Hoe maak je een eigen blog met WordPress? Als je wilt beginnen met bloggen kun je ervoor kiezen om een gratis website te maken of een betaalde website. WordPress is een contentmanagementsysteem (CMS), waarmee jij gemakkelijk je eigen WordPress website maakt.

Om je eigen WordPress website te bouwen is het wel belangrijk dat je daarvoor de nodige kennis in huis hebt. Hiervoor kun je leren hoe WordPress werkt door een WordPress cursus te volgen. Daarnaast kun je ook op YouTube veel waardevolle informatie vinden. Hier lees je precies hoe jij je eigen WordPress website maakt.

 

Hoe maak je een eigen WordPress blog?

Een WordPress blog is niet heel anders dan een WordPress website. De installatie van de website gebeurd op dezelfde manier, alleen is de indeling bij een blog anders.

Bij een blog worden meestal je laatste berichten weergegeven op de homepagina en bij een website wordt hiervoor een statische homepage gemaakt.

Als je een eigen WordPress blog wilt maken, kun je dat gratis doen via WordPress.com, maar je kunt er ook voor kiezen om je eigen hosting en domeinnaam aan te schaffen.

Als je van plan bent om het serieus aan de slag te gaan met een eigen blog, is het waarschijnlijk een beter idee om een klein beetje geld te investeren in een eigen website met domeinnaam en hosting.

Hiermee heb je namelijk veel meer mogelijkheden dan wanneer je een gratis WordPress website begint.

 

Hoe maak je een eigen blog met wordpress

 

WordPress leren

Voordat je begint met een eigen website maken is het natuurlijk een goed idee om eerst de basis van WordPress te leren. Je kunt hiervoor informatie zoeken op YouTube, maar je kunt er ook voor kiezen om een WordPress cursus te volgen.

Het voordeel van een WordPress cursus is dat je dan stap voor stap te zien krijgt hoe je een WordPress website maakt en hoef je het daarna alleen nog maar na te doen.

Nadat je dan je WordPress website geïnstalleerd hebt en alle belangrijke stappen zoals een thema installeren en de instellingen goed zetten, kun je daarna direct beginnen met bloggen.

Een eigen website bouwen lijkt heel moeilijk als je het nog nooit gedaan hebt, maar als je één keer een website hebt gemaakt, is het daarna al een stuk makkelijker.

Domeinnaam en webhosting aanschaffen

Als je van plan bent om een eigen WordPress website te maken kun je daarvoor een domeinnaam en webhosting aanschaffen.

De domeinnaam kun je zien als het adres van je website, en de hosting het stuk land waarop je je “huis” gaat bouwen.

Webhosting en een domeinnaam hoeft helemaal niet duur te zijn. Bij sommige hostingproviders kun je al beginnen voor nog geen €2,- in de maand.

WordPress website laten maken

Sommige beginners kiezen ervoor om een WordPress website te laten maken. Dat kan makkelijk zijn, maar hierdoor leer je niet goed hoe WordPress werkt. Daarom is het altijd goed om je eerste website zelf te maken, zodat je begrijpt hoe WordPress werkt.

Als je dan van plan bent om meerdere websites te maken en je hebt geen zin om dat zelf te doen, dan kun je dat altijd nog laten doen.

In het begin is het vooral belangrijk dat jij weet welke elementen van WordPress belangrijk zijn en welke niet.

Als je dat namelijk niet leert is WordPress een groot doolhof. Dat komt vooral omdat WordPress gigantisch veel mogelijkheden heeft.

Beginnen met bloggen

Zodra je website online staat kun je beginnen met bloggen. Het is daarbij wel belangrijk dat je een onderwerp hebt gekozen. Als je over allerlei verschillende onderwerpen praat op je website, is de kans groot dat het lang duurt voordat er bezoekers naar je website komen.

Je kunt het beste al voordat je een website gaat maken een onderwerp kiezen zodat je op basis hiervan een domeinnaam kunt kiezen en je website vormgeven.

Als je dan eenmaal begint met bloggen kun je met behulp van de Google Keyword planner je onderwerp intypen en zo relevante zoektermen vinden.

Voor alle zoektermen die je daar dan vindt, kun je een blog schrijven. Naast het gebruik van de Google Keyword planner, is het ook een goed idee om vooral je gezonde verstand te gebruiken.

Om teksten goed vindbaar te maken in de zoekmachines, kun je ervoor kiezen om de Yoast SEO plugin te installeren. Deze plugin laat je zien waar jij je tekst nog kunt verbeteren.

WordPress cursus volgen

Zoals we al eerder aangegeven hebben is het een goed idee om je eerste website te maken met behulp van een WordPress cursus. In de WordPress cursus die wij aanbieden op onze website wordt je stap voor stap begeleidt door middel van een videotraining.

Hierin laat de maker van de cursus je precies zien wat belangrijk is bij het maken van je eerste website en kun jij je na het volgen van de cursus een trotse website bezitter noemen.

De belangrijkste reden om wel een WordPress cursus te volgen is dat je dan veel sneller je eerste website gemaakt hebt. Het is mogelijk om je eerste website te maken met behulp van YouTube video’s, maar de kans bestaat dan dat je in een niet logische volgorde aan het werk gaat, of belangrijke stappen vergeet.

Door gebruik te maken van een WordPress cursus weet je zeker dat je geen enkele belangrijke stap overslaat en weet je zeker dat jouw eigen blog klaar is om bezoekers te ontvangen.

Het enige dat je dan na de cursus nog hoeft te doen is beginnen met bloggen. Je zal dan merken dat hoe meer goede blogs je schrijft, hoe meer bezoekers er naar je website komen. Ook kun je dan eventueel een verdienmodel toepassen om geld te verdienen met je blog.

Hierbij kun je denken aan:

Ben jij benieuwd wat je allemaal leert in de WordPress cursus en wil je zo snel mogelijk beginnen met je eigen blog?

Neem dan eens een kijkje op de pagina van de WordPress cursus. Je kunt dan voor jezelf bepalen of je ermee aan de slag gaat of niet.

Wij raden het zeker aan om te doen. Dat scheelt je veel tijd en moeite.

 

[inbound_button font_size=”20″ color=”#0000ff” text_color=”#ffffff” icon=”” url=”http://www.paypro.nl/producten/WordPress_Plek_Video_Cursus_/64687/33254″ width=”” target=”_self”]Nu Verder Naar De WordPress Cursus[/inbound_button]

 

Share This
Verified by MonsterInsights