Hoe maak je een goede website? – Vandaag de dag zijn websites onmisbaar. Misschien ben jij zelfstandig ondernemer, of wil jij starten met diensten aanbieden. Ook zijn blogs niet meer weg te denken. Deze bieden de mogelijkheid tot uiting van creativiteit én omzet genereren. Natuurlijk biedt ook social media mogelijkheden voor promotiedoelen. Maar een eigen website is en blijft natuurlijk onmisbaar.

Jouw website is namelijk dé plek waar bezoekers naartoe gaan voor belangrijke informatie. Informatie over jou als aanbieder of over jouw tarieven. Het is echter wel belangrijk dat jij een goede website hebt. Met andere woorden: een website die beschikt over alle onmisbare aspecten.

Maar wat is een goede website? Waar moet deze aan voldoen? En nog belangrijker: hoe maak je een goede website?

Deze vragen worden hier voor jou beantwoord. Het enige wat jij hoeft te doen, is dit artikel helemaal tot het einde te lezen.

Wat is een goede website?

Een goede website kent een aantal – belangrijke – karaktereigenschappen. Beschikt jouw platform over deze eigenschappen? Dan ben je al een eind op weg.

Zo zorg je er namelijk voor dat websitebezoekers na hun bezoek terugkeren. Bovendien is de kans op verkoop hiermee groter én creëer je meer online traffic. Dat is natuurlijk geen overbodige luxe. En zeker niet als ondernemer.

Wil jij een goedwerkende site maken? Dan zijn de volgende punten onmisbaar:

Laadsnelheid

Een goede website beschikt over een prima laadsnelheid. Deze mag absoluut niet ontbreken. Zo bewegen bezoekers zich zonder al te veel moeite binnen jouw platform. Ze hoeven niet lang te wachten op het ophalen van informatie, en klikken zonder moeite door.

Doet de website hier aanzienlijk lang over? Of loopt deze met regelmaat vast? Dan is de kans groot dat jouw bezoekersaantal terugloopt of zelfs niet van de grond komt.

Tenslotte zit niemand hierop te wachten – jij zelf waarschijnlijk ook niet. Update jouw website regelmatig of raadpleeg een professional bij eventuele problemen.

Gegevens beschermen

Veiligheid is eveneens een belangrijk aspect voor een goedwerkende site. Dit is niet alleen van belangrijk ten aanzien van jouw eigen veiligheid. Maar eveneens voor de veiligheid van jouw bezoekers of klanten. Gevoelige informatie mag niet zomaar op straat komen te liggen. Bijvoorbeeld namen, adresgegevens of bankrekeningnummers.

Wil jij dat jouw website als ‘betrouwbaar’ en ‘veilig’ wordt bestempeld? Tref de juiste maatregelen hiervoor. Dit zijn enkele voorbeelden:

  • Maak gebruik van een betrouwbaar hostingbedrijf;
  • Schaf een SSL-certificaat aan;
  • Werk jouw website regelmatig bij;
  • Geef wachtwoorden niet zomaar prijs;

Hoe maak je een goede website?

Belangrijke informatie in het zicht

Over het algemeen hebben websitebezoekers weinig tot geen geduld. Ze zoeken immers naar een passend antwoord op hun vraag. Is deze niet vindbaar? Of duurt het te lang? Dan haken bezoekers af.

En over het algemeen keren zij niet terug. Zorg ervoor dat belangrijke informatie makkelijk te vinden is op jouw website.

Dit doe je met behulp van snelkoppelingen. Die kun je bovenaan de site plaatsen. Ook linkbuilding is een belangrijk aspect. Zo kun je bezoekers makkelijk en snel doorlinken naar de desbetreffende pagina, zonder dat je een al te lang verhaal te hoeft op te hangen.

Regelmatige content

Wat is een goedwerkend platform zónder content? Wat ons betreft, is sterke inhoud echt onmisbaar. Ook bezoekers hechten hier waarde aan. Beschikt de website over up-to-date informatie? Dan zien zij dit als betrouwbaar en waardevol.

Content heb je in vele vormen. Waaronder geschreven teksten, foto’s en video’s. Vooral geschreven content is niet onbelangrijk. Ook Google hecht hier waarde aan.

Plaats jij met enige regelmaat een unieke tekst? Dan gaat Google handelen in jouw voordeel; jouw website stijgt in de zoekresultaten.

Gebruik SEO

Over geschreven content gesproken: kwaliteit staat natuurlijk voorop. Daarbij is het gebruik van SEO niet onbelangrijk. Verwerk jij veel gezochte keywords in jouw teksten? Dit heeft een positief effect op jouw positie binnen Google. Een goede ranking betekent als vanzelf meer online traffic op jouw website.

Het gebruik van SEO is geen hogere wiskunde, maar kent wel enkele obstakels. Zeker als je hier nog nooit mee hebt gewerkt, levert het nauwelijks resultaat op. Er zijn echter altijd mogelijkheden om SEO uit te besteden.

Aan professionele tekstschrijvers bijvoorbeeld. Dit is de investering dubbel en dwars waard.

Hoe maak je een goede website?

Nu je de belangrijkste facetten van een goedwerkende site kent, is het tijd voor de eerste stappen: de website daadwerkelijk maken. Hier zijn verschillende opties voor.

  • Zelf maken. De software van tegenwoordig is betaalbaar én toegankelijk. Ook voor beginners. Een website eigenhandig maken, bespaart kosten en geeft voldoening. Bovendien scheelt aanzienlijk veel tijd. Wil jij de website volgende week in de lucht hebben? Dat kun jij voor elkaar krijgen.
  • Laten maken. Professionele websitemakers kunnen deze klus voor jou uit handen nemen. De website wordt gemaakt volgens de bovenstaande eigenschappen. Inclusief het gebruik van SEO. Houd er rekening mee dat websites laten maken hoog oplopen in de kosten. Als beginnend ondernemer kun je deze niet altijd missen.

Beide opties hebben hun charmes. We kunnen echter concluderen dat een website eigenhandig maken over meer voordelen beschikt. Zeker wat betreft het kostenplaatje. Zoek jij naar geschikte software hiervoor? In onze conclusie geven we je een tip!

Hoe maak je een goede website?

Conclusie – Zo maak jij een goede website

Een toffe site kent verschillende facetten. Ga jij zelf een goede website maken? Dan zijn deze punten belangrijk om mee te nemen tijdens de ontwikkeling. Met name de laadsnelheid, veiligheid en SEO kunnen jouw website maken of breken.

Daarbij staan er altijd professionals voor jou klaar om dit uit handen te nemen. Een professionele tekstschrijver bijvoorbeeld. Ook websitemakers zijn populair om in te huren. De kosten hiervan kunnen echter nadelig uitpakken. Zo betaal je plotsklaps een smak met geld, terwijl je dit eigenlijk niet kunt missen.

Wil jij een goede website maken, mét geschikte software? Wij verwijzen jou graag door naar Builderall. Dé software voor zowel beginners als voor professionals.

Binnen een handomdraai heb jij een kwalitatief goede website staan, waar bezoekers graag gebruik van maken. En dat voor een laag, maandelijks bedrag. Bij Builderall kun je eveneens abonnementen afsluiten voor de hosting en de domeinnaam. Zo houd je alle kosten laag en overzichtelijk. Waar wacht je nog op?

Share This
Verified by MonsterInsights