Meer bezoekers naar jouw affiliate websiteHoe kun je E-mail marketing toepassen op je blog?

Hoe kun je E-mail marketing toepassen op je blog? Heb je er al eens over nagedacht. Het inzetten van e-mail marketing om meer succes met je blog te hebben. Vast wel! Maar waar begin je? Het promoten van een blog met e-mail marketing is wat anders dan de nieuwsbrief die je misschien al aan het versturen bent.

Het is een manier waarbij je geïnteresseerde mensen iets te bieden hebt. Eigenlijk is het redelijk eenvoudig.

 

Ook jij hebt klanten wat te bieden. Een gratis proefles, introductievideo, vroege toegang tot de nieuwste blogs, Een blog over het onderwerp waarvoor mensen op je blog komen. Je kan het zo gek niet bedenken. Er zijn altijd wel mensen op zoek naar praktische informatie of een leuke aanbieding.

 

Het afgelopen jaar is e-mail marketing wel veranderd. We hebben te maken met de privacywetgeving als de verwachtingen van potentiële klanten. Een reclame aanbieding sturen werkt al lang niet meer.

 

Er is veel meer voor nodig om klanten jouw e-mailbericht te laten openen. Een stukje persoonlijke aandacht, het gevoel van veiligheid maar natuurlijk ook het idee hebben dat het waardevol genoeg is om over te gaan tot het open van de mail en klikken.

 

Zo kom jij aan geïnteresseerde klanten en hun gegevens

De eerste stap is het vinden van geïnteresseerde ontvangers. Nu ga ik er vanuit dat elke bezoeker een reden heeft je website te bezoeken. Dit kan de informatie die je schrijft zijn, misschien wel de manier waarop je schrijft of om wie je bent.

 

Je kunt klanten dus voorzien in hun behoeften van dat moment. Met die behoeften of interesse ga je aan de slag. Om vervolgens gegevens van de potentiële klant te krijgen, waaronder het e-mail adres om aan e-mail marketing te kunnen doen.

 

Zo heb je sneller resultaat? Je belooft een klant waardevolle informatie, veiligheid als het om persoonsgegevens gaat maar ook een persoonlijke benadering. Het recept om sneller meer resultaat te hebben met e-mail marketing.

 

Het is belangrijk te weten dat een e-mail lijst met aangemelde klanten een kostbaar bezit voor e-mail marketing is. Wees voorzichtig met bestaande en nieuwe klanten.

 

Kies voor een persoonlijke benadering en verstuur uitsluitend informatie waar ontvangers iets aan hebben. Om te voorkomen dat je klanten de juiste e-mail berichten zal sturen kun je bij het aanmelden bijvoorbeeld interesse keuzes geven. Hiermee voorkom je dat klanten vermoeid raken door niet relevante e-mailberichten.

 

Wat wil je bereiken met e-mail marketing

Wil jij e-mail marketing gaat inzetten voor het promoten van je blog. Dan is het goed te weten wat je wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld contact onderhouden met geïnteresseerden (je doelgroep) of leveranciers, producten verkopen aan bestaande klanten of misschien zorgen voor meer bezoekers.

 

Naarmate je meer weet over het doel dat je voor ogen hebt kun je e-mail marketing inzetten en steeds opnieuw verbeteren.

 

Wanneer je precies weet wat je als doel voor ogen hebt kun je aan de slag. In de regel is relevant blijven ongekend belangrijk. Niet iedereen heeft een auto, is man of vrouw of heeft interesse in de vliegvakantie die jij te bieden hebt.

 

Dit gaat nog wel eens verkeerd bij e-mail marketing. Weten wie je je klanten zijn is daarom belangrijk bij e-mail marketing. Waar het bij een normale nieuwsbrief slechts weinig uitmaakt.

 

Geef bij het inschrijven dus keuzes naar interesses die passen bij het onderwerp van jouw blog. Dat zorgt ook dat e-mail berichten die je stuurt persoonlijker zijn en eerder geopend zullen worden.

Email marketing

 

Je naam is belangrijker dan je misschien denkt.

 

Pling, je hebt een e-mail ontvangen van Maarten de Vries. Hij wil je vertellen over het boek dat hij te koop heeft.

 

Hij heeft hem zelf al gelezen en is zeer te spreken over de inhoud. Een gemiste kans als jij hem niet koopt. Maar wat als de e-mail van boekhandel de Vries zou komen.

 

Precies, niet persoonlijk genoeg omdat de boekhandel geen persoon is. Gebruik daarom bij e-mail marketing een persoon, bijvoorbeeld je eerste naam. Dat zorgt voor veel meer klantenbinding waar jij echt wat aan hebt.

 

Het gebruiken van naam als afzender heeft nog een groot voordeel. Het maakt de drempel om contact met je te hebben lager. Vragen zullen sneller gesteld worden, waarbij klanten vaak al hebben weg geklikt of de e-mail zelfs niet hebben geopend.

 

Een valkuil bij het vermelden van je naam is dat je ook (te) persoonlijk kan worden met het versturen van een e-mail. Bijvoorbeeld bij het aanspreken van de ontvanger. Hoewel ontvangers die een e-mail met “Hi Marleen! Heb jij dit boek al eens gelezen” ontvangen als prettig ervaren ligt daar de grens. Gebruik dit eenmalig in een mail, daarna niet meer doen.

 

Social Media inzetten voor e-mail marketing

Je wilt meer inschrijvingen. Dan is social media een goede oplossing. Zowel particulier als zakelijk kan dit je veel opleveren. Bovendien bouw je op deze manier ook aan zichtbaarheid op het internet. Ook dat is veel waard en je kunt er veel profijt van hebben. Steeds meer bedrijven weten dit en zijn dan ook actief op LinkedIn, Facebook, Instagram of twitter. Dat doen ze niet voor niets, het werkt.

 

Hoe kun je E-mail marketing toepassen op je blog en daar gebruik maken van de technieken van master Marketeer?

 

Wie wil er niet meer bezoekers, leads, klanten of wat dacht je van verkopen. Jij toch ook? Dan is Master Marketeer wat je zoekt. De vele uren zoeken naar je online klanten om verkopen te genereren, hard werken zonder resultaat of de niet werkende marketing tips en tools zijn verleden tijd.

 

Jij bent toe aan wat echt werkt. Zich de afgelopen jaren meer dan bewezen heeft. Toe aan Master marketeer. De manier om daadwerkelijk succesvol te zijn met e-mail marketing.

 

Met Master marketeer ben je er klaar voor om te groeien. Je leert over e-mail marketing, facebook advertenties, copywriting maar ook het opzetten van online funnels.

 

Als klap op de vuurpijl krijg je ook toegang tot het forum. De plek om te bouwen aan je eigen netwerk, stellen van vragen of het geven van adviezen.

 

Bij master marketeer leer je stap voor stap de kneepjes van marketing kennen. Je krijgt praktische informatie waar je mee uit de voeten kan. Leert methodes aan de hand van video’s. Kan de beste methodes en technieken direct toepassen.

 

Share This