te maken.

Hoe begin je met een website maken?

Kies een toegankelijke domeinnaam

De domeinnaam geeft de naam van jouw website weer. Geen lastige klus, maar wel eentje met een valkuil. Kies jij een lange of moeilijke domeinnaam? Dan is deze zowel moeilijk te onthouden als lastig terug te vinden door jouw bezoekers.

Wees er zeker van dat je iets unieks én iets toegankelijks kiest. Je zult zien dat bezoekers hier waarde aan hechten. Een domeinnaam kun je aanschaffen bij een hostingbedrijf dat óók zorgt voor de beveiliging van jouw eigen site.

Creëer goede content voor jouw website

Inhoudelijk gezien mag er niks mankeren aan jouw website. Het moet duidelijk zijn wat je aanbiedt en waar jij verstand van hebt. Het is daarom belangrijk om goede content te creëren voor jouw website. Dit lijkt niet van toepassing als je net begint met een website maken, maar alles start met een goed en doordacht plan.

Ga jij zelf teksten schrijven of laat je dit doen door een professionele tekstschrijver? Mocht je voor het laatste kiezen, dan kun je hier alvast naar op zoek gaan.

Ontwikkel een promotieplan voor jouw website

Eenmaal jouw website in de lucht, wil je zoveel mogelijk verkeer hiernaartoe leiden. Dit zijn jouw potentiële klanten waar jouw kassa van gaat rinkelen. Dit kun je doen met goede en gerichte promoties.

Jouw website promoten kun je op verschillende manieren doen. Wil jij dit gratis en doelgericht kunnen doen? Maak dan gebruik van jouw social media kanalen. Denk hierbij aan Instagram, Facebook of aan TikTok. Het voordeel van social media is niet alleen dat het gratis is, maar ook dat je je doelgroep makkelijk kunt bereiken. Ook als jouw website nog niet online staat, kun je alvast een strategie bedenken en deze uitwerken. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Waarom beginnen met een website maken?

Aan het bouwen van een website zitten vrijwel altijd kosten. De kosten hoeven niet hoog op te lopen, maar ze zijn er wel. Bovendien heb je hier wekelijks tot maandelijks het nodige werk aan. De website moet goed werken en bijgewerkt worden.

Met andere woorden; waarom zou je een website beginnen? Daar zijn meerdere redenen voor:

  • Eigengemaakt werk kun je onder de aandacht brengen, plus verkopen
  • Diensten aanbieden
  • Socializen met andere ondernemers of potentiële klanten
  • Informatie geven over jouw bedrijf of over jouw aangeboden diensten
  • Contactgegevens delen, waardoor klanten contact op kunnen nemen met jou
  • Reclame maken voor wat jij doet
  • Uiteindelijk kun je je omzet vergroten

Hoe begin je met een website maken?

Conclusie – Zo begin je met een website maken

Ben jij nog niet in het bezit van een eigen website, maar zou jij hier wel mee willen beginnen? Daar kunnen we jou geen ongelijk in geven. Ieder begin is lastig, maar in dit artikel hebben we meerdere tips met jou gedeeld. Dit maakt de start makkelijker én laagdrempeliger.

Wil jij een eigen website bouwen, maar heb jij nog geen geschikte software kunnen vinden? In dat geval kunnen we Builderall absoluut aanraden. Builderall is geschikt voor zowel beginners als voor professionals. Het wijst allemaal voor zich!

Naast dat je voor een laag bedrag abonnementen voor de hosting en voor de domeinnaam kunt afsluiten, kun jij ook gratis een website maken. Waar wacht je nog op? Meld je vandaag nog aan en begin direct met een eigen website maken.

Share This
Verified by MonsterInsights