Hoe kun je WordPress gebruiken? Bij vrijwel iedere hosting provider is het mogelijk om WordPress met één druk op de knop te installeren.

WordPress is een CMS (Content management systeem) waarmee jij je eigen website kunt maken.

Je hebt bij het maken van een WordPress website de mogelijkheid om dat gratis te doen, of met een eigen domeinnaam en webhosting. In dit blogbericht lees je er meer over.

WordPress gebruiken op twee manieren

Je kunt WordPress op twee manieren gebruiken. De eerste manier is via de WordPress website zelf. Hier kun je een gratis WordPress website beginnen. De tweede manier is om WordPress te installeren met je eigen domeinnaam en webhosting.

Als je serieus aan de slag wilt gaan met een eigen website raad ik je aan om wel een domeinnaam en webhosting aan te schaffen. Met een eigen WordPress website heb je namelijk veel meer mogelijkheden om je website eigen te maken.

Een gratis website is ook prima, maar dan heb je niet veel mogelijkheden in het aanpassen van de lay-out, kun je geen eigen Google Adsense advertenties gebruiken en is je domeinnaam niet zo professioneel.

Als je namelijk een gratis WordPress website gaat gebruiken krijg je een domeinnaam die lijkt op Jouwdomein.Wordpress.nl

Het nemen van een eigen domeinnaam met hosting kost helemaal niet veel geld en het geeft je direct heel veel meer mogelijkheden. Bij Neostrada webhosting kun je al een eigen website beginnen voor nog geen 3 euro per maand.

Hoe kun je wordpress gebruiken om je website te bouwen

Als je aan de slag gaat met het bouwen van een website is dat helemaal niet moeilijk. Het eerste dat je doet is WordPress installeren op je domeinnaam bij je webhosting.

Bij de meeste webhosting providers kun je met één druk op de knop WordPress installeren. Na het installeren van WordPress staat je website meestal direct klaar voor gebruik.

Soms kan het voorkomen dat als jij je domeinnaam nog maar net geregistreerd hebt je een paar uur moet wachten voordat alles aan elkaar gekoppeld is.

Maar binnen 24 uur moet je website klaar zijn voor gebruik. Is dat niet het geval, dan raad ik je aan even contact op te nemen met je webhosting provider.

Na het installeren van je website op je domeinnaam begint het eigenlijk pas. Het is dan tijd om aan de slag te gaan met de vormgeving van je site.

WordPress thema installeren

Om je website een lay-out te geven dat bij je past, kun je het standaard WordPress thema vervangen door een ander thema.

In WordPress zelf kun je meer dan 1000 gratis thema’s installeren. De kans is groot dat er vast wel een thema bij zit die jij mooi vindt.

Naast alle gratis thema’s die je kunt kiezen zijn er ook betaalde thema’s te installeren. Hiervoor kun je terecht op websites zoals Themeforest.com.

Het grote verschil tussen gratis en betaalde thema’s zit hem vooral de mogelijkheden. Betaalde thema’s hebben vaak veel meer mogelijkheden om je website naar wens aan te passen en ook is er vaak meer aandacht besteedt aan het bouwen van het thema.

Dat betekent dat betaalde thema’s vaak minder fouten bevatten in de code waardoor je een snellere en meer betrouwbare website hebt.

Daarnaast heb je met veel betaalde thema’s ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een drag en drop builder. Dat betekent dat jij website elementen gewoon op de juiste plek van je website kunt schuiven.

Zo zie je direct hoe je website eruit komt te zien als je bepaalde dingen wijzigt.

Pagina’s en blogberichten maken in WordPress

WordPress was vroeger alleen maar beschikbaar voor mensen die een blog wilde maken. Tegenwoordig kun je met WordPress allerlei soorten websites maken.

Het is met WordPress zelfs mogelijk om je eigen webshop te maken door Woocommerce als plugin te installeren. Je kunt dan op een makkelijke manier je eigen producten toevoegen aan je webwinkel en eventueel betalingssystemen koppelen.

Na het installeren van WordPress heb je de keuze uit twee soorten pagina’s. Namelijk statische pagina’s en dynamische pagina’s.

Als je een pagina maakt in WordPress is dat meer voor statische gegevens zoals je Homepage, een over ons pagina of een contact pagina. Dit zijn pagina’s die in de loop van tijd vrijwel niet veranderen.

Blogberichten daarentegen zijn meer dynamische pagina’s hier deel je vaak blogberichten en is daardoor je blogpagina continu in beweging.

Daarnaast worden ook blogberichten regelmatig herschreven of geüpdatet. Voor alle informatie die je wilt gaan geven op je website over je vak of onderwerp, is het dus een goed idee om een blogpagina te maken.

 

Hoe kun je wordpress gebruiken 2

Content schrijven

Als je een website maakt, is alleen een website maken niet genoeg. Om ervoor te zorgen dat bezoekers je website weten te vinden is het belangrijk dat jij aan de slag gaat met het schrijven van content.

De beste methode om dat te doen is door minimaal één keer per week een blogbericht te schrijven over alles wat met jouw onderwerp te maken heeft.

Via de Google Keyword planner kun je relevante zoekwoorden vinden om te kijken wat er over jouw onderwerp of vak gezocht wordt.

Hoe meer content je in de loop van tijd toevoegt, hoe meer bezoekers je dat uiteindelijk zal opleveren.

WordPress cursus

Hoewel het maken van een WordPress website niet heel moeilijk is, is het instellen van de juiste instellingen en het vormgeven van je website al wel een stuk lastiger in het begin.

Als je geen idee hebt waar je moet beginnen met het maken van je eerste eigen website, is het een goed idee om een WordPress cursus te volgen.

Je leert dan stap voor stap hoe jij een goede WordPress website maakt en bent daarna direct klaar om je eerste bezoekers te ontvangen.

In de WordPress cursus leer je middels een videotraining precies welke elementen van WordPress belangrijk zijn en welke niet.

Hierdoor leer je ook alleen wat belangrijk is en kun je daardoor zo snel mogelijk aan de slag.

Ben jij benieuwd wat je allemaal leert in de WordPress cursus? Dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen op de pagina van de cursus.

 

Share This
Verified by MonsterInsights