Hoe kun je beginnen met online ondernemenHoe kun je beginnen met online ondernemen? Als je voor jezelf wilt beginnen heb je daarin meerdere mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om een online onderneming te starten maar ook een fysieke onderneming. 

Als je niet een al te groot startkapitaal hebt, of niet direct veel geld wilt investeren, is het een goed idee om te beginnen met een online onderneming. De kosten voor een online onderneming zijn aanzienlijk lager dan een fysiek bedrijf. Dat komt omdat je vooraf niet veel nodig hebt om te beginnen. 

 

In dit blogbericht lees je hoe je kunt beginnen met online ondernemen. Ook vertel ik je waarom het een goed idee is om online een bedrijf te starten in plaats van fysiek. 

 

Hoe kun je beginnen met online ondernemen?

 

Online ondernemen is een bedrijf starten die geheel of gedeeltelijk online draait. Dat betekent dat het grootste gedeelte van wat je doet met je bedrijf op het internet doet. 

Je kunt hierbij denken aan een webshop, een blog, freelance tekstschrijver, webdesign en grafisch design. 

Al deze vormen van online ondernemen zijn voor het grootste gedeelte online en bieden online diensten of producten aan

Bij een webshop kan het zijn dat de producten die je verkoopt wel fysiek naar de klant gestuurd worden. Tenzij je werkt met online producten zoals Software. 

 

Waarom kun je beter kiezen voor een online onderneming? 

 

Een van de belangrijkste redenen om een online business te kiezen boven een fysiek bedrijf is omdat steeds meer mensen goederen en diensten op het internet bestellen in plaats van langsgaan bij een winkel. 

Hierdoor loop je door het starten van een fysieke business direct al het risico dat je geen of weinig klanten krijgt. 

Ook gaan er steeds meer fysieke bedrijven failliet en stappen deze bedrijven over naar een online vorm van ondernemen. 

Zo hebben ze minder kosten en kunnen ze meer winst maken. Een voorbeeld hiervan is de V&D die even geleden failliet is gegaan. 

 

Wat kost het om een online onderneming te starten? 

 

Om een online onderneming te starten is het natuurlijk belangrijk dat jij je inschrijft bij de Kamer van Koophandel. Ondanks dat het niet direct verplicht is om je in te schrijven, is het wel een goed idee om dit te doen. 

Zodra je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, is het ook direct serieus. Je bent een bedrijf begonnen dus er is werk aan de winkel. Om je in te schrijven bij de KvK moet je € 50 euro betalen. 

Daarnaast heb je voor je online bedrijf een website met hosting nodig. Dit kost gemiddeld  € 10 euro in de maand. 

Verder is het ook een goed idee om een premium thema voor je website te kopen, zodat je niet beperkt bent in de mogelijkheden om het thema naar je wens aan te passen.

Ook zijn premium thema’s waarvoor je moet betalen vaak beter gebouwd. Hierdoor staan er meestal minder fouten in het thema. 

Voor een premium thema betaal je bij Themeforest gemiddeld € 49 euro. In sommige gevallen als je nog niet veel weet van online marketing, is het ook een goed idee om hier het een en ander over te leren. Dat doe je met behulp van een online cursus of training. 

Een goede cursus die je daarbij kan helpen is Master Marketeer. Deze cursus kost je € 27,- euro per maand. 

In totaal kun je dus een online onderneming starten voor ongeveer 250 euro. Dat is een heel stuk goedkoper dan wanneer je een fysiek bedrijf zou starten. Daarmee lopen de kosten al snel op tot boven de 10.000 euro. 

 

Hoe kun je beginnen met online ondernemen

 

Hoe kun je beginnen met online ondernemen en wat moet je weten? 

 

Als je online wilt beginnen is het handig dat je kennis krijgt van online marketing. Om bezoekers te krijgen moet je ervoor zorgen dat je website zo is ingericht dat je goed vindbaar bent in de zoekmachines. 

Daarnaast is het ook een goed idee om te leren hoe jij kunt adverteren via Google of Facebook zodat je hier nog meer klanten naar je website kunt krijgen. 

Hoe meer mensen er naar je website komen, hoe groter de kans is dat jij succesvol wordt met je online bedrijf. 

Ook moet je het een en ander weten van boekhouden. Je kunt dan zelf je boekhouding bijhouden en dat scheelt je geld. Mocht je niet zo goed zijn met cijfertjes, kun je altijd een boekhouder aannemen die de boekhouding voor je doet. 

Een ander middel dat vaak wordt onderschat door online ondernemers is e-mail marketing. Nog steeds zijn er ontzettend veel grote bedrijven die het grootste gedeelte van hun inkomsten genereren met e-mail marketing. 

Daarom is het een goed idee dat jij ook leert hoe dit werkt, zodat je daarmee ook meer inkomsten kunt binnenhalen. 

Als laatste is het belangrijk om te weten dat succesvol worden met een online business vaak tijd kost. Het kan een tijd duren voordat je zichtbaar bent in de zoekresultaten. 

Ondanks deze tijd is het wel belangrijk dat je door blijft gaan. Hoe meer pagina’s of blogs jij schrijft voor je website, hoe meer bezoekers er naar je website zullen komen. 

 

Online business cursus 

 

Wil jij weten hoe je een goede online business opzet, zodat jij je kans op succes vergroot? Dan raad ik je aan eens te kijken naar de online cursus Master Marketeer. 

Hier leer je alle belangrijke aspecten van een online business zoals: 

  • Facebook advertenties maken 
  • E-mail marketing toepassen
  • Hoe je teksten schrijft voor je website die verkopen
  • Hoe je geautomatiseerde online sales processen opzet
  • De belangrijkste dingen die je moet weten over het hebben van een online business

Als je snel succesvol wilt worden met een online business raad ik je aan de Master Marketeer te volgen. Er zijn al ruim 1000 mensen je voorgegaan en er zijn vrijwel alleen maar positieve reacties uit voortgekomen. 

Na het volgen van deze cursus is de kans aanzienlijk groter dat jij succesvol wordt. Je hebt dan namelijk een goede fundering en weet precies wat je moet doen om succes te behalen. Benieuwd naar de cursus? Klik dan hier om naar de pagina van Master Marketeer te gaan

 

 

Share This
Verified by MonsterInsights